Γιάννης και Μπακς έστειλαν το ηχηρό μήνυμα! Εσύ το έλαβες; (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Γιάννης και Μπακς έστειλαν το ηχηρό μήνυμα! Εσύ το έλαβες; (pics & vids)

bet365

Οι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προχώρησαν σε μια κίνηση που έγραψε ιστορία και το G-Weekend Journal γράφει για την τεράστια πρωτοβουλία του Μιλγουόκι με το ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού, των διακρίσεων και της αστυνομικής βίας.

Εκεί όπου όλα έδειχναν πως η σεζόν θα ολοκληρωθεί κανονικά στο ΝΒΑ χωρίς... περιπέτειες, ήρθαν οι Μπακς για να... ταράξουν τα νερά.

Τα... ελάφια πήραν την ιστορική απόφαση να μην κατεβούν στο Game 5 με τους Μάτζικ, θέλοντας έτσι να στείλουν ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων και παράλληλα να ασκήσουν πίεση στον Εισαγγελέα του Ουισκόνσιν να τιμωρήσει τον ένοχο.

Η στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβόλησαν πισώπλατα τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ μπροστά στα τρία παιδιά του έχει σοκάρει τις ΗΠΑ, κάτι που δεν άφησε ανεπηρέαστους τους Μπακς σε μια πρωτοβουλία που θα συζητιέται όσα χρόνια και αν περάσουν.

Ο Γιάννης και οι Μπακς βγήκαν μπροστά

Πλέον όλοι βγάζουν το καπέλο στους Μπακς για την κίνηση αυτή. Είναι η ομάδα με το κορυφαίο ρεκόρ στη λίγκα και έχει τον περσινό MVP και μάλλον και τον φετινό MVP, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Είχε να χάσει πολλά σε περίπτωση οριστικής διακοπής της σεζόν, ωστόσο έβαλε την ανθρώπινη ζωή και τα ανθρώπινη δικαιώματα πάνω από κάθε πρωτάθλημα.

Φώναξε σε όλο τον κόσμο ένα μεγάλο όχι στον ρατσισμό και στο μίσος και έδειξε τι οργανισμός είναι. Διοτί είναι καλό και όμορφο να φοράς τα μπλουζάκια «Black Lives Matter» και να κάνεις αναρτήσεις στα social media, αλλά οι Μπακς ήταν εκείνοι που προχώρησαν πρώτοι στην ιστορική απόφαση και άνοιξαν στον Ασκό του Αιόλου. Πάτησαν το... κουμπί και θέλησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού σε όλο τον κόσμο. Άφησαν τα λόγια και ξεκίνησαν τις πράξεις.

Δύομιση ώρες μετά την προγραμματισμένη έναρξη του ματς, έβγαλαν κοινή δήλωση.

Την δήλωση αυτή διάβασαν οι Στέρλινγκ Μπράουν (που έχει πέσει και αυτός θύμα αστυνομικής βίας) και Τζορτζ Χιλ ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους: «Συγνώμη που σας κρατήσαμε για τόση ώρα, θέλαμε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση». Αρχικά ο Μπράουν ανέφερε σχετικά με την κοινή δήλωση: «Τις τελευταίες ημέρες είδαμε το τραγικό video με το περιστατικό στο Ουισκόνσιν, με τον Τζέικομπ Μπλέικ να δέχεται πισώπλατα επτά σφαίρες από έναν αστυνομικό. Δεν μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ».

Με τον Χιλ να συμπληρώνει: «Όταν μπαίνουμε στο παρκέ, εκπροσωπούμε το Μιλγουόκι και πρέπει να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, να προσπαθούμε στον υπερθετικό βαθμό. Το κάναμε και τώρα ζητάμε το ίδιο και από τους νομοθέτες. Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Τζέικομπ Μπλέικ, ζητάμε ανάληψη ευθυνών. Ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου».

Οι δυο τους πρωτοστάτησαν για αυτή την ιστορική πρωτοβουλία, ενώ φυσικά και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα μπορούσε να απέχει από αυτό. Το πρόσωπο του ΝΒΑ, ο MVP ήταν εκεί μαζί τους, «φωνάζοντας» σε όλη την ανθρωπότητα για τη δικαιοσύνη, την ισότητα την ειρήνη. Έκλεισε την... πόρτα στο ρατσισμό, στο μίσος!

Ο ρεπόρτερ της λίγκας, Μαρκ Σπίαρς αποθέωσε τον Γιάννη και τους Μπακς, λέγοντας: «Με όλο τον σεβασμό στον Λεμπρόν και τους Λέικερς, οι Μπακς ξεκίνησαν αυτή την επανάσταση. Θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Γιάννη που συμφώνησε να το κάνει αυτό». Δεν θα μπορούσε να τα εξηγήσει καλύτερα.

Προπονητές, διαιτητές και ιδιοκτήτες και Ομπάμα στο πλευρό των Μπακς

Με ανακοίνωσή τους οι τρεις ιδιοκτήτες των Μπακς στήριξαν την απόφαση των παικτών να μην κατέβουν να αγωνιστούν στον αγώνα με τους Μάτζικ λόγω της αστυνομικής βίας που επικρατεί στις ΗΠΑ.

Το ίδιο έγινε τόσο από τους διαιτητές όσο και από τους προπονητές. Ακόμα και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα τάχθηκε υπέρ της απόφασης, ενώ ο Τζέιλεν Μπράουν που πάντα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον ρατσισμό (όπως έδειξε και μετά τη δολοφονία του Φλόιντ από αστυνομικό)... υποκλίθηκε στους Μπακς.

Ο εκνευρισμός αρκετών παικτών και του ΛεΜπρόν

Η αλήθεια είναι όμως πως δεν δέχθηκαν όλοι καλά την κίνηση των Μπακς. Όχι ότι είναι αντίθετοι με αυτή την πρωτοβουλία, αλλά για το γεγονός πως δεν ενημέρωσαν πριν το κάνουν. Πολλοί παίκτες της λίγκας εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους προς την πλευρά των Μπακς, αναφέροντας πως θα έπρεπε να είχαν προειδοποιήσει πρώτα το όργανο εκπροσώπησης παικτών και τους παίκτες των υπόλοιπων ομάδων.

Από την πλευρά του, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς παρουσιάστηκε νευριασμένος στη συνεδρίαση. Σύμφωνα με το Yahoo ο Βασιλιάς αν και ήταν υπερ της απόφασης των Μπακς, εκνευρίστηκε για το γεγονός πως δεν ενημέρωσαν και έφυγε έξαλλος από τη συνεδρίαση πριν καν τελειώσει.

Πάντως τόσο η ομάδα του, οι Λέικερς όσο και το αντίπαλο δέος, οι Κλίπερς ψήφισαν να διακοπεί οριστικά η σεζόν. Και ήταν οι μόνες ομάδες που το έπραξαν! Και μεγαλύτερη αξία σε αυτό, δίνει το γεγονός πως μιλάμε για τα 2 μεγάλα φαβορί για τον φετινό τίτλο. Οι ομάδες του LA έδειξαν πως βάζουν πολύ παραπάνω τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, τα ίσα δικαιώματα από ένα πρωτάθλημα και αυτό πρέπει να τους πιστωθεί.

Η αλλαγή πλεύσης που όμως δεν ακυρώνει την κίνηση των Μπακς

Δεν κράτησε όμως για πολύ το μποϊκοτάζ, αφού οι παίκτες των ομάδων την Πέμπτη το απόγευμα συμφώνησαν να συνεχιστεί η σεζόν. Πάντως έστω και αυτή η μικρή... επανάσταση έθιξε θέματα που ταλανίζουν πολύ κόσμο όπως η αστυνομικής βία, το μίσος και οι φυλετικές διακρίσεις.

Την πρόθεση των Μπακς και των υπόλοιπων ομάδων τα ξημερώματα της Πέμπτης είναι αυτή που θα πρέπει να κρατήσουμε. Γιατί πρόκειται για ιστορική στιγμή. Μέσω του μποϊκοτάζ έστειλαν την θέση τους σε όλο τον κόσμο, θέλοντας να τον βοηθήσουν. Μπορεί να μην φτάνεις πάντα στο αποτέλεσμα που θέλεις όμως αξίζει η προσπάθεια, αξίζει που έδωσες... φωνή σε αρκετούς ανθρώπους. Αξίζει που τους κάνεις να πιστέψουν ξανά, που νιώθουν να σε έχουν κοντά τους, να είσαι έτοιμος να παλέψεις για εκείνους. Επίσης προσπάθησαν να πιέσουν τον Εισαγγελέα του Ουισκόνσιν για την τιμωρία του ενόχου που πυροβόλησε τον Μπλέικ.

Οι Μπακς βγήκαν μπροστά σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή και δεν.. κρύφτηκαν, ρισκάροντας πολλά.

Ένωσαν όλο τον αμερικανικό αθλητισμό

Το... μποϊκοτάζ δεν αφορούσε μόνο το ΝΒΑ. Τα... ελάφια κατάφεραν να εμπνεύσουν και τα άλλα μεγάλα αθλήματα των ΗΠΑ, τα οποία ακολούθησαν το παράδειγμα του Μιλγουόκι. Στις 26 Αυγούστου γράφτηκε ιστορία στις ΗΠΑ, αφού άπαντες σε όλα τα σπορ ζήτησαν κοινωνική δικαιοσύνη και χωρίς μίσος και ρατσισμό.

Το WNBA, το MLB και το MLS ένωσαν τις δυνάμεις τους με το ΝΒΑ για να στείλει ένα μήνυμα που ξεπερνά τα όρια του αθλητισμού. Όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη μάχη. Όλοι μαζί για τον άνθρωπο, για τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, τα ίσα δικαιώματα.

Οι Μπακς και ο Γιάννης το έστειλαν το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Μένει να δούμε ποιος το... έλαβε και το μέτρησε όπως πρέπει.

 

Τελευταία Νέα