H περισσότερη ποιότητα ή η μεγαλύτερη θέληση;

H περισσότερη ποιότητα ή η μεγαλύτερη θέληση;
Ο Αντώνης Καλκαβούρας γράφει για τα στοιχεία που θα κρίνουν το «αιώνιο» ντέρμπι της 11ης Απρίλη και ταυτόχρονα την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Basket League και καταγράφει τα πεπραγμένα της 19ης αγωνιστικής, βγάζοντας το καπέλο στους παίκτες της ΑΕΚ και του Άρη.

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του Μάρτη, μεγάλωσε η μέρα, αυξήθηκε το φως και όλα πλέον αρχίζουν να φέρνουν το καλοκαίρι, μοιραία και το πρωτάθλημα μπαίνει στις τελευταίες στροφές.

Αυτό σημαίνει ότι σιγά-σιγά τα ανοιχτά ζητήματα θα πρέπει να «κλείνουν» κι αν αυτό ισχύει λίγο έως πολύ με τις ομάδες που θα μπουν στην 8άδα και θα συμμετάσχουν στα playoffs αλλά και με εκείνη που θα πάρει τον δρόμο για την Α2 Κατηγορία, η μοναδική σημαντική εκκρεμότητα που μας απασχολεί είναι το πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς και ο κάτοχος του.

Εκτός κι αν ο αθλητικός δικαστής αργήσει χαρακτηριστικά να βγάλει απόφαση για το θέμα της παραπομπής του Ηρακλή και φτάσουμε μέχρι τις δύο τελευταίες αγωνιστικές χωρίς ακόμη να ξέρουμε τι θα γίνει. Γιατί είναι κρίμα πρώτα για τους παίκτες και τον προπονητή του «Γηραιού» να δουλέψουν σκληρά σε όλο αυτό το διάστημα και στο τέλος οι προσπάθειές του και το όποιο τελικό αποτέλεσμα, να μην έχουν αντίκρισμα.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, λοιπόν, για 17η χρονιά – αλλά για πρώτη φορά στα τελευταία τρία χρόνια – στην τελευταία 20ετία αποτελούν την ιστορία της «ζωής» της Basket League. Αν και αμφότερες οι ομάδες έχουν από δύο θεωρητικά επικίνδυνες εξόδους μέχρι το τέλος της διαδρομής (στην Πάτρα με Προμηθέα και οι δύο, στα Άνω Λιόσια οι «πράσινοι» με ΑΕΚ και στην Πυλαία οι «ερυθρόλευκοι» με ΠΑΟΚ), δύσκολα θα υπάρξει εκατέρωθεν στραβοπάτημα που θα αλλάξει την διαμορφωθείσα βαθμολογική ισορροπία.

Επομένως, το εφετινό bonus του ενός επιπλέον εντός έδρας ματς στο γήπεδο του, θα κριθεί αποκλειστικά από το αποτέλεσμα του αγώνα της μεθεπόμενης 21ης αγωνιστικής (11/04) στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη που νίκησε στο ματς του 1ου γύρου με +5 στο Φάληρο (81-76), αλλά έκτοτε μετράει τρεις σερί ήττες από τους Πειραιώτες στην Euroleague και στον τελικό του Κυπέλλου, δεν έχει μαξιλαράκι ήττας έστω και με 4 πόντους, ας όψεται η ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον Άρη.

Αντίστοιχα, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα μπουν στο παρκέ με μοναδικό στόχο τη νίκη, με την οποία θα προσπεράσουν τον μεγάλο τους αντίπαλο και θα καταστήσουν πιο βατο τον δρόμο προς την επιστροφή στον θρόνο του ελληνικού μπάσκετ.

Κοινώς, μία νίκη με μισό-μηδέν αρκεί και στις δύο ομάδες, που έως τότε, έχουν από τέσσερα παιχνίδια οι πρωταθλητές (με Μακάμπι, Ρεάλ εντός και με ΑΕΚ και Άλμπα εκτός) και από δύο οι Κυπελλούχοι (με Μπαρτσελόνα εντός και ΠΑΟΚ εκτός).

