Οριστικό: «Πράσινος» ο Γκριγκόνις (vid)

Οριστικό: «Πράσινος» ο Γκριγκόνις (vid)
Ο Μάριους Γκριγκόνις θα φορέσει την πράσινη φανέλα τα επόμενα δυο χρόνια καθώς επήλθε οριστική συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί το deal είναι η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Μάριους Γκριγκόνις αποχωρεί από τη Μόσχα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού που μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινώσει την απόκτηση του Λιθουανού περιφερειακού (28χρ., 1μ.98) για τα επόμενα δυο χρόνια.

Οι διαπραγματεύσεις όλων των εμπλεκόμενων πλευρών (ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκός, Γκριγκόνις) ολοκληρώθηκαν θετικά κι έτσι ο Λιθουανός θα αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή των «πράσινων» έπειτα από τους Λι, Καλαϊτζάκη και τη διαφαινόμενη απόκτηση του Νέιτ Γουόλτερς.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε πραγματικά μεγάλη μάχη ώστε να ολοκληρώσει το deal για τον Γκριγκόνις, η περίπτωση του οποίου ήλθε εσχάτως στο προσκήνιο για τη Βαλένθια.

Ουσιαστικά, επρόκειτο για μια από τις πιο δύσκολες υποθέσεις που είχαν να διαχειριστούν οι «πράσινοι» τα τελευταία χρόνια καθώς έπρεπε να επιτευχθεί τριμερής συμφωνία μεταξύ Παναθηναϊκού, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και του παίκτη που είχε συμβόλαιο με τους Ρώσους και για την επόμενη σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο... ενδιάμεσος της υπόθεσης που έπρεπε να διαχειριστεί την κατάσταση ώστε ο Γκριγκόνις να αποδεσμευτεί από την «ομάδα του στρατού». Εν τέλει, βρέθηκε η χρυσή τομή και ο Λιθουανός συμφώνησε για κλειστό διετές συμβόλαιο ενώ είναι θέμα ωρών να υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση.

@Photo credits: EuroLeague