Φατίχ Τερίμ: «Οι φιλικοί αγώνες είναι με φίλους, κανείς δεν μπορεί να μας φέρεται με αυτόν τον τρόπο» (vid)

Φατίχ Τερίμ: «Οι φιλικοί αγώνες είναι με φίλους, κανείς δεν μπορεί να μας φέρεται με αυτόν τον τρόπο» (vid)

bet365

Ο προπονητής της Γαλατάσαραϊ, Φατίχ Τερίμ περιέγραψε όσα έγιναν κατά την άφιξη της ομάδας στην Ελλάδα και τους λόγους για τους οποίους το φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αναβλήθηκε.

Στην Κωνσταντινούπολη επέστρεψε η Γαλατάσαραϊ, καθώς δεν έγιναν δεκτά τα μοριακά τεστ κορονοϊού που εμφάνισαν κι έτσι το φιλικό παιχνίδι που ήταν προγραμματισμένο απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» (13/07, 21:15), δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο τεχνικός της Γαλατάσαραϊ, Φατίχ Τερίμ, περιέγραψε όσα έγιναν κατά την άφιξη της «Τσιμ Μπομ» στην Ελλάδα, τονίζοντας πως η αποστολή της ομάδας είχε διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τουρίστες που έρχονταν στην Ελλάδα.

«Η Γαλατασαράι είναι ένα σύλλογος που γνωρίζει πολύ καλά τους διεθνείς κανόνες. Είχαμε κάνει όλοι τεστ πριν από 24 ώρες, από χθες το πρωί (την Κυριακή). Πήγαμε όλοι με τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έχουμε υποβληθεί σε τεστ. Μας είχαν ενημερώσει ότι θα κάναμε ένα γρήγορο τεστ όταν προσγειωθούμε.

Είπαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν, τουρίστες που περνάνε χωρίς να κάνουν αυτό το τεστ. “Για όλους το ίδιο συμβαίνει”, ήταν η απάντησή τους. Όμως υπήρξαν άτομα που τους επέτρεπαν να φύγουν χωρίς να κάνουν αυτό το τεστ.

Από εκείνη τη στιγμή, υπήρχε μόνο ένα πράγμα που έπρεπε να κάνουμε. Να επιστρέψουμε πίσω. Οι φιλικοί αγώνες είναι με φίλους, όμως η συμπεριφορά αυτή δεν ήταν καθόλου φιλική.

Από τη στιγμή που πήραμε την απόφαση να επιστρέψουμε, ενδιαφέρθηκε ο πρόεδρός μας, ο υπουργός εξωτερικών, ο υπουργός αθλητισμού, ο γενικός διευθυντής μας, και ο γενικός πρόξενός μας. Μας κάλεσε πολλές φορές ο Υπουργός εξωτερικών και ο Πρόεδρός μας δεν έχασε ποτέ το ενδιαφέρον. Τους ευχαριστώ πολύ. Οι άνθρωποι αισθάνονται δυνατοί, όταν ακούγεται η φωνή τους.

Ζήτησαν τα διαβατήριά μας. Όταν ρωτήσαμε, είπαν ότι θα μας απελάσουν. Επιμείναμε ότι δεν θα δώσουμε τα διαβατήριά μας. Πέρασαν 4 ώρες. Έπρεπε να μείνουμε εκεί. Δεν υπήρχε νερό και μετά μας έδωσαν.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν το βλέπω ως κάτι που αφορά τη Γαλατασαράι. Είναι προφανές αυτό. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα φιλικό στην Κωνσταντινούπολη. Είχαμε να δώσουμε ένα φιλικό και φύγαμε. Θα καλύψουμε εδώ αυτό το παιχνίδι. Πηγαίνουμε στην Ελλάδα κάθε χρόνο και θα πάμε ξανά. Κανείς δεν έχει όμως την τουρκική φιλοξενία. Κανείς δεν μπορεί να μας φέρεται με αυτόν τον τρόπο. Κανένας! Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας προστάτευσαν, ειδικά τον Πρόεδρό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τερίμ σε τουρκικά ΜΜΕ.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE NEWS FEED