Το πλεονέκτημα της απόλυτης συγκέντρωσης σε έναν στόχο

Με μία πρώτη ανάγνωση, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ο Παναθηναϊκός (16-1) δεν θα σταματήσει να παίζει και θα δώσει τέσσερα δυνατά παιχνίδια, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει την ευκαιρία να βρει ρυθμό και να ενσωματώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον άκρως επιδραστικό για το παιχνίδι του, Ιωάννη Παπαπέτρου, που έλλειψε σχεδόν 2 μήνες και θέλει παιχνίδια για να βρει τα πατήματά του.

Ο 28χρονος διεθνής forward επέστρεψε στην 16η σερί νίκη (77-67) του «τριφυλλιού» στο πρωτάθλημα επί του ΠΑΟΚ (7-9) και έδειξε ότι δεν απέχει πολύ από τον βαθμό ετοιμότητας (11π. με 2/3 τριπ.) που θα ήθελε ο προπονητής του να έχει, για να βοηθήσει στο ματς της χρονιάς που έρχεται.

Εκείνος που πλέον έχει ανεβάσει αρκετά την πήχη των προσδοκιών είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης (17π., 7ρ. & 5ασ. με 7/10 σουτ). Εδώ και καιρό ο 24χρονος διεθνής σέντερ αποτελεί σημείο αναφοράς σε άμυνα κι επίθεση, έχει αποκτήσει συνέπεια στα πράγματα που κάνει στο παρκέ και όσο η αυτοπεποίθησή του σταθεροποιείται, τόσο θα ανεβαίνει και η ποιοτική προσφορά του μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Συμπερασματικά, μπορεί ο Παναθηναϊκός να υστερεί σε βάθος, ποιοτικά χαρακτηριστικά και στην δημιουργία, έχει πλέον την ξεκάθαρη συγκέντρωσή του σε έναν και μοναδικό στόχο που θα κριθεί τον Ιούνιο και προετοιμάζεται καθημερινά μόνο γι’ αυτόν.

Μία ενδεχόμενη νίκη στη ρεβάνς του 2ου γύρου, μπορεί να του δώσει το πλεονέκτημα έδρας, ωστόσο, πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει δραματικά κάτι στον προσανατολισμό της ομάδας, που βρίσκεται αποκλειστικά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, μέσω της αγωνιστικής βελτίωσης στο διάστημα των επόμενων 2,5 μηνών.

Ανεξάρτητα με το αν θα δώσει δύο ή τρία ματς στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Τι πρέπει να προσέξουν οι «ερυθρόλευκοι»

Στην αντίπερα όχθη, έχουμε έναν πιο πλήρη και πιο ποιοτικό Ολυμπιακό (14-1), που μέχρι στιγμής έχει «τρυπήσει» το ταβάνι του στην Euroleague (στόχευε στα playoffs και τελικά πήρε πλεονέκτημα έδρας και διεκδικεί την πρόκριση στο Final 4) και πήρε το Κύπελλο μετά από 11 χρόνια!

H εικόνα στην εύκολη νίκη (104-85) επί του Περιστερίου (8-9) που συνδυάστηκε και με την 7η «100άρα» στο πρωτάθλημα, δείχνει ότι η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση για την εποχή.

Τα τρεξίματα, οι αυτοματισμοί, τα πολλά εύκολα καλάθια απόρροια των 29 ασίστ, το 60% εντός πεδιάς (με 72,7% στα δίποντα και 46,8% στα τρίποντα σε 32 προσπάθειες) και τα κέφια των Βεζένκοβ (14π. & 3ασ. με 5/6 σουτ), Ντόρσεϊ (14π., 4ρ. & 3ασ. με 4/7 τριπ.) και Παπανικολάου (11π. & 6ασ.) που είναι τρεις πολύ κομβικοί παίκτες, μαρτυρούν ότι οι «ερυθρόλευκοι» μόνο πρόβλημα ρυθμού δεν έχουν.

