Γκαρούμπα: Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Καλύτερο Νέο στην Ισπανία (vids)

Γκαρούμπα: Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Καλύτερο Νέο στην Ισπανία (vids)

Γκαρούμπα: Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Καλύτερο Νέο στην Ισπανία (vids)

bet365

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα αναδείχτηκε καλύτερος Νέος Παίκτης στην ισπανική λίγκα για τη φετινή σεζόν και το gazzetta.gr γράφει για το επόμενο μεγάλο project της παραγωγικής διαδικασίας της Ρεάλ Μαδρίτης.

Γεννημένος στη Μαδρίτη στις 9 Μαρτίου 2002, ο Γκαρούμπα αποτελεί το επόμενο μεγάλο project της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι διεθνής με την εθνική Ισπανίας, παίζει και στις δυο θέσεις των ψηλών, διαθέτει τρομερά αθλητικά προσόντα, τρέχει στο γήπεδο σαν γκαρντ, έχει έφεση στα ριμπάουντ και σωματοδομή άνδρα.

Πρόκειται για ένα παιδί που διαθέτει σπάνιο συνδυασμό φυσικής δύναμης και αθλητικών προσόντων, ο οποίος έχει κερδίσει τη θέση του στο rotation του Πάμπλο Λάσο, κατακτώντας σήμερα (26/4) τον τίτλο του καλύτερου Νέου Παίκτη στην ισπανική λίγκα για τη σεζόν 2020-21 σε ηλικία 19 ετών. «Δεν διάλεξα εγώ τη Ρεάλ, η Ρεάλ διάλεξε εμένα και για αυτό ξεκίνησα να παίζω εκεί!» εξήγησε μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague και το gazzetta.gr γράφει για τον νεαρό άσο της «Βασίλισσας».

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Ουσμάν είναι το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας Γκαρούμπα. Ο 16χρονος αδελφός του, Σεντίκ αγωνίζεται στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες της Ρεάλ Μαδρίτης ενώ ο μικρότερος όλων είναι ο 10χρονος Ούκι. Οι γονείς του, Μουσταφά και Μπέτι έφυγαν από το Μπενίν της δυτικής Αφρικής, εγκαταστάθηκαν αρχικώς στο Βέλγιο κι εν συνεχεία στη Μαδρίτη, στα τέλη των 90s. Εκεί γεννήθηκαν τα τρία παιδιά τους.

ΘΕΣΗ

«Θέλω να αγωνίζομαι στη θέση του πάουερ φόργουορντ και νομίζω ότι το σουτ είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού μου που πρέπει να βελτιώσω». Ο Νταβίντ Σορία, προπονητής του Ουσμάν Γκαρούμπα στο EuroBasket U16 έχει τονίσει στο παρελθόν: «Διαθέτει πολλά στοιχεία που τον διαφοροποιούν και τον κάνουν κυρίαρχο παίκτη, κυρίως τα φυσικά προσόντα του. Είναι ικανότατος στο ριμπάουντ, βλέπει γήπεδο για να μοιράσει την πάσα, παίζει με το δικό του, προσωπικό στιλ και έχει χαρακτηριστικά που δεν έχω δει σε άλλον παίκτη που έχω κοουτσάρει στο παρελθόν».

MVP ΣΤΟ MINICOPA

Ο νεαρός άσος της Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχτηκε MVP στο Minicopa του 2016, το τουρνουά των μικρών ομάδων που διεξάγεται στο περιθώριο του Copa del Rey όπου είχε 22.8 πόντους μ.ό. και κατέβασε 32 ριμπάουντ στον τελικό με την Μπανταλόνα! Έπειτα από μερικούς μήνες, ήταν ο Πολυτιμότερος Παίκτης στο εθνικό πρωτάθλημα Παίδων που κατέκτησε η «Βασίλισσα».

ΠΡΟΤΥΠΟ

Δηλώνει θαυμαστής του Καρίμ Αμντούλ - Τζαμπάρ.

Ο 15ος ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα είναι ο 15ος παίκτης που προέρχεται από την ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης και παίρνει χρόνο συμμετοχής από τον Πάμπλο Λάσο στη Liga Endesa. Προηγήθηκαν οι Μάριο Νάκιτς, Μέλβιν Πάντζαρ, Ντάνι ντε λα Ρούα, Τιάγκο Σάμπα, Ντίνο Ράντοντσιτς, Λούκα Ντόντσιτς, Σάντι Γιούστα, Τζόναθαν Μπαρέιρο, Αλμπέρτο Μαρτίν, Ουίλι Ερνανγκόμεθ και Ντάνι Ντίεθ. Μετά τον Γκαρούμπα, ακολούθησαν οι Μπόρις Τίσμα, Ματέο Σπανιόλο και Τρίσταν Βούκσεβιτς.

Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΜΕ DOUBLE-DOUBLE

Σε ηλικία 17 ετών και έξι μηνών, ο σέντερ της Ρεάλ τελείωσε τον αγώνα κόντρα στη Μούρθια με 13 πόντους, 10 ριμπάουντ και 24 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Έτσι έγινε ο νεότερος παίκτης στη Liga Endesa που έκανε double - double, ξεπερνώντας τις προηγούμενες καλύτερες επιδόσεις που ανήκαν στον Λούκα Ντόντσιτς (17 ετών, 9 μηνών) και Ρίκι Ρούμπιο (18 ετών, τριών μηνών).

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗ ΡΕΑΛ Β'

Μέχρι πρότινος συμμετείχε με την αναπτυξιακή ομάδα της Ρεάλ, τη Ρεάλ Μαδρίτης Β' στη Liga EBA, ήτοι στην τέταρτη κατηγορία του ισπανικού μπάσκετ, σημειώνοντας 25 πόντους, 18 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 45 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κόντρα στην Aridane.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΕ ΤΗ ΡΕΑΛ

Στο ντεμπούτο του κόντρα στην Μπούργος στις 28 Οκτωβρίου είχε 2 πόντους και 2 ριμπάουντ.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΟΥ EUROBASKET U-16

Ο Γκαρούμπα συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα του EuroBasket U16, έχοντας 16.3 πόντους, 12.3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1.7 κλεψίματα, 1.6 κοψίματα και 25.4 βαθμούς στο ranking! Παρ' όλα αυτά, η Ισπανία έχασε τον τίτλο από την Κροατία.

OI NBAers ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΕΙ

«Νομίζω ότι μπορώ να γίνω σαν τον Ντρέιμοντ Γκριν ή τον Πολ Μίλσαπ. Θα ήθελα να είμαι περισσότερο "πλέιμεϊκερ"».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα