Χαρδαλιάς: «Δική μου εντολή να μην περάσει η Γαλατά, αρνήθηκαν να κάνουν rapid τεστ»

Χαρδαλιάς: «Δική μου εντολή να μην περάσει η Γαλατά, αρνήθηκαν να κάνουν rapid τεστ»

bet365

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τοποθετήθηκε για τα όσα συνέβησαν με την αποστολή της τουρκικής ομάδας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σε αναβολή οδηγήθηκε το προγραμματισμένο για αύριο (13/7) φιλικό του Ολυμπιακού με τη Γαλατασαραϊ, καθώς η αποστολή της τουρκικής ομάδας δεν πέρασε τον έλεγχο από το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η πλευρά της μάλιστα εγείρει πολιτικό ζήτημα, όμως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς με προσωπική του δήλωση τόνισε πως η απόφαση να μην επιτραπεί στους Τούρκους η είσοδος στη χώρα μας ήταν δική του, επειδή δεν ακολούθησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν οριστεί.

Συγκεκριμένα τόνισε πως παρότι ήταν υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε rapid test βάσει της ΚΥΑ εκείνοι αρνήθηκαν και αυτόματα έδωσε εντολή να μην περάσουν τον έλεγχο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ
Ο αυριανός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Galatasaray δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Galatasaray εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β' 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου.

Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.
Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας.
Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της».

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

SUPERLEAGUE NEWS FEED