Final Four 2022: Ολυμπιακός για τρίτη θέση, Εφές και Ρεάλ για τίτλο (vid)

Final Four 2022: Ολυμπιακός για τρίτη θέση, Εφές και Ρεάλ για τίτλο (vid)
Ρεάλ και Εφές κοντράρονται στον τελικό της Euroleague (20:00, live Gazzetta), ενώ ο Ολυμπιακός θα παίξει για την τρίτη της Μπαρτσελόνα (17:00, live Gazzetta).

H μεγάλη ώρα του τελικού έφτασε. Η Εφές θα κοντραριστεί με τη Ρεάλ (20:00, Novasports Prime, live Gazzetta) με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο της Euroleague, ενώ λίγες ώρες πριν ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα (17:00, Novasports Prime, live Gazzetta) για την τρίτη θέση στο Final 4.

Οι Τούρκοι με το τεράστιο τρίποντο του Μίτσιτς, 0.2 δευτερόλεπτα για το τέλος πέταξαν εκτός τελικού του... ερυθρόλευκους, ενώ οι Μαδριλένοι πήραν τον ισπανικό εμφύλιο κόντρα στους Καταλανούς χάρη στη μεγάλη εμφάνιση των Κοζέρ, Γιουλ και Γιαμπουσέλε. Η Εφές θα ψάξει τον δεύτερο τίτλο της και back to back, θέλοντας να γίνει η πρώτη ομάδα μετά το Ολυμπιακό το 2013 που παίρνει δύο σερί τίτλους. Στον αντίποδα ο πολυνίκης Ρεάλ θα ψάξει την 11η κούπα της ιστορίας της.

Στη συνέντευξη Τύπου του τελικού, ο Αταμάν τόνισε πως μερικές φορές Βασίλιε Μίτσιτς και Σέιν Λάρκιν αποφασίζουν μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει την ευθύνη στην τελευταία φάση, ενώ ο Σέρβος έδειξε πως δεν ξέχασε το τρίποντο νίκης του Σλούκα στο ΣΕΦ, απαντώντας με το ίδιο νόμισμα. Από την πλευρά του ο Πάμπλο Λάσο ήθελε να δείξει πως αντιμετωπίζει η ομάδα του τον τελικό, αναφέροντας πως «αν οι παίκτες μου δεν καταλαβαίνουν ότι έχουμε τελικό, είναι ηλίθιοι».

Σχετικά με τον μικρό τελικό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε στην εκπομπή του Gazzetta τη φάση που έκρινε τον ημιτελικό της Εφές με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Σάσα Βεζένκοβ δήλωσε πως του αρέσει η ευθύνη και βγαίνει μπροστά και στα κακά. Από την πλευρά του ο Τάιλερ Ντόρσεϊ φανέρωσε πως δεν ξεχνά με τίποτα το τρίποντο-μαχαιριά του Μίτσιτς. Οι Πειραιώτες θέλουν να κλείσουν με θετικό πρόσημο το Final 4 με νίκη κόντρα στους Καταλανούς, οι οποίοι δεν έσπασαν την κατάρα με 16 Final Four και μόλις δύο τίτλους.

Το πρόγραμμα

Μικρός Τελικός

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός (17:00)

Τελικός

Ρεάλ - Εφές (20:00)

@Photo credits: INTIME