Πασκουάλ: «Θα έπαιρνα στη Ζενίτ τον Διαμαντίδη»! (vid)

Πασκουάλ: «Θα έπαιρνα στη Ζενίτ τον Διαμαντίδη»! (vid)

Πασκουάλ: «Θα έπαιρνα στη Ζενίτ τον Διαμαντίδη»! (vid)
Ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε στο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, παραδέχθηκε πως ξεχωρίζει το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ ενώ κλήθηκε να απαντήσει στο δίλημμα Καλάθης ή Πάνγκος.

Ο Καταλανός προπονητής οδήγησε τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης σε μια ιστορική πρόκριση στα playoffs της EuroLeague, εκεί όπου οι Ρώσοι θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας την Μπαρτσελόνα.

Παραμονές του Game 1 στο Palau (21/4), o Πασκουάλ φιλοξενήθηκε στην μπασκετική εκπομπή της ΕΡΤ «Τζάμπολ» όπου μίλησε για:

Την πρόκριση της Ζενίτ στα playoffs: «Έχει ανέβει πολύ το επίπεδο της Ευρωλίγκας, οι ομάδες χρειάστηκαν 20 νίκες για να προκριθούν. Δεν θα έλεγα πως είναι θαύμα. Δουλέψαμε επίμονα και αποφασιστικά, είναι μια συλλογική δουλειά για αυτή την επιτυχία».

Τη συνεργασία του με τους Μάνο Παπαδόπουλο, Διαμαντή Παναγιωτόπουλο: «Και οι δυο έχουν σημαντικό ρόλο, εργαζόμαστε στην ίδια κατεύθυνση».

Το αν του λείπει η Ελλάδα: «Φυσικά μου λείπει η Ελλάδα και ο κόσμος… Πλέον όμως δουλεύω σε μια άλλη χώρα. Ήταν απίστευτα τα χρόνια που έζησα εκεί. Τώρα νιώθω πολύ άνετα στην Αγία Πετρούπολη, σέβονται τη δουλειά μου, δουλεύω ελεύθερα, κανείς δεν ανακατεύεται στα πόδια μου… Θέτω τους όρους και βάζω το δικό μου όραμα».

Τη στιγμή που ξεχωρίζει από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: «Θυμάμαι το πρώτο τρόπαιο, το Κύπελλο Ελλάδας. Θα σταθώ στο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ και την υποδοχή των οπαδών μας στο ΟΑΚΑ. Ήταν έντονες στιγμές. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια και στην Ευρωλίγκα. Δεν μπορείς να τα βάλεις στη ζυγαριά. Σε κάθε περίπτωση, κρατώ το πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό».

Το ότι θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του στα προημιτελικά: «Δεν είναι τόσο συναισθηματικό το ότι θα αντιμετωπίσω την Μπαρτσελόνα στα playoffs. Έχω καλές αναμνήσεις. Ξέρουμε πόσο δυνατή είναι η Μπαρτσελόνα και τα πλεονεκτήματά της. Την έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές…. Δεν δένομαι συναισθηματικά. Πάντα είναι καλό να είσαι το αουτσάιντερ, ειδικά με αντίπαλο μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα».

Το δίλημμα Καλάθης – Πάνγκος: «Δούλεψα με τον Νικ, κάναμε τρομερή δουλειά στον Παναθηναϊκό. Στην αρχή είχε κάποια προβλήματα από φυσική κατάσταση, αργότερα έδειξε το τεράστιο ταλέντο του και έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Είμαι τυχερός που δουλεύω τώρα με τον Πάνγκος. Μπορώ να πω πως το τελευταίο διάστημα, ήταν από τους κορυφαίους 15 παίκτες της Ευρωλίγκας. Είναι ο ηγέτης μας».

Τον Πάου Γκασόλ: «Θα τελειώσει την καριέρα του στο κλαμπ που γεννήθηκε. Είναι απίστευτο. Βήμα-βήμα θα προσαρμοστεί και θα βοηθάει όλο και περισσότερο μια ομάδα που πριν από αυτόν ήταν εκπληκτική και πλέον είναι… εξωπραγματική»!

Το νέο του συμβόλαιο με τη Ζενίτ: «Ίσως στις επόμενες ώρες έχουμε κάτι επίσημο… Πριν από 1.5 χρόνο πίστεψα ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Η απόφασή μου να έλθω ήταν 100% σωστή. Θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον».

Το ποιον Έλληνα παίκτη θα έπαιρνε στη Ζενίτ: «Τον Διαμαντίδη! Σίγουρα μου αρέσουν πολλοί καλοί παίκτες…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «αιώνιοι» κόντρα στις ομάδες των playoffs: 9 νίκες σε 32 αγώνες

Αταμάν: «Ώρες-ώρες ένιωθα σαν τον Στιβ Κερ στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς!» (gTV)

Η πρώτη συνέντευξη του Μπερτομέου πριν από 20 χρόνια για τη νεοσύστατη EuroLeague: «Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο»!

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο δρόμος προς τα playoffs (vid)