EuroLeague: Τα δικά τους playoffs! (vids)

EuroLeague: Τα δικά τους playoffs! (vids)
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η μόνη ομάδα που έχει προκριθεί στο Final 4, τρεις σειρές θα κριθούν σε Game 5 την προσεχή Τρίτη 4/5 και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στα φετινά playoffs.

Οι απανταχού φαν της EuroLeague περιμένουν με κομμένη την ανάσα τη στιγμή που αρχίζουν τα playoffs ώστε να μπορέσουν να κάνουν bracket για να διαλέξουν την… ΤΣΣΚΑ και άλλες τρεις ομάδες που θα προκριθούν στο Final 4. Βλέπετε, η «ομάδα του στρατού» παρουσιάζει διαχρονικά τρομακτική συνέπεια στο μεγάλο ραντεβού του Μαΐου, κάτι που επιβεβαίωσε και φέτος έπειτα από το sweep επί της Φενέρμπαχτσε. Από κει και πέρα, τα πάντα θα κριθούν σε Game 5 όσον αφορά τις αναμετρήσεις Μπαρτσελόνα Ζενίτ, Μιλάνο – Μπάγερν, Εφές – Ρεάλ και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους μέχρι στιγμής διακριθέντες στα προημιτελικά.

ΚΕΒΙΝ ΠΑΝΓΚΟΣ

Ο Κέβιν Πάνγκος είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση που αφορά την πορεία της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στην προημιτελική σειρά της EuroLeague με την Μπαρτσελόνα. Αρχικώς, ο 28χρονος γκαρντ πέτυχε το νικητήριο καλάθι στο Game 1 για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ που έκανε break με το… καλημέρα. Ακολούθως, προσπάθησε να γίνει ξανά ήρωας για τη Ζενίτ, παίρνοντας πάνω την τελευταία επίθεση στην κανονική διάρκεια του Game 2 όμως αστόχησε και το ματς πήγε στην παράταση, εκεί όπου οι Καταλανοί έκαναν το 1-1. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, ο Καναδός γκαρντ κουβάλησε επιθετικά τη Ζενίτ που έφερε τη σειρά στα ίσα και πλέον θα διεκδικήσει την ιστορική πρόκριση στο Final 4 σε Game 5 που θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη (4/5) στη Βαρκελώνη!
Ο Πάνγκος στα playoffs
18.5 πόντοι
6.5 ασίστ
2.5 ριμπάουντ
1.3 κλεψίματα
3.3 λάθη
20.5 PIR
σε 33:48

ΟΥΣΜΑΝ ΓΚΑΡΟΥΜΠΑ

Ο 19χρονος σέντερ της Ρεάλ διαθέτει σπάνιο συνδυασμό φυσικής δύναμης και αθλητικών προσόντων, κερδίζοντας με την αξία του θέση και ρόλο στο rotation του Πάμπλο Λάσο, από τη στιγμή μάλιστα που ο Έντι Ταβάρες παραμένει εκτός δράσης λόγω προβλήματος στους προσαγωγούς. Ο Ουσμάν Γκαρούμπα, ο οποίος αναδείχτηκε πρόσφατα καλύτερος Νέος Παίκτης στην ισπανική λίγκα για τη σεζόν 2020-21 έκανε συγκλονιστική εμφάνιση στο Game 4 με την Αναντολού Εφές, εκεί όπου η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 82-76 και πλέον θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία των playoffs της EuroLeague που επιστρέφει από το εις βάρος της 0-2. Σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από αποχωρήσεις (Καμπάτσο, Ντεκ) και τραυματισμούς (Ράντολφ, Γιουλ και εσχάτως, Ταβάρες) ο Γκαρούμπα αποτελεί σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της «Βασίλισσας».
Ο Γκαρούμπα στα playoffs
12 πόντοι
7.3 ριμπάουντ
1 ασίστ
0.8 κλεψίματα
2.2 λάθη
0.8 κοψίματα
σε 31:20

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΛΟΥΤΣΙΤΣ

Η Μπάγερν έγινε η πρώτη γερμανική ομάδα που προκρίθηκε στα playoffs της EuroLeague όμως δεν έμεινε στη… χαρά της συμμετοχής. Οι Βαυαροί ξεπέρασαν το σοκ της ήττας στο Game 1 με το καλάθι του ΛεΝτέι at the buzzer, επέστρεψαν στο Μόναχο με το εις βάρος τους 0-2 ωστόσο έφτασαν στο σημείο να ισοφαρίσουν την προημιτελική σειρά με την Αρμάνι και να διεκδικήσουν την πρόκριση σε Game 5, οφείλοντας εν πολλοίς την πορεία τους στον Βλάντιμιρ Λούτσιτς. Ο 32χρονος Σέρβος φόργουορντ πραγματοποιεί φέτος την καλύτερη χρονιά του στην EuroLeague έπειτα από οκτώ σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση με τις Παρτιζάν, Βαλένθια και Μπάγερν, έχοντας καθοριστικό ρόλο στο οικοδόμημα του Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Λούτσιτς ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης στο Game 3 όπου σκόραρε 27 πόντους, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την Μπάγερν στα playoffs.
O Λούτσιτς στα playoffs
14 πόντοι
5.3 ριμπάουντ
1 ασίστ
1.3 κλεψίματα
1.3 λάθη
19.8 PIR
σε 32:47

ΟΥΙΛ ΚΛΑΪΜΠΕΡΝ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στο Final 4 έπειτα από το 3-0 στη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε, παρουσιάζοντας τρομακτική συνέπεια όσον αφορά την παρουσία της στην τελική φάση της EuroLeague. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βρήκε απέναντί της μια ανταγωνιστική Φενέρ στα πρώτα δυο ματς της σειράς στη Μόσχα ωστόσο δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης στο Game 3 (68-85), εκεί όπου ο Ουίλ Κλάιμπερν σμπαράλιασε τα ατομικά ρεκόρ του σε πόντους (34) και αξιολόγηση (38) ερχόμενος από τον πάγκο, με αποτέλεσμα να αναδειχτεί MVP της Εβδομάδας. Ο Αμερικανός περιφερειακός έχασε σχεδόν ολόκληρη την περσινή σεζόν αφού υπέστη ρήξη χιαστού στον αγώνα της τέταρτης αγωνιστικής με την Άλμπα Βερολίνου ωστόσο οι εμφανίσεις του κόντρα στη Φενέρμπαχτσε θύμισαν κάτι από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν.
Ο Κλάιμπερν στα playoffs
21 πόντοι
5.3 ριμπάουντ
2 ασίστ
0.3 κλεψίματα
1.3 λάθη
1 κόψιμο
22.7 PIR
σε 30:15

ΜΠΡΑΝΤΟΝ ΝΤΕΪΒΙΣ

Από τη στιγμή που ο Νίκολα Μίροτιτς πραγματοποιεί τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στη σειρά με τη Ζενίτ και ο Νικ Καλάθης (με εξαίρεση το Game 4) δεν έχει βγει μπροστά για τους Καταλανούς, ο Μπράντον Ντέιβις κουβαλάει την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που δεν έχει πείσει στα φετινά playoffs, μολονότι τερμάτισε στην πρώτη θέση της κατάταξης στην κανονική περίοδο. Ο σέντερ της Μπαρτσελόνα έκανε τη διαφορά στα πρώτα τρία ματς της σειράς με τους Ρώσους έχοντας 20.6 πόντους και 8.3 ριμπάουντ μ.ό. ωστόσο… εξαφανίστηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής όταν η Ζενίτ έκανε το 2-2, έχοντας 1/2 βολές, 0/6 δίποντα και 1 ριμπάουντ στα 25:18 που έμεινε στο παρκέ!
Ο Ντέιβις στα playoffs
15.8 πόντοι
6.5 ριμπάουντ
1.3 ασίστ
0.5 κλεψίματα
1.3 λάθη
0.5 κοψίματα
21.5 PIR
σε 27:14

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκαρούμπα: Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Καλύτερο Νέο στην Ισπανία (vids)

Ο Κέβιν Πάνγκος σιχαίνεται να τον αποκαλούν soft

Κλάιμπερν: Κάποιοι πέφτουν και διαλύονται, άλλοι σηκώνονται και δεν κοιτούν πίσω (pics & vid)

Η 11η εντολή «ου υποτιμήσεις» και η ξεχωριστή κατηγορία "Ιτούδης"!

Ζενίτ: Η... αρμάδα του Πασκουάλ πάει να κάνει την έκπληξη της σεζόν κόντρα σε όλους και σε όλα! (pics & vids)