Ολυμπιακός - Περιστέρι 104-85: Διατήρησε ρυθμό ενόψει Μπαρτσελόνα με «100άρα» (vid)

Ολυμπιακός - Περιστέρι 104-85: Διατήρησε ρυθμό ενόψει Μπαρτσελόνα με «100άρα» (vid)
Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Περιστερίου 104-85 διατηρώντας τον καλό ρυθμό που έχουν ενόψει Μπαρτσελόνα (01/04). Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν 29 ασίστ και τελείωσαν με 15 εύστοχα τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στο παιχνίδι με το Περιστέρι και επικράτησε με 104-85. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε σοβαρότητα, έπαιξε καλή άμυνα και στην επίθεση είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο της προσφέροντας πλούσιο θέαμα. Στο ματς δεν έπαιξαν οι Σλούκας, Φαλ για τους γηπεδούχους και Χρυσικόπουλος, Χρηστίδης, Κόζι για τους φιλοξενούμενους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον τρόπο που ήθελε ο Ολυμπιακός και ο προπονητής του. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις τους και σε άμυνα και σε επίθεση. Ειδικά στην επίθεση οι ασίστ διαδέχονταν η μία την άλλη και έφερναν τρίποντα από Ντόρσεϊ, Ουόκαπ, Βεζένκοβ (14-7, 5’). Τα τάιμ άουτ του Τόμιτς δεν στάθηκαν ικανά να ανακόψουν τον ρυθμό των γηπεδούχων και έτσι οι καλές άμυνες δημιουργούσαν μπροστά εύκολα καλάθια με το σκορ να πηγαίνει στο 26-11 (8’).

Το Περιστέρι απέκτησε μία συνέπεια στην επιθετική του παραγωγή χάρη στους Γκρέι και Γκίελο, όμως στην άμυνα είχαν προβλήματα και έτσι η διαφορά δεν έπεφτε σε μονοψήφιο νούμερο (39-28, 14’). ΜακΚίσικ και Πρίντεζης συνδέθηκαν με το αντίπαλο καλάθι και μέσα σε λίγα λεπτά η διαφορά ανέβηκε στο +17 (49-32, 26’). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Πειραιώτες να έχουν 11/18 τρίποντα χάρη σε 2/2 του Έισι και το ταμπλό να γράφει 62-40.

Ο Ολυμπιακός βγήκε από τα αποδυτήρια αρκετά συγκεντρωμένος στην αμυντική του λειτουργία παρά την διαφορά στο σκορ και με τον Παπανικολάου να βρίσκει πόντους προηγήθηκε με 77-48 (26’). Ο Πέτεγουεϊ βρήκε τρόπο να κάνει μικρή ζημιά στην άμυνα του Ολυμπιακού κη διαφορά μειώθηκε σε 86-65 λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, έπαιξαν αρκετή ώρα όσοι δεν βρίσκουν με συνέπεια χρόνο συμμετοχής στην Euroleague, όμως ο ρυθμός δεν αλλοιώθηκε (94-69, 34’). Το καλάθι του Λαρεντζάκη έφτασε το όριο των 100 πόντων κι η κόρνα της λήξης βρήκε το αποτέλεσμα να είναι 104-85.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια και έτσι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν διψήφια διαφορά πόντων και δεν είχαν ίχνος ανησυχίας για το αποτέλεσμα.

Ο MVP: Ο Σακιέλ ΜακΚίσικ ολοκλήρωσε με 12 πόντους και 3 ασίστ ενώ πολύ καλός ήταν και ο Μιχάλης Λούντζης (14π., 1 ασίστ, 4ριμπ., 2κλεψ.).

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γκρέι δεν ήταν κακός, απλά ήταν άστοχος αφού τελείωσε με 1/6 τρίποντα. Γενικά οι παίκτες του Περιστερίου προσπάθησαν όσο μπορούσαν.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Διψήφιοι σε επίπεδο πόντων ήταν οι Βεζένκοβ (14), Ντόρσεϊ (14), Παπανικολάου (11).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 29 ασίστ των παικτών του Ολυμπιακού παρά την απουσία των Σλούκα (κυρίως) και Φαλ καθώς επίσης και τα 15/32 τρίποντα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η παρουσία του νεαρού Σωτήρη Οικονομόπουλου στα τελευταία λεπτά του ματς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν με μεγάλη σοβαρότητα τον αντίπαλό τους, στο μεγαλύτερο διάστημα το επίπεδο συγκέντρωσης τους ήταν πολύ υψηλό με αποτέλεσμα να βγάλουν πολλές ωραίες φάσεις, πολλά ελεύθερα σουτ και να διασκεδάσουν το παιχνίδι.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ: Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει άνετα και στον πρώτο γύρο κι έτσι διπλασίασε τις νίκες. Όχι, ότι θα παίξει κάποιο ρόλο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-19, 62-40, 89-65, 104-85

Olympiakos - Peristeri

Olympiakos - Peristeri

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα