Παναθηναϊκός: Ο «πράσινος» έλεγχος στην regular season της EuroLeague (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Ο «πράσινος» έλεγχος στην regular season της EuroLeague (vids)
Η κανονική περίοδος στην EuroLeague έριξε και... επίσημα την αυλαία της μετά και το τελευταίο ματς του Παναθηναϊκού στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και το Gazzetta.gr κάνει τον έλεγχο των «πρασίνων» σε αυτά τα 34 ματς.

Το να τερματίζει μια ομάδα στην 16η θέση της τελικής κατάταξης στην EuroLeague, σίγουρα δεν πρόκειται για επιτυχία. Όσο μειωμένο και αν ήταν το μπάτζετ, όσο διαφορετικά και αν ήταν τα δεδομένα σε σχέση με όλες τις προηγούμενες χρονιές.

Αν μη τι άλλο το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν ήταν χειρότερο σε σχέση με άλλες ομάδες που τερμάτισαν πιο ψηλά, όπερ και σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή χρονιά των «πρασίνων» χαρακτηρίζεται αποτυχημένη. Το «τριφύλλι» μέτρησε 11 νίκες και 23 ήττες με αποτέλεσμα να αφήσει πίσω του μόνο τον Ερυθρό Αστέρα (σ.σ. από τον οποίο έχασε δύο φορές!) και ην Χίμκι (σ.σ. την οποία νίκησε δύο φορές).

Κάποιοι παίκτες ξεχώρισαν περισσότερο, κάποιοι λιγότερο και κάποιοι απογοήτευσαν. Το Gazzetta.gr επιχειρεί τον έλεγχο των παικτών που ολοκλήρωσαν τη σεζόν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και καταγράφει τα όσα έκαναν κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου στην EuroLeague.

ΣΕΛΒΙΝ ΜΑΚ

ΣΕΛΒΙΝ ΜΑΚ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ

ΖΑΚ ΟΓΚΟΥΣΤ

ΖΑΚ ΟΓΚΟΥΣΤ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

ΜΑΡΙΟ ΧΕΖΟΝΙΑ

ΜΑΡΙΟ ΧΕΖΟΝΙΑ

ΝΙΚΟΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΣΕΛΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΣΕΛΑΚΗΣ

ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ

ΝΕΜΑΝΙΑ ΝΕΝΤΟΒΙΤΣ

ΝΕΜΑΝΙΑ ΝΕΝΤΟΒΙΤΣ

ΑΑΡΟΝ ΟΥΑΪΤ

ΑΑΡΟΝ ΟΥΑΪΤ

ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

ΜΠΕΝ ΜΠΕΝΤΙΛ

ΜΠΕΝ ΜΠΕΝΤΙΛ

ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΣΑΝΤ-ΡΟΣ

ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΣΑΝΤ-ΡΟΣ

Δύο διαφορετικά πρόσωπα παρουσίασε ο Αμερικανός γκαρντ. Ένα θετικό με αποτέλεσμα να κριθεί και απαραίτητη η ανανέωση του συμβολαίου του στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου και ένα αρνητικό στο δεύτερο μισό της σεζόν. Από τη στιγμή που συμφώνησε να συνεχίσει έως το τέλος της χρονιάς (σ.σ. αρχικά είχε υπογράψει δίμηνο συμβόλαιο) πήρε την... κάτω βόλτα. Βέβαια δεν έχει 100% την ευθύνη για το κάκιστο πρόσωπο που παρουσίασε καθώς του ζητήθηκε να κάνει κάτι που δεν μπορούσε. Άλλο να είσαι κανονικός point guard και άλλο... κατ' ανάγκη «άσος».

