Γκριγκόνις: O όρος που πρέπει να συμφωνηθεί για να ντυθεί κι επίσημα στα «πράσινα»

Γκριγκόνις: O όρος που πρέπει να συμφωνηθεί για να ντυθεί κι επίσημα στα «πράσινα»
To Gazzetta αποκαλύπτει την λεπτομέρεια που απομένει για να αρχίσει και τυπικά η εποχή του 28χρονου Λιθουανού διεθνούς guard στον Παναθηναϊκ. Δεν σηκώνει το τηλέφωνο σε καμία άλλη ομάδα η ΤΣΣΚΑ.

Το σίριαλ Γκριγκόνις, όλα δείχνουν ότι πλησιάζει στο τέλος του και πολύ σύντομα, ίσως εντός των επόμενων 24 ωρών, ο Παναθηναϊκός να είναι σε θέση να ανακοινώσει επίσημα την μετεγγραφή που έχει προαναγγελθεί. Για την απόκτηση του δεινού σουτέρ από το Κάουνας, ο οποίος εδώ και λίγους μήνες βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την ΤΣΣΚΑ, ενδιαφέρθηκε αρχικά η Ζάλγκιρις και το τελευταίο διάστημα αρκετά έντονα η Βαλένθια.

Ο ίδιος ο παίκτης που αρχικά επιθυμούσε να επιστρέψει στην πατρίδα και την γενέτειρά του και εν συνεχεία – για οικονομικούς κυρίως λόγους (οι Ίβηρες μπορούν να του προσφέρουν τα περισσότερα χρήματα σε ετήσια βάση) – καλοέβλεπε το ενδεχόμενο να ξαναπαίξει στην Ισπανία (πέρασε εκεί 4 χρόνια), σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, φέρεται να έχει οριστικά συνειδητοποιήσει ότι θα ντυθεί πολύ σύντομα στα «πράσινα».

Η βασικότερη εξήγηση της παραπάνω εξέλιξης οφείλεται στο ότι όλες αυτές τις μέρες, η ΤΣΣΚΑ δεν έχει σηκώσει το τηλέφωνο στις κλήσεις των ανθρώπων της Βαλένθια και έχει ξεκόψει στην εταιρία που εκπροσωπεί τον παίκτη της (έχει άλλα δύο χρόνια με την ρωσική ομάδα), ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσει το ενδεχόμενο να μετακινηθεί ο παίκτης στην Ζάλγκιρις.

Αντιθέτως, από την πρώτη στιγμή της επικοινωνίας των «πρασίνων» με τον πρόεδρο Αντρέι Βατούτιν και την αντιπρόεδρο Νατάλια Φουράεβα, ο σύλλογος της Μόσχας έχει παρουσιαστεί θετικός ως προς το αίτημα της απελευθέρωσης του Μάριους Γκριγκόνις, αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά (οι 350.000 Ευρώ που ζήτησε ως buy out, συνιστούν μία γενναία μείωση σε σχέση με το ποσό που προβλέπει το συμβόλαιό του) και να διασφαλιστεί ότι ο Λιθουανός δεν θα μπορεί να αγωνιστεί σε καμία άλλη ομάδα, στην περίπτωση που οι «πράσινοι» δεν φανούν συνεπείς και δεν καταβάλουν το αντίτιμο.

Κοινώς, από την στιγμή που ο ξανθομάλλης guard έχει πειστεί ότι θα μετακομίσει στην Ελλάδα η μοναδική λεπτομέρεια που απομένει και πρέπει να περιγραφεί με τον πλέον σαφή και ξεκάθαρο τρόπο στην συμφωνία των δύο πλευρών, είναι ότι ο Γκριγκόνις θα εξακολουθεί να δεσμεύεται από την ΤΣΣΚΑ και δεν θα μπορέσει να μείνει ελεύθερος ή να μετακομίσει σε άλλη ομάδα μεσούσης της σεζόν, στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν ικανοποιήσει τους όρους της.

Αυτός είναι και ο τελευταίος όρος που απομένει να διευθετηθεί (κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το βράδυ) στην σημερινή ανταλλαγή εγγράφων ανάμεσα στις δύο πλευρές, για να επισφραγιστεί απόλυτα η μετεγγραφή και να βγει και η επίσημη ανακοίνωση.