Euroleague: Ποινή-χάδι πέντε αγωνιστικών ο Γιαμπουσέλε, δύο ματς ο Πάντερ

Ο Γιαμπουσέλε
Η Euroleague ανακοίνωσε τις ποινές για την κλωτσοπατινάδα στο Ρεάλ-Παρτίζαν. Στα... μαλακά ο Γιαμπουσέλε.

Χαμός έγινε στο ματς της Παρτίζαν με την Ρεάλ, με τον Γιαμπουσέλε (μαζί με Γιουλ και Πάντερ) να είναι το κεντρικό πρόσωπο της κλωτσοπατινάδας και διακοπής. Έκανε μια άκρως αντιεπαγγελματική λαβή και «ξάπλωσε» στο παρκέ τον Έξουμ με τον κίνδυνο να του προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό, μπροστά στα μάτια έκπληκτου Ομπράντοβιτς.

Μπορεί να ζήτησε συγγνώμη από τον Αυστραλό, αλλά οι Σέρβοι είναι στα... όπλα και το έδειξαν, αφού έβαλαν ημερομηνία... θανάτου του Γιαμπουσέλε στη Wikipedia ενόψει του αγώνα στην «Stark Arena».

Πλέον η Euroleague, μια μέρα μετά ανακοίνωσε τις ποινές, με τον Γιαμπουσέλε να πέφτει στα... μαλακά με 5 αγωνιστικές και τον Γιουλ να μην τιμωρείται καν (ήταν εκείνος που αναψε τη σπίθα για τον καυγά).

Οι ποινές

1) Ο Γιαμπουσέλε τιμωρήθηκε με 5 ματς

2) Ο Πάντερ με 2 ματς

3) Ο Λεσόρ με 1 ματς

4) Ο Ντεκ με 1 ματς

Ρεάλ και η Παρτίζαν θα αναγκαστούν να πληρώσουν από 50.000 ευρώ, με τις ποινές να μην είναι εφέσιμες.

Άρα με τις ποινές που ανακοινώθηκαν, στο Game 3 της σειράς την Τρίτη 2 Μάη, η ομάδα του Ομπράντοβιτς θα παίξει δίχως Πάντερ και Λεσόρ και το σύνολο του Ματέο χωρίς Γιαμπουσέλε και Ντεκ. Οι Σέρβοι προηγούνται με 2-0 στη σειρά και θέλουν άλλη μια νίκη για την πρόκριση. Ο Πάντερ θα λείψει και από το 4ο ματς, αν φτάσει εκεί η σειρά, ενώ ο Γάλλος της Ρεάλ χάνει όλη τη σεζόν.