Οι «αιώνιοι» κόντρα στις ομάδες των playoffs: 9 νίκες σε 32 αγώνες

Οι «αιώνιοι» κόντρα στις ομάδες των playoffs: 9 νίκες σε 32 αγώνες
Η Ελλάδα έμεινε δίχως εκπρόσωπο στα playoffs της EuroLeague και το gazzetta.gr καταγράφει τα πεπραγμένα των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και των υπόλοιπων ομάδων που έμειναν εκτός οκτάδας απέναντι στις ομάδες των προημιτελικών.

Τα playoffs της EuroLeague βρίσκονται ante portas και οι οκτώ ομάδες που επιβίωσαν στον μαραθώνιο των 34 αγωνιστικών, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στα προημιτελικά μέσα από το φορμάτ που εφαρμόζεται από το 2016-17 και αφορά το «όλοι εναντίον όλων, σε έναν μαραθώνιο κανονικής περιόδου», διεκδικούν την πρόκριση στο Final 4 της Κολωνίας σε σειρές best-of-five. Οι μαζεμένοι αγώνες, το πιεσμένο καλεντάρι, τα συνεχή ταξίδια, οι «διαβολοβδομάδες», οι τραυματισμοί, η κόπωση και εσχάτως ο κορονοϊός μπήκαν στην εξίσωση για τις 18 ομάδες που στήθηκαν στη φετινή αφετηρία και υποχρεώθηκαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις της εποχής.

Η σεζόν 2020-21 είναι η πιο ιδιαίτερη και συγχρόνως η πιο ανταγωνιστική για τις ομάδες και τους παίκτες, λαμβάνοντας υπόψη πως υπήρχαν ανοιχτές θέσεις στην οκτάδα ως την… ύστατη ώρα. Η Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έχει προκριθεί στα έξι εκ των επτά τελευταίων Final 4, εντούτοις χρειάστηκε το «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε για την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου για να παίξει στα playoffs. Όσον αφορά το τελευταίο «εισιτήριο», η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης χρειάστηκε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού σε εξ αναβολής αναμέτρηση και ενώ η regular season είχε ήδη ολοκληρωθεί, αφήνοντας εκτός συνέχειας τη Βαλένθια.

ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΑΛΕΝΘΙΑ & ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΘΕΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ

Τις επόμενες ημέρες, λοιπόν οι Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε και Ζενίτ ρίχνονται στη μάχη των playoffs ενώ οι υπόλοιπες ομάδες πλην Ολυμπιακού στρέφονται αποκλειστικά στις εντός συνόρων υποχρεώσεις τους. Από τις 10 ομάδες που έμειναν εκτός συνέχειας, μόνο δυο είχαν θετικό πρόσημο κόντρα σε εκείνες που τερμάτισαν στην πρώτη οκτάδα. Συγκεκριμένα, η Βαλένθια και η Μπασκόνια μέτρησαν 9 ήττες - 7 ήττες κόντρα στις ομάδες των προημιτελικών. Μάλιστα η Βαλένθια νίκησε στην έδρα της τις ΤΣΣΚΑ, Εφές, Αρμάνι, Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε! Επίσης έκανε το 2/2 (εντός - εκτός) στις αναμετρήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Φενέρ, πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ζενίτ ενώ η μόνη ομάδα της οκτάδας κόντρα στην οποία είχε 0/2 ήταν η Μπαρτσελόνα. Όσον αφορά την Μπασκόνια, το τρομερό ντεμαράζ των Βάσκων στο φινάλε με μπροστάρη τον Πιέρια Χένρι δεν ήταν αρκετό για να τους δώσει μια θέση στα προημιτελικά. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έκανε το 2/2 (εντός, εκτός) με Μιλάνο και Ρεάλ όμως η αντεπίθεση στο φινάλε της regular season δεν ήταν αρκετή.

ΣΤΟ 5-11 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΣΤΟ 4-12 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες και τον απολογισμό των πεπραγμένων τους κόντρα στις ομάδες της οκτάδας, ο Ολυμπιακός πέτυχε 5 νίκες και υπέστη 11 ήττες τερματίζοντας στη 12η θέση. Οι Πειραιώτες πέρασαν νικηφόρα από το Palau Blaugrana, νίκησαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τις Αρμάνι, Μπάγερν και Ζενίτ ενώ έφυγαν με το «διπλό» από την Αγία Πετρούπολη. Από την άλλη πλευρά, δεν κατάφεραν να πετύχουν καμία νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Αναντολού Εφές, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Φενέρμπαχτσε. Στα του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους κόντρα στις ομάδες των playoffs με 4 νίκες σε 16 αγώνες, τερματίζοντας στη 16η θέση της κατάταξης κι αφήνοντας πίσω τους μόνο τον Ερυθρό Αστέρα και τη Χίμκι. Ο Παναθηναϊκός έκανε μόνο ήττες απέναντι στις Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Εφές, Ρεάλ Μαδρίτης και Ζενίτ. Αντίθετα, έκαναν το 2/2 με την Αρμάνι Μιλάνο και επικράτησαν στο ΟΑΚΑ της Μπάγερν και της Φενέρμπαχτσε. Σε κάθε περίπτωση, το χειρότερο ρεκόρ ανήκει στη Χίμκι και την Άλμπα Βερολίνου με 2 νίκες σε 16 ματς ενώ η Ζαλγκίρις, η Μακάμπι και ο Ερυθρός Αστέρας έμειναν στο 3-13.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Βαλένθια: 9-7
Μπασκόνια: 9-7
Ολυμπιακός: 5-11
Παναθηναϊκός: 4-12
Βιλερμπάν: 4-12
Ζαλγκίρις: 3-13
Μακάμπι: 3-13
Ερυθρός Αστέρας: 3-13
Άλμπα: 2-14
Χίμκι: 2-14