Γκριγκόνις: Tα ψηλά εμπόδια της Βαλένθια και γιατί ο Παναθηναϊκός έχει σαφές προβάδισμα

Γκριγκόνις: Tα ψηλά εμπόδια της Βαλένθια και γιατί ο Παναθηναϊκός έχει σαφές προβάδισμα
Η περίπτωση της Βαλένθια ήλθε στο προσκήνιο το απόγευμα της Τρίτης 12/7 για την απόκτηση του Μάριους Γκριγκόνις και το Gazzetta εξηγεί τι ακριβώς ισχύει όσον αφορά τον Λιθουανό περιφερειακό, τον Παναθηναϊκό και το φημολογούμενο ενδιαφέρον των Ισπανών.

Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν ο εκλεκτός του Ντέγιαν Ράντονιτς για τη θέση του σούτινγκ γκαρντ στον Παναθηναϊκό έπειτα από την αιφνίδια αποχώρηση του Νεμάνια Νέντοβιτς για τον Ερυθρό Αστέρα ενώ το δημοσίευμα του encestando.es έβαλε στην εξίσωση και τη Βαλένθια όσον αφορά το κυνήγι για την απόκτηση του Λιθουανού περιφερειακού.

Οι Ισπανοί ανέφεραν χαρακτηριστικά την Τετάρτη 12/7 πως «η Βαλένθια κινείται δυναμικά τις τελευταίες ώρες ώστε να αποσπάσει την υπογραφή του Γκριγκόνις, καταθέτοντας νέα βελτιωμένη πρόταση έπειτα από τις δυο αρχικές προσπάθειες», παραθέτοντας το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Το Gazzetta παρουσίασε αναλυτικά τις προηγούμενες ημέρες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και πώς ο Μάριους Γκριγκόνις θα γίνει «πράσινος».

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός έχει επικοινωνήσει εδώ και μέρες με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι έχει ενημερωθεί επισήμως για το τι πρέπει να κάνει ώστε να αποκτήσει την ελευθέρας του παίκτη και να τον πάρει με μεταγραφή από την «ομάδα του στρατού» που όπως είναι γνωστό, δεν θα παίξει στην επόμενη EuroLeague.

Με δεδομένο, μάλιστα ότι ανήκει στο ίδιο μπλοκ ομάδων με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας όσον αφορά το ζήτημα της αποπομπής του Τζόρντι Μπερτομέου από τη διοίκηση της EuroLeague, ο Παναθηναϊκός έχει σαφές προβάδισμα. Ειδικά, μάλιστα από την στιγμή που έχει επικοινωνήσει ήδη και με την πλευρά του παίκτη κι έχει έλθει σε συμφωνία με τον ίδιο.

Όσον αφορά τη Βαλένθια, σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta η ισπανική ομάδα είχε στο στόχαστρό της τον παίκτη εδώ και καιρό όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι αντικειμενικά και σαφώς πιο δύσκολο να υπερκεραστούν. Αρχικώς, η Βαλένθια ανήκει στο μπλοκ των ισπανικών ομάδων που τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του Μπερτομέου, έστω κι αν δεν έχει δικαίωμα ψήφου (δεν είναι μέτοχος).

Πέραν τούτου, έχει να επιλύσει το ζήτημα του tanteo, του όρου δηλαδή σύμφωνα με τον οποίο τα δικαιώματα του στην Ισπανία ανήκουν στην Τενερίφη, την ομάδα όπου έπαιξε για τελευταία φορά στην ACB την περίοδο 2016-17 κι έχει το δικαίωμα να ματσάρει οποιαδήποτε προσφορά (εφόσον ο παίκτης μείνει ελεύθερος).

Όπως όλα δείχνουν, ο Γκριγκόνις θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό ενώ οι δυο πλευρές βρίσκονται σε διαδικασία ανταλλαγής συμφωνητικών και η επίσημη ανακοίνωση καθυστερεί για διαδικαστικούς λόγους. Το ακραίο και μη ρεαλιστικό σενάριο που θα μπορούσε να χαλάσει τη συμφωνία είναι αν η Βαλένθια πληρώσει... τετραπλάσια και πενταπλάσια χρήματα όσον αφορά το buy-out, το οποίο εν προκειμένω ορίζεται μεταξύ των ομάδων.

@Photo credits: INTIME