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξει λίγο περισσότερο ο Ολυμπιακός και να δουλέψει πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι, αυτό είναι η πνευματική διαχείριση όλης αυτής της περιόδου. Γιατί ενώ ο Παναθηναϊκός θα είναι προσηλωμένος σε έναν στόχο, εκείνος μοιραία θα πρέπει να διεκδικήσει τους καρπούς της εκπληκτικής εφετινής ευρωπαϊκής του πορείας.

Και το κυριότερο να ελέγξει τις καταστάσεις (ενεργειακό «άδειασμα») και τα συναισθήματα (απογοήτευση και άκρατος ενθουσιασμός) που θα προκληθούν από την ενδεχόμενη επιτυχία (πρόκριση στο Final 4 ή ακόμη και κατάκτηση του τροπαίου) και πολλώ δε μάλλον από την «αποτυχία» (στην ουσία δεν υπάρχει αλλά όταν «τρως» ανοίγει η όρεξη και θέλεις κι άλλο) και το χρονικό διάστημα αυτής.

Το θετικά για τον Ολυμπιακό, βέβαια, έχει να κάνει με το ότι φέτος – λόγω και των αναβολών που υπήρξαν – τα playoffs θα αρχίσουν λίγες μέρες πριν το Final 4 (αν κι εφόσον πάει) κι έτσι άμα τη επιστροφή του, θα έχει τον χρόνο και τα παιχνίδια για να ανασυγκροτηθεί, αλλά όπως και να έχει η παραπάνω διεργασία κρίνεται ως πάρα πολύ σημαντική.

Και αυτό φυσικά, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στον αγώνα της 11ης Απριλίου, που θα προηγηθεί των playoffs της Euroleague και το αποτέλεσμα του οποίου, δεν πιστεύω ότι θα γείρει προς κάποια πλευρά το προβάδισμα για τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ και το Περιστέρι

Ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν στάθηκε άσχημα στο κλειστό του ΟΑΚΑ και το γεγονός ότι στην 4η περίοδο δεν παράτησε ένα ματς που είχε φτάσει στους +20 πόντους και το πήγε στους 9, λογίζεται στα θετικά. Το ερώτημα για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη είναι πως και αν θα καλύψει το κενό που αφησε στην θέση “5” ο Τζόουνς και παράλληλα θα διατηρηθεί σε τροχιά playoffs, έχοντας δύσκολο πρόγραμμα.

Θετικό είναι το πρόσημο και για την ομάδα του Μίλαν Τόμιτς από την εμφάνιση στο ΣΕΦ. Οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν την διαφορά κάτω από τους 20 πόντους (είχε φτάσει στο +29), παρ’ ότι αγωνίστηκαν με απουσίες και με 4 εφήβους. Η διαφορά των «κυανοκιτρίνων» είναι ότι έχουν καλύτερο πρόγραμμα από όλες τις ομάδες εκτός 4άδας και δύσκολα θα πέσουν κάτω της 6ης θέσης.

Είχε… άχαστο «άσο στο μανίκι του»!

Στο “Nick Galis Hall”, o Στέλιος Πουλιανίτης (25π. με 3/3 διπ. & 5/5 τριπ.) ήταν ο X-Factor της βραδιάς που βγάζει σχεδόν ανελλιπώς, σε κάθε σε κάθε εντός έδρας ματς, εδώ και περίπου 2 μήνες που αγωνίζεται σταθερά χωρίς τον Τζέιμς Κέλι και ενίοτε με επιπλέον απόντες (Χάνλαν).

