«Τώρα θα είχαμε κρούσματα στον Ολυμπιακό...» (pics)

«Τώρα θα είχαμε κρούσματα στον Ολυμπιακό...» (pics)

bet365

Η Γαλατασαράι ανακοίνωσε δύο κρούσματα, γεγονός που επιβεβαιώνει το δίκιο των ελληνικών Αρχών στο «Ελ. Βενιζέλος» οι οποίες δεν επέτρεψαν την είσοδο της τουρκικής ομάδας στη χώρα μας χωρίς νέα τεστ!

Το βράδυ της Παρασκευής (16/7), η Γαλατασαράι ανακοίνωσε επίσημα δύο κρούσματα κορονοϊού. Και κάπως έτσι... γκρεμίζεται το διπλωματικό επεισόδιο που έστησαν όλες τις προηγούμενες μέρες, επειδή δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στην Ελλάδα χωρίς PCR τεστ.

Ας θυμηθούμε το χρονικό της υπόθεσης.

12/7: Η αποστολή της Γαλατασαράι ήρθε στην Αθήνα για το φιλικό με τον Ολυμπιακό, οι Αρχές δεν δέχτηκαν τα PCR τεστ και το ματς με τους «ερυθρόλευκους» εν τέλη αναβλήθηκε. Οι πρωταθλητές Ελλάδας μάλιστα έδωσαν φιλικό με τον Άρη στο οποίο και επικράτησαν 3-0.

12/7: Αμεση ήταν η αντίδραση των Αρχών στην Τουρκία. Λίγο αργότερα, ο Υπουργός Αθλητισμού της γείτονα χώρα. Μεχμέτ Κασάπογλου, πήρε θέση για όσα συνέβησαν στο «Ελ. Βενιζέλος» με την αποστολή της Γαλατασαράι, καταδικάζοντας τη στάση των ελληνικών Αρχών. «Καταδικάζω απερίφραστα αυτή την ξεπερασμένη συμπεριφορά», έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο twitter.

12/7: Η Γαλατασαράι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημέρωσε ότι η αποστολή της επιστρέφει στην Τουρκία και πως περιμένει μια συγγνώμη από τις ελληνικές Αρχές και τους αξιωματούχους για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Φεύγουμε και περιμένουμε μια συγγνώμη από τους Έλληνες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισαν συγκεκριμένα.

12/7: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τοποθετήθηκε για τα όσα συνέβησαν με την αποστολή της τουρκικής ομάδας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν επετράπη η είσοδος της Γαλατά στη χώρα μας.

13/7: Τίποτα δεν σταμάτησε εκεί όμως. Την επομένη, κυκλοφόρησαν δηλώσεις του προπονητή της Γαλατασαράι, Φατίχ Τερίμ, ο οποίο δήλωσε: «Οι φιλικοί αγώνες είναι με φίλους, κανείς δεν μπορεί να μας φέρεται με αυτόν τον τρόπο».

13/7: Ο Αρντά Τουράν πήρε μέρος στο... γαϊτανάκι, κάνοντας λόγο για: «Καταστάσεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα».

Η Γαλατά ανακοίνωσε 2 κρούσματα κορονοϊού! (pic)

13/7: Την ίδια ώρα η τουρκική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία είχε καταδικάσει τη στάση των Ελληνικών Αρχών, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά».

13/7: Από την άλλη, ο τουρκικός Τύπος κυκλοφορούσε δημοσιεύματα με βαρύγδουπους τίτλους, στους οποίους ανέφεραν: «Σκάνδαλο και αλαζονική συμπεριφορά των ελληνικών αρχών».

13/7: Το θέμα ξέφυγε από το αθλητικό πλαίσιο. Οι υπουργοί εξωτερικών των δύο χωρών, Τσαβούσογλου και Δένδιας επικοινώνησαν για το θέμα. Ο Τούρκος Υπουργός έγραψε μάλιστα: «Η μεταχείριση, που απέχει πολύ από την καλή θέληση και την ευγένεια και αντιμετώπισε σήμερα η ομάδα ποδοσφαίρου στη Γαλατάσαραϊ στην Ελλάδα, είναι απαράδεκτη».

14/7: Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γαλατασαράι, Ρέμζι Σανβέρ έκανε σαφές ότι θα έρθει σε επαφή με το ΥΠ.ΕΞ. της Τουρκίας για το θέμα που προέκυψε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Αυτή ήταν μια κίνηση όχι μόνο προς εμάς, αλλά και όλη τη χώρα. Θα συνεχίσουμε να φιλοξενούμε Έλληνες αθλητές όπως κάναμε πάντα. Άλλα έχουμε και το δικαίωμα να πάμε το θέμα σε διεθνείς πλατφόρμες σχετικές με το αθλητικό και το γενικό Δίκαιο.

Πιστεύουμε πως όλα έγιναν από στενόμυαλους γραφειοκράτες ή πολιτικούς και η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται. Αλλιώς, λυπούμαστε για τους ανθρώπους της Ελλάδας και το μέλλον των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο στον Ολυμπιακό, θα είχαμε αντιδράσει όπως και να 'χε. Είναι λάθος για μας όλο αυτό. Το ότι οι άνθρωποί μας έκαναν ένα λάθος δεν καθιστά σωστό αυτό που έγινε.

Ελπίζουμε πως επιλέξαμε να συνεργαστούμε μία ομάδα με την οποία μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες για εκείνο το φιλικό. Τους ευχαριστούμε για την υποστήριξη που λάβαμε».

14/7: Ο Ολυμπιακός επίσημη θέση για το θέμα δεν πήρε. Μέσω το αντιπροέδρου του, Κωνσταντίνο Καραπαπά, στην ΕΡΤ σχολιάστηκε επί του θέματος:

«Για ό,τι συνέβη στο αεροδρόμιο, για τη στάση της Πολιτικής Προστασίας και τη στάση της εκεί, την έντονη και ίσως ακραία αντίδραση της Γαλατασαράι και για το πολιτικό παιχνίδι που στήθηκε μετά εμείς δεν έχουμε πάρει επίσημη θέση και ούτε θα πάρουμε γιατί δεν μας αφορά. Εμείς θέλαμε να κάνουμε ένα μεγάλο αθλητικό ραντεβού, με μια καλή ομάδα για να προετοιμαστούμε για το Champions League. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα δεν έχουν σχέση με τον Ολυμπιακό και δεν μπλεκόμαστε και ποτέ».

16/7: Γίνεται επίσημο ότι η Γαλατασαράι έχει δύο επιβεβαιωμένο κρούσματα στην ομάδα της.

17/7: Ο Άδωνις Γεωργιάδης συγχαίρει τον Νίκο Χαρδαλιά για την απόφασή του να μην επιτρέψει την είσοδο στην Ελλάδα στη Γαλατασαράι και τονίζει πως αν δεν είχε συμβεί αυτό, θα είχαμε τώρα κρούσματα στον Ολυμπιακό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα