ΤΟ «SALTY BONE» ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

CITYLIFE

Το «Salty Bone» αποτελεί το νέο γαστρονομικό ηφαίστειο της Σαντορίνης

Ο Βασίλης Ακρίβος φέρνει το menu του «Ψάριστον» ενισχυμένο με ντόπια προϊόντα στην καρδιά των Κυκλάδων.

Το «Salty Bone» αποτελεί το νέο γαστρονομικό ηφαίστειο της Σαντορίνης

Στη Σαντορίνη υπάρχει ένα γαστρονομικό κενό ανάμεσα στις κλασικές, παλιές ταβέρνες του νησιού και στα πολύ μοντέρνα εστιατόρια που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει το «Salty Bone», το νέο εγχείρημα του Βασίλη Ακρίβου, ιδιοκτήτη, μεταξύ άλλων, των «Ψάριστον», «Γίδι» και «Αιόλου 68».

Το «Salty Bone» μετράει μόλις λίγες εβδομάδες ζωής στη Βλυχάδα και σερβίρει σε Σαντορινιούς και τουρίστες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο τις γνωστές διαφορετικές θαλασσινές γεύσεις του «Ψάριστον» με την προσθήκη πρώτων υλών που προέρχονται από το κυκλαδίτικο νησί. Ο Βασίλης Ακρίβος συνδυάζει αρμονικά τοματίνια, φάβα, ξινομυζήθρες, χλωροτύρια και μελιτζάνες με τα αγαπημένα του θαλασσινά που σερβίρει εδώ και χρόνια στο μαγαζί του Νέου Ηρακλείου.

Οι γεύσεις συνδυάζονται ιδανικά με το ηφαιστειακό τοπίο μιας από τις νοτιότερες παραλίες της Σαντορίνης, η οποία τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη όπως και ολόκληρο το νησί. Η επίσκεψη στο «Salty Bone», στην παραλία της Βλυχάδας, η οποία διαθέτει και λιμανάκι για σκάφη, μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη και στο μουσείο της τομάτας το οποίο βρίσκεται στην περιοχή, χάρη στα 9 εργοστάσια ντομάτας που λειτουργούσαν στα μέσα του προηγούμενου αιώνα στη Σαντορίνη.

Κλείνοντας, ας επιστρέψουμε στο menu του μαγαζιού, το οποίο μεταξύ άλλων, σερβίρει πίτσα με σασίμι τόνο και λαχταριστές ποικιλίες θαλασσινών με πορφυρές, φούσκες, στρείδια, κωλοχτύπες, αστακούς, λιαστά ψάρια, χταπόδια και ό,τι άλλο βγάζει η θάλασσα, αφού ο Ακρίβος έχει κάνει ήδη τις κατάλληλες επαφές με τους ψαράδες του νησιού.  

Salty Bone, Βλυχάδα, Σαντορίνη, Τηλέφωνο: 22860 27540, Facebook