Ο καταποντισμός της Ελλάδας φαίνεται στα playoffs

Ο καταποντισμός της Ελλάδας φαίνεται στα playoffs

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει την εκπροσώπηση των εθνικών πρωταθλημάτων στα προημιτελικά των τριών μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων (EuroLeague, EuroCup, BCL) όπου βρέθηκαν ομάδες από την Τσεχία, την Αδριατική Λίγκα και το Ισραήλ, όχι όμως και από την Ελλάδα.

Τα playoffs στην EuroLeague βρίσκονται προ των πυλών, η Ούνικς Καζάν και η Βίρτους Μπολόνια διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του EuroCup όπου περιμένει ήδη η Μονακό, η έδρα της Νίζνι θα φιλοξενήσει το Final 8 του BCL ενώ οι ελληνικές ομάδες δεν κατάφεραν να βρεθούν στα προημιτελικά των διοργανώσεων που συμμετείχαν.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr, ο general manager της Μπάγερν και άλλοτε συμπαίκτης του Δημήτρη Διαμαντίδη στον Ηρακλή, Μάρκο Πέσιτς αναφέρθηκε στην αποτυχία του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού να προκριθούν στα playoffs της EuroLeague βάζοντας στην εξίσωση την άνοδο του ανταγωνισμού, την πανδημία και τα άδεια γήπεδα.

Και μπορεί ο ιθύνων νους των Βαυαρών να δήλωσε αισιόδοξος για τη νέα σεζόν όσον αφορά το μέλλον των ελληνικών ομάδων υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για τεράστιους οργανισμούς με εμπειρία, εντούτοις ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ είδαν πιο ξεκάθαρα από ποτέ την… επιγραφή «αφήστε κάθε ελπίδα εσείς που εντός εισέρχεστε» όσον αφορά τη συμμετοχή τους στην EuroLeague και το BCL αντίστοιχα.

Με τον αποκλεισμό των «αιωνίων», λοιπόν από τα playoffs της EuroLeague και την απουσία της ΑΕΚ από το Final 8 του Basketball Champions League, η Ελλάδα έμεινε χωρίς ομάδες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από τον Απρίλη και μετά για πρώτη φορά έπειτα από τρεις δεκαετίες! Την ίδια στιγμή, η Ισπανία συνέχισε με επτά ομάδες στα προημιτελικά, η VTB League είχε πέντε εκπροσώπους ενώ από τρεις ομάδες είχαν η Τουρκία και η Γαλλία.

Από κει και πέρα, η Βίρτους Μπολόνια και η Αρμάνι Μιλάνο κράτησαν ψηλά τη… σημαία του ιταλικού μπάσκετ, η Μπάγερν έγινε η πρώτη γερμανική ομάδα που θα παίξει στα playoffs της EuroLeague ενώ η Μπουντούτσνοστ, η Χάποελ και η Νίμπουρκ βρέθηκαν στα προημιτελικά από την Αδριατική Λίγκα, το Ισραήλ και την Τσεχία.

Το gazzetta.gr παραθέτει τις ομάδες που συμμετείχαν ή θα παίξουν στα playoffs των τριών κύριων ευρωπαϊκών διοργανώσεων (EuroLeague, EuroCup, Basketball Champions League).

ΙΣΠΑΝΙΑ - 7

Μπαρτσελόνα (EuroLeague)
Ρεάλ Μαδρίτης (EuroLeague)
Γκραν Κανάρια (EuroCup)
Μπανταλόνα (EuroCup)
Τενερίφη (BCL)
Μπούργος (BCL)
Σαραγόσα (BCL)

VTB LEAGUE - 5

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (EuroLeague)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (EuroLeague)
Ούνικς Καζάν (EuroCup)
Λοκομοτίβ Κουμπάν (EuroCup)
Νίζνι (BCL)

ΤΟΥΡΚΙΑ – 3

Φενέρμπαχτσε (EuroLeague)
Αναντολού Εφές (EuroLeague)
Καρσίγιακα (BCL)

ΓΑΛΛΙΑ – 3

Μονακό (EuroCup)
Μπουλόν Λεβαλουά (EuroCup)
Στρασμπούρ (BCL)

ΙΤΑΛΙΑ – 2

Αρμάνι Μιλάνο (EuroLeague)
Βίρτους Μπολόνια (EuroCup)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – 1

Μπάγερν Μονάχου (EuroLeague)

ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ – 1

Μπουντούτσνοστ (EuroCup)

ΙΣΡΑΗΛ – 1

Χάποελ Χολόν (BCL)

ΤΣΕΧΙΑ - 1

Νίμπουρκ (BCL)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Τελευταία Νέα