Πολλά φθηνά και χαζά λάθη, κακός χειρισμός της μπάλας, ενώ η απόφαση ερχόταν μετά την... σκέψη. Highlights του το ντεμπούτο του με την Εφές όπου είχε 18 πόντους με 3/4 τρίποντα, όπως επίσης η συμβολή του στη νίκη επί της Αρμάνι στο ΟΑΚΑ (11π., 4ασ., 2ριμπ.), ενώ έκανε καλό ματς και στην αυλαία της EuroLeague απέναντι στην ΤΣΣΚΑ (12π., 7ασ.) Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια δεν πρόσφερε τίποτα απολύτως και υπήρχαν και στιγμές που ήταν ο... καλύτερος της αντίπαλης ομάδας. Σε 26 ματς μέτρησε 6 πόντους κατά μέσο όρο, 2,8 ασίστ, 1,2 ριμπάουντ και 1,6 λάθη με 41% στα δίποντα, 42% στα τρίποντα, 74% στις βολές

Φυσικά δεν πρόκειται να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό.

Ο διεθνής σέντερ έκανε μεγάλο step up φέτος, ειδικά τις μέρες που προπονητής στην ομάδα ήταν ο Γιώργος Βόβορας. Ο ρόλος του ήταν άκρως πρωταγωνιστικός και θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στην εξίσωση για τον πιο βελτιωμένο παίκτη της σεζόν. Όμως επί Κάτας δεν είχε την ίδια επιρροή στο παιχνίδι των «πρασίνων» με αποτέλεσμα να μειωθεί ο χρόνος συμμετοχής του (σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο κορονοϊοός που του χτύπησε την πόρτα) και φυσικά και οι αριθμοί του. Στα 32 ματς που αγωνίστηκε είχε κατά μέσο όρο 8,8 πόντους, 5,4 ριμπάουντ, 1,6 τάπες με 67% στα δίποντα και 67% στις βολές.

Το καλύτερο παιχνίδι του ήταν απέναντι στην Βιλερμπάν στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 τάπες με αποτέλεσμα να έχει και 28 βαθμούς στο PIR. Φυσικά σημαντική είναι η συνεισφορά του στην άμυνα και αυτό χάρη στο... νέο του σώμα, αφού του έδωσε την δυνατότητα να «κυνηγήσει» αντίπαλα γκαρντ στην περιφέρεια και να τα βάζει σε... δεύτερες σκέψεις όσον αφορά το «ένας εναντίον ενός». Και αυτό διότι έδειξε ότι μπορεί να «κυνηγήσει», να πάρει βήματα και να μοιράζει το ένα μπλοκ μετά το άλλο.

Ο Παπαγιάννης έχει συμβόλαιο και αναμένεται να συνεχίσει κανονικά στον Παναθηναϊκό εκτός και αν γίνει κάποια μεγάλη έκπληξη από το ΝΒΑ.

Με τα... πάνω του και τα κάτω του. Ούτε εκείνος είναι ο «κλασσικός» πλέι μέικερ, καθώς είναι περισσότερο «δύο» και λιγότερο «άσος». Παρόλα αυτά του ζητήθηκε να... καθαρίζει την μπουγάδα από τη στιγμή που έλειπε κανονικός point guard πρώτης γραμμής. Αποτέλεσμα; Σε κάποια ματς να τα πάει καλά, σε κάποια μέτρια και σε κάποια άλλα να μην μπορεί να μπει στο πνεύμα του αγώνα. Πάντως αν πρέπει να μπει ένα πρόσημο στη συνολική παρουσία του στη φετινή EuroLeague, περισσότερο τείνει προς το θετικό και όχι προς το αρνητικό.

Σίγουρα θα έχει να θυμάται το εξαιρετικό παιχνίδι του στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό, όταν και έκανε career high στην EuroLeague με 15 πόντους (4/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/4 βολές) και 4 ριμπάουντ. Σε 31 ματς και ανά 16:10 λεπτά συμμετοχής, ο Μποχωρίδης είχε 4,4 πόντους, 2,2 ασίστ και 1,8 ριμπάουντ σουτάροντας με 37% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα και 77% στις βολές.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και το πιθανότερο είναι να του γίνει πρόταση ανανέωσης.

Ο «Ζαχαρίας» δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Μπορεί τα δύο χρόνια που έμεινε στην Γαλατασαράι να πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις, αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων είναι τελείως... διαφορετική η EuroLeague από το EuroCup. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, δεν έδειξε τεράστια βελτίωση ή ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με την πρώτη του θητεία στο ΟΑΚΑ πριν από τρία χρόνια.

Σε 21 ματς ο Όγκουστ είχε κατά μέσο όρο 4,6 πόντους και 2,3 ριμπάουντ στα 10:21 που βρισκόταν στο παρκέ, ενώ τα ποσοστά του ήταν στο 67% στα δίποντα, στο 100% στα τρίποντα (σ.σ. είχε 1/1 όλη τη σεζόν) και στο 53% στις βολές.

Δεν βοήθησε όσο θα περίμεναν στον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος θα έχει να θυμάται περισσότερο το παιχνίδι στη Μαδρίτη (13π., 5ριμπ.).

Και αν δεν είχε ελληνικό διαβατήριο, δύσκολα θα ήταν φέτος στο «πράσινο» ρόστερ. Φυσικά βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι στην έξοδο ενόψει της νέας σεζόν..

Φέτος κλήθηκε να βγει (ακόμα πιο) μπροστά. Πήρε τον πρώτο λόγο στα αποδυτήρια ως αρχηγός μετά τη φυγή του Νικ Καλάθη και σε μεγάλο βαθμό έβγαλε εις πέρας την αποστολή του. Δεν δίστασε να «τσαλακωθεί» θέλοντας να έχει την κατάσταση στα χέρια του αλλά σίγουρα αποτέλεσε το σημείο αναφοράς του φετινού Παναθηναϊκού. Άλλωστε οι αριθμοί του αποτυπώνουν του λόγου το αληθές.

Στα 27 ματς που έδωσε το «παρών» στην EuroLeague (σ.σ. μόνο σ' ενα δεν ξεκίνησε στην πρώτη πεντάδα) είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο συμμετοχής με περισσότερα από 30 λεπτά στα οποία μέτρησε 12,1 πόντους, 4,1 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ και 2 λάθη, ενώ σούταρε με ποσοστό 43% στα δίποντα, 37% στα τρίποντα και 73% στις βολές. Το καλύτερο φετινό του παιχνίδι ήταν εναντίον της Άλμπα στο ΟΑΚΑ (22π., 4ριμπ., 4ασ.) και ακολούθησε αυτό με την Μακάμπι (και πάλι στο ΟΑΚΑ) όπου είχε 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4/6 τρίποντα.

Φυσικά αποτελεί ένα από τα τέσσερα μεγάλα «ζητήματα» ενόψει του καλοκαιριού. Πρόθεση του Παναθηναϊκού είναι να τον κρατήσει στο ρόστερ προτείνοντας ανανέωση του συμβολαίου του. Από εκεί και πέρα η παραμονή του αρχηγού θα εξαρτηθεί και πολλούς ακόμα παράγοντες.

Όταν ανακοινώθηκε η απόκτηση του Μάριο Χεζόνια, λίγοι ήταν εκείνοι που το... πίστεψαν. O Κροάτης φόργουορντ βρέθηκε στον Παναθηναϊκό και έδωσε άλλη... ποιότητα στην ομάδα και δη σε μια χαμένη, από πλευράς ευρωπαϊκών στόχων, χρονιά. Αλλωστε, και παρά το γεγονός ότι ήταν έξι μήνες ανενεργός, φρόντισε να ξεδιπλώσει μέρος των ικανοτήτων του στα παρκέ της EuroLeague και να αποτελέσει έναν από τους καλύτερους παίκτες (σε μερικά ματς και τον καλύτερο παίκτη) του Παναθηναϊκού.

Ο Χεζόνια αγωνίστηκε συνολικά σε οκτώ παιχνίδια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (εκ των οποίων στα έξι «πενταδάτος») και είχε 22:41 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο μετρώντας 14,4 πόντους, 2,5 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ, 1,6 κλεψίματα και 2,1 λάθη, ενώ σούταρε με ποσοστά που έφταναν το 46,3% στα δίποντα, το 37% στα τρίποντα και το 84% στις ελεύθερες βολές. Στο ντεμπούτο του κόντρα στην Μπαρτσελόνα είχε 21 πόντους και κατάφερε να «αγγίξει» το προσωπικό ρεκόρ καριέρας που είναι οι 22 πόντοι από ματς Μπαρτσελόνα-Ρεάλ πριν από έξι χρόνια.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θέλει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» δεδομένα θέλουν να τον κρατήσουν. Μένει να δούμε τι «μέλλει γενέσθαι» σε λίγες εβδομάδες καθώς δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι τα δικαίωματά του ανήκουν στην Μπαρτσελόνα και το buy out του φτάνει τα 400.000 ευρώ.

Στα τρία ματς που αγωνίστηκε και στα μόλις 15:58 λεπτα συνολικά λεπτά που βρέθηκε στα παρκέ της EuroLeague, ο 24χρονος γκαρντ απέδειξε ότι ίσως να είναι ο μοναδικός... κανονικός πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού. Σε αυτό το χρονικό διάστημα πήρε τρεις προσπάθειες εντός παιδιάς, ευστόχησε στη μία, ενώ μέτρησε και 2/2 βολές.

Ουσιαστικά αποκτήθηκε για να βοηθάει στις προπονήσεις, αλλά μπόρεσε με τη δουλειά του να πάρει μερικά λεπτά συμμετοχής εντός και εκτός των συνόρων. Δεν αποκλείεται να τον δούμε και τη νέα σεζόν στο «πράσινο» ρόστερ.

Σε ένα υποτιθέμενο... μπασκετικό λεξικό, δεν αποκλείεται να υπάρχει η φωτογραφία του Κασελάκη δίπλα από τη λέξη «τίμιος». Όσες φορές χρειάστηκε να «πατήσει» παρκέ, προσπάθησε να δώσει το 101% των δυνατοτήτων του και να ανταποκριθεί επ' ακριβώς στο ρόλο που του είχε ζητηθεί. Είτε ήταν για ένα σουτ, είτε για μια άμυνα, είτε έπρεπε να μείνει 26 λεπτά στο παρκέ (το career high του σε συμμετοχή στην EuroLeague φέτος), είτε έπρεπε να μείνει για ενάμιση λεπτό (career low φέτος).

Ο 31χρονος φόργουορντ είχε 2,2 πόντους κατά μέσο όρο στα 29 ματς που αγωνίστηκε με περίπου 10 λεπτά συμμετοχής, ενώ σούταρε με 41% τόσο στα δίποντα, όσο και στα τρίποντα. Επιπλέον είχε και 61% στις βολές. Το αν παραμείνει ή όχι και τη νέα σεζόν, παραμένει ανοικτό. Πάντως θεωρείται δύσκολο από τη στιγμή που οι «πράσινοι» θέλουν να προωθήσουν τη νέα σεζόν τον Μαντζούκα.

Μπορεί να είχε ανακοινωθεί το τέλος της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι ωστόσο πριν από την έναρξη της σεζόν επέστρεψε στην ομάδα προκειμένου να κλείσει και την καριέρα του λίγους μήνες αργότερα. Ο 36χρονος σέντερ δεν είχε φέτος ρόλο στους «πράσινους» και παρακολούθησε τα περισσότερα παιχνίδια όντας εκτός 12άδας. Στα τέσσερα ματς που αγωνίστηκε είχε μόλις 4:18 λεπτά κατά μέσο όρο με 1,3 πόντους και μόλις 4 σουτ εντός παιδιάς.

Αυτή ήταν η τελευταία χρονιά του Ίαν Βουγιούκα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Πιθανότατα και της καριέρας του.

Στο μέτρο του δυνατού και σε σύγκριση με την προηγούμενη θητεία του στον Παναθηναϊκό, ο 22χρονος γκαρντ πήρε ευκαιρίες. Περισσότερες από τον Γιώργο Βόβορα, ο οποίος του εμπιστεύθηκε και περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να τις αρπάξει από τα μαλλιά και να τις εκμεταλλευτεί στον απόλυτο βαθμό. Το «κύκνειο άσμα» του στη φετινή EuroLeague γράφτηκε στο Μόναχο, όταν και μπήκε για... τρία δευτερόλεπτα. Όμως «πλήρωσε» ακριβά το «τρίποντο και φάουλ» του Μπόλντγουϊν αφού έκτοτε δεν βρέθηκε ξανά στην 12άδα.

Συνολικά αγωνίστηκε σε 14 ματς της διοργάνωσης με 04:26 λεπτά κατά μέσο όρο έχοντας 1,6 πόντους με 45% στα δίποντα (5/11), 50% στα τρίποντα (1/2) και 91% στις βολές (10/11). Πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό την επόμενη σεζόν.

Ο Νέντοβιτς αποκτήθηκε για να έχει ηγετικό ρόλο στην ομάδα και ανταποκρίθηκε πλήρως. Οι «πράσινοι» πόνταραν στο κίνητρο που είχε και δικαιώθηκαν στο 100%. Ο Σέρβος γκαρντ, και παρά την τελική κατάταξη του Παναθηναϊκού, πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν «γράφοντας» τα καλύτερα νούμερα της καριέρας του. Μάλιστα στο Τελ Αβίβ έκανε και ρεκόρ κόντρα στην Μακάμπι με τους 39 πόντους που σημείωσε (7/9 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 4/5 βολές) ενώ «σταμάτησε» και στους 33 πόντους τρεις εβδομάδες αργότερα και δη στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βιλερμπάν.

Βέβαια οι μυϊκοί τραυματισμοί έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, καθώς ανακάστηκε να μείνει δύο μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης και να απουσιάσει από τις αρχές Φεβρουαρίου έως και τις αρχές Απριλίου. Με σχεδόν 26 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, ο Νέντοβιτς είχε περισσότερους από 16 πόντους κατά μέσο όρο με 51% στα δίποντα, 37% στα τρίποντα, 84% στις βολές ενώ μοίραζε και 3,7 ασίστ.

Η περίπτωση της ανανέωσής του βρίσκεται σε καλό δρόμο με αποτέλεσμα οι πιθανότητες να παραμείνει κάτοικος ΟΑΚΑ και την επόμενη σεζόν είναι περισσότερες σε σχέση με αυτές της αποχώρησης.

Με... τρενάκι του λούνα παρκ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσία του Άαρον Ουάιτ στο φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού. Ξεκίνησε τη σεζόν πολύ άσχημα, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο νέο του ρόλο και θύμιζε σε μεγάλο βαθμό τον... περσινό Ουάιτ της Αρμάνι Μιλάνο (αλλά και της Τενερίφης). Στη συνέχεια έκανε τεράστιο άλμα ως «τριάρι» που τον χρησιμοποίησε ο Όντεντ Κάτας έχοντας έξι σερί ματς όπου πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις, ενώ έκτοτε έκανε και πάλι «κοιλιά». Βέβαια οι εντυπώσεις που άφησε στο τελευταίο ματς με την ΤΣΣΚΑ ήταν καλές.

Οι αριθμοί του ήταν εξόχως συμπαθητικοί στα 22 λεπτά κατά μέσο όρο που αγωνιζόταν στα ματς της EuroLeague, έχοντας 7,3 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και καλά ποσοστά εντός παιδιάς με 60% στα δίποντα, 36% στα τρίποντα αλλά και 80% στις βολές. Τίμια η παρουσία του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 50-50 η παραμονή του στον Παναθηναϊκό και τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Μαζί με τον Παπαγιάννη ήταν οι δύο παίκτες που έκαναν το μεγάλο step up τη φετινή σεζόν. Ο Μήτογλου εκτόξευσε τους αριθμούς του, πραγματοποιώντας την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στην EuroLeague από τότε που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ήταν βασικότατος στο «πράσινο» rotation έχοντας κάτι περισσότερο από 20 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο με 9,3 πόντους και 5,4 ριμπάουντ. Επίσης σούταρε με 57% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα και 71% στις βολές ενώ κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν «έγραψε» και το career high του στο σκοράρισμα έχοντας 29 πόντους στο εντός έδρας ματς με την Χίμκι (10/14 δίποντα, 9/9 βολές, 12 ριμπάουντ και 42 βαθμούς στο ranking!).

Φυσικά παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ενώ αποτελεί και τον καλύτερο ριμπάουντερ του Παναθηναϊκού. Ειδικά στα επιθετικά ριμπάουντ όπου κάνει θραύση όντας στην 4η θέση της λίστας σε ολόκληρη την EuroLeague. H παραμονή του αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα στις τάξεις των «πρασίνων». Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την προσφορά που θα έχει και από το αν θα υπάρξει ενδιαφέρον από το ΝΒΑ.

Σίγουρα η δεύτερη χρονιά του στον Παναθηναϊκό ήταν καλύτερη σε σχέση με την πρώτη. Δυνατός αρκετά, πεισματάρης, αλλά ταυτόχρονα και επιπόλαιος. Έχει χρησιμοποιηθεί και στις δύο θέσεις της «ρακέτας» αλλά δεν πρόκειται για σταθερό παίκτη. Έχει κάνει κάποια καλά ματς με αποκορύφωμα αυτό με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ (16π., 6ριμπ.) αλλά δεν παρουσιάζει συνέπεια στο παιχνίδι του.

Αγωνίστηκε σε 31 ματς φέτος και είχε κατά μέσο όρο 6 πόντους και 2,6 ριμπάουντ ανά 15 λεπτά συμμετοχής. Σούταρε με 53% στα δίποντα όντας μαζί με τον Μήτογλου οι δύο παίκτες που «ακούμπαγαν» μπάλα στο χαμηλό post προκειμένου να παίξουν με πλάτη., όπως επίσης με 36% στα τρίποντα και 74% στις βολές. Δεν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό την επόμενη σεζόν.

Αυτός και αν ήταν ιδιαίτερη περίπτωση φέτος. Για... άλλον ρόλο αποκτήθηκε και άλλον ρόλο είχε στην ομάδα. Συγκεκριμένα η πρωταρχική σκέψη ήταν να βοηθάει 10 λεπτά μάξιμουμ στον «άσο» και τα υπόλοιπα 30 να τα καλύπτει ένας παίκτης όπως ο Μπράουν ή ο Λαπροβίτολα, αλλά από τη στιγμή που δεν προχώρησε καμία περίπτωση, έγινε ο βασικός πλέι μέικερ της ομάδας. Ουσιαστικά κλήθηκε να κάνει κάτι που δεν ήξερε ενώ δεν είχε και την εμπειρία για να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο της EuroLeague ως point guard. Και... πάλι καλά.

Ο Κουβανός ήταν θετικότατος (με λογικά τα σκαμπανεβάσματα και κάποιες άσχημες βραδιές) και τηρουμένων των αναλογιών τα πήγε πολύ καλά σε κάτι που δεν ήξερε να κάνει. Σε 32 ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μέτρησε κατά μέσο όρο 7,2 πόντους, 3,7 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ, ενώ σούταρε με 46% στα δίποντα, 35% στα τρίποντα και 81% στις βολές. Η νέα σεζόν αναμένεται να τον βρει και πάλι στο ΟΑΚΑ, ενώ είναι ανοικτό και το ενδεχόμενο να αγωνίζεται και ως Έλληνας!