Πασκουάλ για Μπαρτσελόνα: «Έδωσαν στον καλύτερο οδηγό, το καλύτερο αμάξι»

Gazzetta team
Πασκουάλ για Μπαρτσελόνα: «Έδωσαν στον καλύτερο οδηγό, το καλύτερο αμάξι»
Ο Τσάβι Πασκουάλ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το παρελθόν του. Με... τρόπαιο την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague. Όσα είπε ο Καταλανός για την Μπαρτσελόνα και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Το καταλανικό παρελθόν του τον απειλεί. Αν και ο Τσάβι Πασκουάλ γνωρίζει πως η θέση του αουτσάιντερ του ανήκει, επιθυμεί να κάνει δύσκολη τη ζωή της Μπαρτσελόνα. Τα playoffs φέρνουν αντιμέτωπους τους Καταλανούς με τη Ζενίτ και ο Πασκουάλ μίλησε στην El Mundo Deportivo για την πρώην ομάδα του, τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τον Πάου Γκασόλ.

«Για εμάς η πρόκριση στην οκτάδα είναι σαν να κατακτήσαμε έναν τίτλο. Καταφέραμε δύο ιστορικής σημασίας επιτεύγματα, που δεν είχαν ξαναγίνει: πήραμε την πρώτη θέση στη regular season της VTB League και προκριθήκαμε στα playoffs της EuroLeague, ενώ πέρσι ήμασταν τελευταίοι. Ήταν σπουδαίο όλο αυτό», εξήγησε ο Πασκουάλ.

Και συνέχισε: «Από την αρχή της σεζόν λέω πως η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, όχι μόνο για την πρόκριση στο Final Four. Έχει έναν σπουδαίο προπονητή και μία πολύ καλή ομάδα. Είναι σαν να έχεις έναν από τους καλύτερους οδηγούς της κούρσας και να του δίνεις το καλύτερο αμάξι. Η Μπαρτσελόνα έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει το τρόπαιο. Είναι πολύ δύσκολο να πεις ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη, αλλά ο "Σάρας" είναι αυτός που μπορεί να κυριαρχήσει στη διοργάνωση τα επόμενα χρόνια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα πάμε για διακοπές στη Βαρκελώνη, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Αναφορικά με τον Πάου Γκασόλ και την επιστροφή του, εξήγησε: «Είναι κάτι φανταστικό. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισε στην Μπαρτσελόνα για να κλείσει την καριέρα του, εύχομαι με πολλές επιτυχίες τόσο σε διασυλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο με την Ισπανία. Είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στην ιστορία της χώρας. Μπορεί να προσφέρει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρυφή συνάντηση στην Αθήνα Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και πέντε ακόμη ομάδων, δυσαρέσκεια κατά του Μπερτομέου!

Ο Μπερτομέου κάλεσε έκτακτο συμβούλιο μετόχων

Παναθηναϊκός: Ο «πράσινος» έλεγχος στην regular season της EuroLeague (vids)

Παναθηναϊκός: Ο ευρωπαϊκός απολογισμός του Χεζόνια (vids & poll)

Ολυμπιακός: Ο έλεγχος παικτών και Μπαρτζώκα (vids)

Ο καταποντισμός της Ελλάδας φαίνεται στα playoffs

EuroLeague: Η 12η θέση δίνει €250.000 στον Ολυμπιακό, η 16η τίποτε στον Παναθηναϊκό!