Τζόκοβιτς - Τσιτσιπάς: Τα όνειρα είναι δωρεάν (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Τζόκοβιτς - Τσιτσιπάς: Τα όνειρα είναι δωρεάν (vids)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να κάνει ένα όνειρο του πραγματικότητα στο Παρίσι και ο Νόβακ Τζόκοβιτς απλά θέλει να προκριθεί στον 27o Major τελικό της καριέρας του.

Δυο ημέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την τελευταία φορά που ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς οι δυο τους θα τα «πουν» ξανά στο κορτ.

Tότε (11/10) το ραντεβού τους ήταν στον προημιτελικό του Masters της Σανγκάης και ο Έλληνας είχε κερδίσει με ανατροπή με 2-1 σετ το Νο1 του κόσμου και είχε προκριθεί στους "4".

Τζόκοβιτς - Τσιτσιπάς: Μια νίκη σε 7 αγώνες κόντρα στο Νο1 (vids)

Αυτή τη φορά το ραντεβού είναι στο Παρίσι. Τα πράγματα δυσκολεύουν αφού στις 9/10/2020 θα κοντραριστούν σ' ένα ημιτελικό Grand Slam με έπαθλο μια θέση στον τελικό της Κυριακής στο Roland Garros.

O Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να προκριθεί στον πρώτο τελικό Major της καριέρας του και ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον 27ο.

Φυσικά και το μεγάλο φαβορί είναι ο Σέρβος αλλά για τον Έλληνα τα όνειρα είναι δωρεάν και μια νίκη του δεν θα είναι έκπληξη μεγατόνων αφού είναι σε τρομερή κατάσταση αυτές τις ημέρες στο Παρίσι αλλά και γιατί ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει "αδυναμίες" στο Roland Garros και έχει κερδίσει μόνο τους 4/9 ημιτελικούς.

Νόβακ ο τρομερός!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να δείχνει ότι έχει κάποια προβληματάκια τραυματισμών αλλά είναι ο άνθρωπος που έχει κερδίσει 29 φορές τον Ράφα Ναδάλ και 27 φορές τον Ρότζερ Φέντερερ στην καριέρα του.

Είναι ο τενίστας με τους 17 τίτλους Major και τους 36 Masters και όπως όλα δείχνουν στις αρχές του 2021 θα είναι στο Νο1 του κόσμου για περισσότερες από 300 εβομάδες.

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Ο Τσιτσιπάς παίζει το καλύτερο τένις της ζωής του» (vid)

Στο Roland Garros είναι ο τενίστας με τις περισσότερες (73) νίκες μετά από τον Ράφα Ναδάλ (98) και το 2020 δεν έχει ηττηθεί ακόμη. Έχει 36 νίκες και 1 "ήττα" η οποία του χρεώθηκε επειδή χτύπησε με το μπαλάκι μια επόπτρια στο US Open και αποβλήθηκε.

Κανείς ακόμη δεν τον έχει κερδίσει στο 2020. Στο Roland Garros, ο Καρένιο Μπούστα, απλά του έχει πάρει ένα σετ.

Τσιτσιπάς ο ονειροπόλος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γεννήθηκε 11 χρόνια μετά από τον Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά έχει κάνει ήδη αρκετά όνειρα του πραγματικότητα.

Έφτασε στο Νο1 του κόσμου ως Juniors. Το 2019 κερδίζει το είδωλο του τον Ρότζερ Φέντερερ στον 4ο γύρο του Australian Open.

Παίζει σε ημιτελικό στο Australian Open, άσχετα εάν χάνει από τον Ράφα Ναδάλ. Κερδίζει το ATP Finals το 2019 στην πρώτη του συμμετοχή. Φτάνει σε ημιτελικό στο Roland Garros και δηλώνει πως και αυτό ήταν ένα όνειρο του.

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Από παιδί ονειρευόμουν να είμαι διεκδικητής σε Grand Slam» (vid)

Στο Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει χάσει μόνο 2 σετ στον 1ο αγώνα με τον Χάουμε Μουνάρ και εν συνεχεία έχει κερδίσει 15 στη σειρά. Όλα τα παιχνίδια του δηλαδή πλην από αυτό του πρώτου γύρου τα πήρε χωρίς απώλειες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει μόλις για 2η φορά στην ιστορία του με παίκτη του top-10. Στην πρώτη του φορά είχε χάσει με 3-1 σετ στον 2ο γύρο του 2018 από το Νο8 τον Ντομινίκ Τιμ.

Δυο νίκες με τον "Νόλε"

Στην ιστορία των μεταξύ τους αγώνων ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει 3 νίκες και ο Στέφανος Τσιτσιπάς 2. Το πρώτο τους παιχνίδι ήταν τον Αύγουστο του 2018 στο Τορόντο και στο Rogers Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στο Νο27, ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Νο10 και ο Έλληνας επικρατεί με 6-3, 6-7 (5), 6-3 και φτάνει έως τον τελικό.

Η μοναδική τους "μάχη" στο χώμα είναι στον τελικό του Masters της Μαδρίτης το 2019 όπου ο Σέρβος κερδίζει με 2-0 σετ ενώ λίγους μήνες αργότερα ο Τσιτσιπάς νικά το Νο1 του κόσμου στη Σανγκάη.

Στο Παρίσι και στον προημιτελικό Masters ο Τζόκοβιτς νικά με 6-1, 6-2 ενώ το 2020 στον τελικό στο Ντουμπάι ο Σέρβος επικρατεί με 6-3, 6-4.

Ποτέ δεν έχουν παίξει σε ημιτελικό, ποτέ δεν έχουν παίξει σε Grand Slam και ποτέ ο Τσιτσιπάς δεν έχει κερδίσει στο χώμα τον Τζόκοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζόκοβιτς - Τσιτσιπάς: Ο νικητής του ημιτελικού εξασφαλίζει 850.500 ευρώ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Οχτώ πράγματα που πέτυχε για πρώτη φορά στο Roland Garros

Τζόκοβιτς - Τσιτσιπάς: Ο Σέρβος έχει 36 ημιτελικούς περισσότερους από τον Έλληνα

Τζόκοβιτς - Μπούστα 3-1: Ζόρικη νίκη και ημιτελικός με Τσιτσιπά (vids)

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα