Μπαρτζώκας στο Live του Gazzetta: «Αν είχαμε κάνει φάουλ και ο Μίτσιτς έβαζε τις βολές, θα λέγαμε γιατί δεν παίξαμε άμυνα» (vid)

Μπαρτζώκας στο Live του Gazzetta: «Αν είχαμε κάνει φάουλ και ο Μίτσιτς έβαζε τις βολές, θα λέγαμε γιατί δεν παίξαμε άμυνα» (vid)

Gazzetta team
Μπαρτζώκας στο Live του Gazzetta: «Αν είχαμε κάνει φάουλ και ο Μίτσιτς έβαζε τις βολές, θα λέγαμε γιατί δεν παίξαμε άμυνα» (vid)
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στο Live του Gazzetta από το Βελιγράδι, μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού απ' τον τελικό του Final Four 2022.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρέθηκε στο Live του Gazzetta από την Stark Arena στο Final Four 2022 του Βελιγραδίου και αναφέρθηκε στην τελευταία φάση του ημιτελικού και στο νικητήριο σουτ του Βασίλιε Μίτσιτς.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους απεσταλμένους του Gazzetta, Νίκο Παπαδογιάννη, Κωνσταντίνο Μελάγιες και Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Αν μετάνιωσε για κάτι:

«Πριν την επόμενη ημέρα, μεσολαβεί το προηγούμενο βράδυ, που είναι πάντα πιο δύσκολο. Είναι πάντα στενάχωρο, ψυχοφθόρο, ένας μικρός θρήνος. Πρέπει να τον βιώσεις γιατί έτσι πας και μπροστά. Την επόμενη ημέρα ξυπνάς και βλέπεις τη μεγαλύτερη εικόνα, η οποία λέει ότι φτάσαμε (σ.σ.: στο τελευταίο σουτ) χωρίς εξαιρετική εμφάνιση, χωρίς να έχουμε παίκτες που έπιασαν το top της βραδιάς τους, επηρεασμένοι από την κρισιμότητα του αγώνα και την έλλειψη εμπειρίας που πολλοί από τους παίκτες μας έχουν.

Είχαμε την ευκαιρία να γυρίσουμε στο ματς και να το παίξουμε στις λίγες κατοχές. Δεν ήταν τόσο η τελευταία κατοχή, αφήνω τους προπονητές του πληκτρολογίου και τους δικαστές να πουν τι θα προτιμούσαν να κάνουν, έχω να πω ότι είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε μπροστά, είχαμε 2 ανοικτά τρίποντα, πετάξαμε δύο αιφνιδιασμούς, χάσαμε βολές. Σε αυτά τα ματς πάντα πρέπει να βάλεις μεγάλα σουτ που θα γείρουν την πλάστιγγα στο μέρος σου. Αυτό μας στοίχισε αρκετά».

Αν ήταν μεγάλη χαμένη ευκαιρία:

«Η ζωή έχει δύο όψεις. Εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπεις. Εγώ το κάνω και από τις δύο. Στεναχωριέμαι που δεν είμαστε στον τελικό, απέναντι στη Ρεάλ, την οποία έχουμε κερδίσει φέτος και έχουμε χάσει πολύ δύσκολα. Πιστεύουμε ότι μπροστά στον κόσμο μας ήταν μεγάλη ευκαιρία. Από την άλλη, πώς μπορώ να παραπονεθώ για μία τέτοια πορεία. Κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα ήμασταν εδώ. "Τρυπήσαμε" και το ταβάνι μας για να φτάσουμε εδώ. Αν ηρεμήσουν τα συναισθήματα η μεγάλη εικόνα είναι πως πρέπει να είμαστε χαρούμενοι».

Για την τελευταία φάση του αγώνα και αν έπρεπε να γίνει αλλαγή:

«Έγινε ένα σκριν που δεν αλλάξαμε και μετά έγινε ένα δεύτερο. Συχνά έχοντας και την πίεση του χρόνου, χωρίς να ξέρεις πόσο απομένει για το τέλος. Έγινε η αλλαγή και έγινε τελικά ένα μαρκαρισμένο σουτ. Μπήκε, πολλές φορές μπορείς να πεις διάφορα. Αν είχαμε κάνει φάουλ και ο Μίτσιτς είχε ευστοχήσει στις βολές, θα λέγαμε γιατί δεν παίξαμε άμυνα. Σκεφτήκαμε με τους συνεργάτες, πάμε να παίξουμε καλή άμυνα, να βασιστούμε σε αυτό. Είχε 4 φάουλ ο Σίνγκλετον, ο Ντάνστον ήταν εκτός, θεωρούσαμε ότι αν πάμε παράταση θα είχαμε σοβαρές πιθανότητες να κερδίσουμε».

@Photo credits: YouTube Gazzetta