Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 77-67: Με την... αύρα του αρχηγού και του Παπαγιάννη (vid)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 77-67: Με την... αύρα του αρχηγού και του Παπαγιάννη (vid)

bet365

Στην επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου στην ενεργό δράση ύστερα από δύο μήνες, ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις μετά και το ματς με την Μπάγερν Μονάχου κερδίζοντας εύκολα τον ΠΑΟΚ για την 19η αγωνιστική της Basket League με 77-67. Καλύτερος ο Παπαγιάννης.

Το μεγάλο κέρδος των «πρασίνων» από το παιχνίδι, ναι μεν ήταν η νίκη, αλλά πολύ περισσότερο το «comeback» του αρχηγού της ομάδας, ο οποίος «πάτησε» και πάλι παρκέ ύστερα από 58 ημέρες. Μάλιστα ήταν θετικός στο διάστημα που αγωνίστηκε, θέλοντας να ανεβάσει ρυθμούς ενόψει της συνέχειας.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης πιστοποίησε και πάλι την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται «γεμίζοντας» την στατιστική του με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος ήταν για δεύτερο σερί ματς... παντού, ενώ «γεμάτο» ματς στο διάστημα που αγωνίστηκε έκανε και ο Οκάρο Ουάιτ.

Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι στο ματς με διαφορές κοντά στους 20 πόντους για 35 λεπτά.

Το ματς

Η ευστοχία από την περιφέρεια ήταν εκείνη που έδωσε στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να προηγηθεί με το «καλημέρα» του ματς με 9-2 και στη συνέχεια με 13-4. Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος ήταν εκείνος που είχε δώσει το σύνθημα της «πράσινης» επίθεσης με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ελέγχουν τον ρυθμό και το σκορ, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να «απαντήσει» με τις ενέργειες του Ζερμέιν Λοβ. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά και στο +11 (15-4) μόλις στο πεντάλεπτο του αγώνα ενώ ο Κουβανός... συνέχισε το βιολί του έχοντας πετύχει εννέα από τους 20 πόντους της ομάδας του (20-11 στο 8') πριν κλείσει το δεκάλεπτο στο 22-16. Φυσικά ξεχώρισε η επανεμφάνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος «πάτησε» για πρώτη φορά στο παρκέ στο 8'.

Στην πρώτη περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε το απόλυτο στα δίποντα (6/6) ενώ είχε μαζέψει τα διπλάσια ριμπάουντ (10-5) από τον ΠΑΟΚ και είχε μοιράσει περισσότερες από τις διπλάσιες ασίστ (7-3). Το σκηνικό δεν άλλαξε... δραματικά ούτε στη συνέχεια. Το «τριφύλλι» βρέθηκε στο +10 (29-19) στο 12' αλλά οι Λοβ και Ρίβερς προσπαθούσαν να κρατήσουν την διαφορά σε... ανταγωνίσιμα επίπεδα μειώνοντα σε 29-23 στο 15'. Όμως από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δυνάμωσε περισσότερο στην άμυνα, δυσκόλευε όλα τα σουτ των φιλοξενούμενων και κάπως έτσι κατάφερε να επαναφέρει την διαφορά στο +10 (36-26 στο 17') και να την... εκτοξεύσει στο +16 (42-26) λίγο πριν από το ημίχρονο.

Ήταν το διάστημα όπου οι «πράσινοι» είχαν επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους έχοντας κλείσει το πρώτο ημίχρονο με 10/13 δίποντα, 6/15 τρίποντα, 6/8 βολές, 20 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ είχε 7/16 δίποντα, 5/18 τρίποντα, 2/2 βολές, 14 ριμπάουντ και 8 τελικές πάσες. Ο Παπαγιάννης έκανε θράυση (11π., 4/4δίπ., 3/3β., 4ριμπ., 4ασ.), ο Σαντ-Ρος (9π., 3ασ.) τον ακολουθούσε ενώ από τον ΠΑΟΚ καλύτεροι ήταν οι Λοβ (11π.) και Ρίβερς (11π.)

Εξίσου δυναμικό ήταν το ξεκίνημα της 3ης περιόδου για τον Παναθηναϊκό καθώς πραγματοποίησε σερί 9-0 και έστειλε τον δείκτη της διαφοράς στο +22 (53-31)! Ουσιαστικά σ' εκείνο το σημείο είχαν αρχίσει να πέφτουν και οι τίτλοι τέλους του αγώνα. Ο Παπαγιάννης συνέχισε απο εκεί που είχε σταματήσει ενώ οι «πράσινοι» είχαν εξαιρετική κυκλοφορία στο «πέντε εναντίον πέντε». Με την διαφορά στο +23 (60-37) επήλθε και η χαλάρωση, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ και με επιμέρους 11-3 έκλεισε το 3ο δεκάλεπτου στο 63-48.

Η τελευταία περίοδος απλά... αποτέλεσε τυπική διαδικασία για τους «πράσινους» οι οποίοι έριξαν ταχύτητα χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν από τον ΠΑΟΚ. Στο 34' η διαφορά παρέμενε σε επίπεδα 20 πόντων (73-53) ενώ είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς η υπόθεση της νίκης στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ακόμη και έτσι ο «δικέφαλος» μπόρεσε να μειώσει σε 73-64 στο 38' χάρη σε ' ένα 11-0 σερί. Όμως δεν υπήρξε συνέχεια και ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη πριν από την τελευταία «διαβολοβδομάδα» του στην EuroLeague και τα ματς με Μακάμπι και Ρεάλ στο ΟΑΚΑ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός φρόντισε να βάλει τις βάσεις προκειμένου να «καθαρίσει» με την υπόθεση της νίκης. Αρχικά προηγήθηκε με 42-26 ενώ με ένα 9-0 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ στο +22 (53-31) ρίχνοντας τους τίτλους τέλους του αγώνα.

MVP: Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν επιβλητικός στο παρκέ του ΟΑΚΑ έχοντας 17 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Παπαπέτρου πήρε... ρυθμό και ψυχολογία (11π., 2/3τρ.), ενώ ο Σαντ Ρος ήταν πληθωρικός (11π., 4ριμπ., 4ασ.)

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Γιάνκοβιτς και Μάντζαρης δεν βοήθησαν καθόλου έχοντας 0/7 σουτ στο σύνολο.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει εύκολα στην Πυλαία με 81-64 με καλύτερο παίκτη τον Σαντ Ρος, ο οποίος είχε 13 πόντους, 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του ύστερα από 58 ημέρες στα «πιτς» λόγω της επέμβασης που είχε υποβληθεί στο ιγμόριο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΟΚ στα τρίποντα έχοντας εκτελέσει οι παίκτες του 39 φορές έξω από τα 6.75 μέτρα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός είχε ένα καλό 25λεπτο όπου έβαλε τις βάσεις για να φτάσει στη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι «πράσινοι» χαλάρωσαν και ο ΠΑΟΚ έριξε τη διαφορα αλλά δεν αντικατοπτρίζει την συνολική εικόνα του ματς. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλους τους τομείς του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 44-31, 63-48, 77-67

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα