Παναθηναϊκός: Επιμένει για Οκάρο Ουάιτ

Παναθηναϊκός: Επιμένει για Οκάρο Ουάιτ

Παναθηναϊκός: Επιμένει για Οκάρο Ουάιτ
Ο Οκάρο Ουάιτ παραμένει στην κορυφή της λίστας του Παναθηναϊκού για τη θέση του πάουερ φόργουορντ αν και παραμένει ακόμα η διαφορά στο οικονομικό.

Τα οικονομικά δεδομένα στον Παναθηναϊκό είναι συγκεκριμένα. Και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπερβούν οι «πράσινοι» το αγωνιστικό budget ενόψει της νέας σεζόν. Γι' αυτόν τον λόγο είναι στοχευμένες οι κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ ενω δεν είναι εύκολο να μπουν σε διαδικασία «παζαριών» και πλειστηριασμών.

Από τη στιγμή που «χάλασε» του Κέβιν Χέρβεϊ, ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει στην περίπτωση του Οκάρο Ουάιτ, με τον οποίο υπήρχε μεγάλη οικονομική διαφορά ύστερα από την πρώτη πρόταση που του έγινε όπως σας είχε ενημερώσει το Gazzetta. Οι «πράσινοι» έχουν επιστρέψει τις τελευταίες ημέρες στην περίπτωση του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προσπαθούν να βρουν την «χρυσή τομή» ώστε να «ψαλιδιστεί» η διαφορά στο οικονομικό κομμάτι.

Οι απαιτήσεις του Ουάιτ ανέρχονται στα 900.000 ευρώ ετησίως ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία στις τάξεις των «πρασίνων» ότι ο παίκτης θα ρίξει τελικά το «κασέ» του. Μπορεί στο «κάδρο» να υπήρχε και τ' όνομα του Νάιτζελ Χέιζ, αλλά οι «πράσινοι» δεν φαίνονται διατεθειμένοι να περιμένουν τον Αμερικανό μετά το Summer League (και πάντα με το ρίσκο να βρει ομάδα στο ΝΒΑ) όπου θα λάβει μέρος.

Το ιδανικό για τον Παναθηναϊκό είναι να έχει «κλείσει» το ρόστερ του έως τα τέλη του μήνα, το αργότερο τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα της ομάδας ενόψει και της έναρξης της προετοιμασίας. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα επαφή με τον Οκάρο Ουάιτ προκειμένου να δρομολογηθούν και οι εξελίξεις. Αντίθετα, αν και έγινε κρούση στον Κουβανό Χασιέλ Ριβέρο, το υψηλό buy out που υπάρχει στο συμβόλαιό του με την Μπούργκος, έβαλε... απαγορευτικό σε πιθανή συμφωνία.

ΟΥΟΛΤΕΡΣ ΚΑΙ ΤΖΑΛΙΝ ΣΜΙΘ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Από εκεί και πέρα, εξετάζονται αρκετές περιπτώσεις για τη θέση του point guard, αν και εκείνες που έχουν ξεχωρίσει περισσότερο (πάντα βάσει των οικονομικών δεδομένων της ομάδας και με το «ταβάνι» που υπάρχει) είναι εκείνες των Νέιτ Ουόλτερς (τον οποίο επίσης γνωρίζει καλά ο Πρίφτης -όπως και τον Οκάρο Ουάιτ- από τη συνεργασία τους στην Ούνικς Καζάν) και Τζαλίν Σμιθ.

Με τον Σμιθ έχει υπάρξει επικοινωνία των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με τη πλευρά του παίκτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, ο Αμερικανός γκαρντ που «έβγαλε μάτια» στο πρωτάθλημα Γερμανίας με τη φανέλα της Λούντβιγκσμπουργκ (15,7π., 5,5ασ., 5,2ριμπ., 1,8κλ.) θέλει πολύ να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό ωστόσο έχει «κεντρίσει» το ενδιαφέρον και άλλων ομάδων της EuroLeague. Όπερ και σημαίνει ότι θα παίξουν ρόλο, τόσο το οικονομικό κομμάτι (σ.σ. οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαιτήσεις του ανέρχονται στα 550.000 ευρώ) όσο και το αγωνιστικό και ο ρόλος που θα έχει στην ομάδα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΦΛΟΪΝΤ ΚΑΙ ΜΕΪΚΟΝ

Στο μεταξύ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις στις τάξεις των «πρασίνων», με τον Τζεχάιβ Φλόιντ να παίρνει σειρά για να γίνει και... επίσημα μέλος του Παναθηναϊκού. Εκτός απρόοπτου θα ακολουθήσει ο Ντάριλ Μέικον, ο οποίος με τη σειρά του έχει συμφωνήσει με τους «πράσινους» ενώ εκκρεμεί και η ανακοίνωση για την ανανέωση του συμβολαίου του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ανοικτό παραμένει πάντα και το θέμα του Μάριο Χεζόνια, κάτι το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες.