Μπαρτσελόνα: Ο Μίροτιτς έκανε τα δυο χειρότερα ματς της καριέρας του κόντρα στη Ζενίτ!

Μπαρτσελόνα: Ο Μίροτιτς έκανε τα δυο χειρότερα ματς της καριέρας του κόντρα στη Ζενίτ!

Μπαρτσελόνα: Ο Μίροτιτς έκανε τα δυο χειρότερα ματς της καριέρας του κόντρα στη Ζενίτ!
Στις 56 συμμετοχές του την τελευταία διετία με την Μπαρτσελόνα στην EuroLeague, ο Νίκολα Μίροτιτς είχε τις χειρότερες επιδόσεις του στο ranking στις δυο αναμετρήσεις με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στα φετινά playoffs!

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο Game 1 της προημιτελικής σειράς με την Μπαρτσελόνα, επικρατώντας με 74-76 χάρη στο νικητήριο καλάθι του Πάνγκος πριν οι Καταλανοί κάνουν το 1-1 το βράδυ της Παρασκευής 23/4, χάρη στη μεγάλη εμφάνιση του Μπράντον Ντέιβις και τα δυο καθοριστικά κλεψίματα του Άνταμ Χάνγκα.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στη Ρωσία (28 & 30/4) και το ζήτημα έχει να κάνει με τις εμφανίσεις του Νίκολα Μίροτιτς στα playoffs. Ο ηγέτης της superteam των Καταλανών που αμείβεται με το υψηλότερο συμβόλαιο στην Ευρώπη δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στα πρώτα ματς με τη Ζενίτ που λύγισε στο έξτρα πεντάλεπτο στο δεύτερο ματς.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μίροτιτς έκανε τις χειρότερες εμφανίσεις του με την Μπαρτσελόνα την τελευταία διετία όσον αφορά το σύστημα αξιολόγησης, συγκεντρώνοντας 4 και 5 βαθμούς, αντίστοιχα στο PIR. Πρόκειται για τις χειρότερες επιδόσεις του έπειτα από 56 συμμετοχές στην EuroLeague με τους Καταλανούς!

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της σύγκρισης, την περσινή σεζόν έπαιξε σε 28 ματς πριν από την οριστική διακοπή της κανονικής περιόδου, δίχως να πέσει σε μονοψήφιο νούμερο στο PIR. Φέτος, και με εξαίρεση τα ματς με τη Ζενίτ, είχε άλλες δυο φορές μονοψήφιο νούμερο: Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις (9) και στο εντός έδρας ματς με τους Λιθουανούς (6)!

Ο ΜΙΡΟΤΙΤΣ ΣΤΑ PLAYOFFS 2020-21

Game 1
10 πόντοι
2/6 δίποντα
2/2 τρίποντα
2 ριμπάουντ
2 λάθη
2 φάουλ
4 PIR
σε 29:12

Game 2

8 πόντοι
3/4 βολές
1/6 δίποντα
1/2 τρίποντα
4 ριμπάουντ
1 ασίστ
1 κλέψιμο
2 λάθη
3 φάουλ
5 PIR
σε 31:01