Ο 26χρονος point-guard που ήταν αλάνθαστος, ήταν ο εκείνος που πήρε την σκυτάλη από τον Όμηρο Νετζήπογλου που είχε τον αντίστοιχο ρόλο κόντρα στην ΑΕΚ. Ο γιος του βετεράνου μπασκετμπολίστα, Βαγγέλη Πουλιανίτη, έκανε το ματς της ζωής του κι έδωσε στην ομάδα του την απαραίτητη ώθηση για να «λυγίσει» (76-73) την αντίσταση μίας σαφώς πιο ποιοτικής από τον Άρη (8-10), όπως ο Προμηθέας (10-5). Και μάλιστα για 2η φορά στην εφετινή σεζόν.

Οι «κιτρινόμαυροι» κράτησαν τους Πατρινούς χωρίς καλάθι για 8,5 λεπτά (0/5 σουτ & 7 λάθη) και «τρέχοντας» ένα σερί 20-2, ξέφυγαν με +12 αγκαλιάζοντας την 3η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη τους. Ο Γιάννης Καστρίτης βλέπει πλέον την ομάδα του να αγγίζει τον στόχο των playoffs κάτι που αν επιτευχθεί θα ισοδυναμεί με ένα αγωνιστικό θαύμα τηρουμένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ο «πάλαι ποτέ αυτοκράτωρ» του ελληνικού μπάσκετ.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου παρουσίασε και πάλι προβλήματα στην θέση του point-guard και το πρόβλημα αναμένεται να διογκωθεί ακόμη περισσότερο αν ο τραυματισμός του Κέντρικ Ρέι αποδειχθεί σοβαρός.

Τα 20 λάθη αποτελούν απαγορευτικό αριθμό για μία ομάδα που κοιτάει ψηλά και η «τρικυμία» που χαρακτήρισε το παιχνίδι ειδικότερα στο 2ο μέρος, έχει προβληματίσει έντονα τον έμπειρο τεχνικό που θέλει οπωσδήποτε την ενίσχυση του ρόστερ με έναν combo-guard.

Η «αγγαρεία» στην οποία έχει εξελιχθεί η εφετινή υποχρέωση του Eurocup, ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα και μετά τα ματς με Ιωνικό (εντός) και Κολοσσό (εκτός), οι Πατρινοί θα αφιερωθούν αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και στα δύο σημαντικά εντός έδρας παιχνίδια στο διήμερο 14-16 Απριλίου (με Ολυμπιακό και ΑΕΚ).

Ο άγραφος νόμος του μπάσκετ

Το ότι η ομάδα που αλλάζει προπονητή αποτελεί τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο είναι γνωστό τοις πάσι υπό την έννοια ότι όλοι παίκτες της μπαίνουν στην διαδικασία να παρουσιάσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να κερδίσουν την εκτίμηση του νέου coach. Ο παραπάνω «κανόνας» επιβεβαιώθηκε κατά ήμισυ στην Ρόδο, όπου η νικήτρια – μετά από 4 και πλέον μήνες μακριά από την έδρα της – ΑΕΚ (9-9) έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα (65-62) παρ' ότι υπέπεσε σε 20 λάθη και σούταρε με 34,3% εντός πεδιάς.

Και φυσικά ούτε λόγος για το ότι έπαιξε χωρίς τον Νίκο Παππά και τον Κιθ Λάνγκφορντ, που συμπλήρωσε 1,5 μήνα στην Ελλάδα αλλά ακόμη δεν έχει φορέσει την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Όπως γίνεται αντιληπτό και με δεδομένο ότι ο Κολοσσός (10-7) είχε 100% ποσοστό επιτυχίας (7/7) απέναντι στις ομάδες που δεν «λέγονται» Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, το «διπλό» της «Ένωσης» παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία και καταδεικνύει την μαχητικότητα και την άρνηση της «παράδοσης» που χαρακτηρίζει τους παίκτες της «βασίλισσας».

Σε αριθμούς αυτό αποτυπώνεται στα 17 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψαν οι φιλοξενούμενοι (Ράουτινς 14π. με 4/8 τριπ., Φιλιππάκος 10π. & 4ρ. με 4/6 σουτ), οι οποίοι έδωσαν την χαρά της νίκης στον αντικαταστάτη του Στέφανου Δέδα, Κούρο Σεγούρα, για πρώτη φορά μετά από 105 μέρες.

Το βάρος της επιτυχίας αυξάνεται κατακόρυφα αν συνυπολογίσουμε ότι ο «δικέφαλος του Νότου» υποχρέωσε τους γηπεδούχους στην χαμηλότερη εφετινή τους παραγωγικότητα (62π.) και είχε τα δύο βασικά της όπλα σε πολύ μέτριο απόγευμα (Χάμερ και Κολόμ δεν έπιασαν διψήφιο νούμερο στο σκοράρισμα και μαζί είχαν 18π. με 6/20 σουτ και 9 λάθη).

Επί της ουσίας, η ΑΕΚ φαίνεται ότι εξασφάλισε την συμμετοχή της στα playoffs και πλέον περιμένει την επιστροφή του Ανγκόλα και την αγωνιστική ενεργοποίηση του Λάνγκφορντ (έχει χάσει τα περισσότερα περιττά κιλά), για να επιχειρήσει την μεγάλη αντεπίθεση, στοχεύοντας τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά της postseason.

H ομάδα του Ηλία Καντζούρη έμεινε για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα κάτω από τους 65 πόντους κι απώλεσε μία τεράστια ευκαιρία να κλειδώσει την είσοδο στην 4άδα και να κυνηγήσει ακόμη και την 3η θέση στην κανονική περίοδο. Το ματς είχε συνολικά 10 ανατροπές στο προβάδισμα του σκορ και οι γηπεδούχοι – που ήξεραν ότι θα δεχθούν μεγάλη αμυντική πίεση – «πλήρωσαν» την έλλειψη βοήθειας προς τους Αμερικανούς από τους υπόλοιπους έμπειρους παίκτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ουίλιαμς, Φλόιντ τζούνιορ και Μίλερ είχαν συνολικά 49 πόντους με 19/35 σουτ και όλοι οι υπόλοιποι μαζί 13 με 6/29 (20,7%).

Ένα βήμα μπροστά κι ένα πίσω

Στη Νίκαια, η απόφαση της διοίκησης να μην αντικαταστήσει τον Κούρο Σεγούρα με έναν έμπειρο προπονητή (έγιναν συζητήσεις με τον Γιώργο Λιμνιάτη),να καλύψει το κενό του με τον υπηρεσιακό και πρώην assistant, Άγγελο Τσίκληρα και να μην ξοδέψει χρήματα για αμερικανική ενίσχυση, δεν πτόησε καθόλου τον Ιωνικό (3-14), που είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα κι έφτασε να προηγείται ακόμη και με +11 (61-50) στο 27ο λεπτό.

Η άμεση αντίδραση του Λαυρίου (7-10), όμως, που μέσα σε επτά λεπτά έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 8-23, άλλαξε άρδην τις ισορροπίες κι έτσι παρ' ότι οι Νικαιώτες (Μουσταφά 24π., 9ρ. & 5ασ. με 8/9 διπ., Αθηναίου 19π., 5ρ. & 9ασ. με 5/9 τριπ.), πάλεψαν το ματς, παρέμειναν χωρίς νίκη στο 2022 και πλέον προβάλλουν ως το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό στην Α2 Κατηγορία.

Οι Λαυριώτες υστέρησαν αισθητά στο αμυντικό κομμάτι, αλλά σούταραν με εξαιρετικά ποσοστά για εκτός έδρας ματς (60,7% εντός πεδιάς) με οδηγό τον Βασίλη Μουράτο (26π., 9ασ. & 3κλ.), που πήρε κρίσιμες αποφάσεις και ήταν άκρως επιδραστικός (εκτελεστικά, δημιουργικά και αμυντικά) στην τελευταία περίοδο.

Η 2η διαδοχική νίκη (91-84) της ομάδας του Χρήστου Σερέλη απομάκρυνε το άγχος της παραμονής και κατέγραψε το πρώτο νικηφόρο σερί της μετά από 4,5 μήνες στο πρωτάθλημα. Μπορεί οι εφετινές επιλογές των ξένων να μην έπιασαν, τουλάχιστον, όμως, η ανανέωση της εμπιστοσύνης στον Σάβατζ (μ.ο. 12,0π. & 5,6ρ. με 53,8% στα σουτ σε 3αγ.) και η δοκιμασμένη λύση του Βον (μ.ο. 10,8π, 4,0ρ. με 45,5% τριπ. σε 5αγ.), τουλάχιστον έσωσαν τα προσχήματα.

Ασχολούνται με το «κομμάτι» που μπορούν να «ελέγξουν»

Στο κλειστό της Περιβόλας, ο Ηρακλής (4-13) «εξαργύρωσε» μετά από καιρό την μετεγγραφική του ενίσχυση με τους τέσσερις εκ των πέντε Αμερικανών του να σκοράρουν το 81% των πόντων του (77/95) και να βάζουν τα θεμέλια της πρώτης του νίκης (95-89) μετά από 3,5 μήνες και 7 διαδοχικές ήττες.

Ειδικότερα ο Κέισον Γουντς (21π., 4ρ. & 2ασ. με 4/7 τριπ.) και ο Τζαμάρ Έιμπραμς (21π., 5ρ. & 2κλ. με 6/9 τριπ.) πέτυχαν τους 17 από τους 28 πόντους του «Γηραιού» στις δύο παρατάσεις και ήταν οι κύριοι εκφραστές της αντίστασης των φιλοξενουμένων στην αντεπίθεση των γηπεδούχων, που ανέτρεψαν μία διαφορά 12 πόντων.

Η νίκη της ομάδας του Κώστα Μέξα σε μία έδρα που έχασαν ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Ιωνικός, ήρθε σε μία στιγμή που ο σύλλογος δίνει μία δύσκολη μάχη να κρατηθεί στην Α1 Κατηγορία κι ενώ εκκρεμεί η απόφαση του αθλητικού δικαστή ως προς το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για ανάκληση του πιστοποιητικού της.

Δεν ξέρω ποια θα είναι τελικά η τύχη των «κυανόλευκων» (η περιρρέουσα ατμόσφαιρα τους θέλει να αποβάλλονται από το πρωτάθλημα), αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι εμφανίσεις σαν κι αυτές της Πάτρας δείχνουν ότι ο προπονητής και οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα στο κομμάτι που μπορούν να ελέγξουν!

Ο Απόλλων (5-14) είδε βασικούς του παίκτες να υστερούν στον επιθετικό τομέα (πλην των Τσαλμπούρη και Σίμονς, όλοι οι υπόλοιποι μαζί είχαν 0/21 τρίποντα) και παρά υπεροχή στα ριμπάουντ, 63,4% στα δίποντα και την ολική επαναφορά της 4ης περιόδου, δεν άξιζε να κερδίσει.

Πλέον η ομάδα του Νίκου Βετούλα (Τσαλμπούρης 28π., & 6ρ. με 9/22 σουτ, Μήτρου-Λονγκ 20π., 5ρ. & 4ασ. με 8/11 διπ.) έχει μία ακόμη ευκαιρία για να αποσπαστεί από την επικίνδυνη ζώνη. Το αυριανό (30/03, 19.15) εξ' αναβολής παιχνίδι με το Λαύριο, κρίνεται ως τελικός με βάση το πρόγραμμα-«βουνό» των Πατρινών στις 6 τελευταίες αγωνιστικές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!