Εφές: Οι τρεις από τις τέσσερις ήττες ήλθαν από Έλληνες προπονητές!

Εφές: Οι τρεις από τις τέσσερις ήττες ήλθαν από Έλληνες προπονητές!

Εφές: Οι τρεις από τις τέσσερις ήττες ήλθαν από Έλληνες προπονητές!
Η Αναντολού Εφές συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στην EuroLeague ενώ οι τρεις από τις τέσσερις ήττες της στη regular season ήλθαν από Έλληνες προπονητές.

Η σεζόν 2017-18 ήταν η χειρότερη στην ιστορία της Αναντολού Εφές, τερματίζοντας στην τελευταία θέση της κατάταξης με ρεκόρ 7-23. Από την πλευρά του, ο Εργκίν Αταμάν κλήθηκε να διαχειριστεί ένα ιδιαίτερα ποιοτικό ρόστερ, από τη στιγμή που οι προσθήκες των Σέιν Λάρκιν, Ροντρίγκ Μπομπουά και Βασίλιε Μίτσιτς το καλοκαίρι του 2018 δημιούργησαν ένα αρκετά ιντριγκαδόρικο σχήμα στην περιφέρεια της Εφές που απέκτησε winning mentality.

Υπό την καθοδήγηση του άλλοτε ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Τουρκίας, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης κατέλαβε πέρσι την τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο της EuroLeague κι έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης όπου ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ. Σε ό,τι αφορά την εφετινή σεζόν, οι Τούρκοι προκρίθηκαν νωρίτερα από κάθε άλλον στα playoffs ενώ απέμεναν 10 αγωνιστικές για το τέλος της regular season μετρώντας 19 νίκες σε 20 αγώνες το διάστημα 7/11- 27/2!

Στην... προ Αταμάν εποχή, η Εφές δεν ήταν η πιο προφανής σκέψη που θα έκανε κανείς στην ερώτηση «ποιες ομάδες έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για να προκριθούν στο Final 4», πλέον όμως φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης με ρεκόρ 24-4 ενώ οι τρεις από τις τέσσερις ήττες της στη regular season ήλθαν από Έλληνες προπονητές!

Έπειτα, λοιπόν από την ήττα από την Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα της εφετινής EuroLeague με 74-64, η Αναντολού Εφές ηττήθηκε διαδοχικά από τον Παναθηναϊκό του Αργύρη Πεδουλάκη, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη και τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές 86-70, 31 Οκτωβρίου

Με τον Ταϊρίς Ράις να πραγματοποιεί την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναικού ως εκείνο το σημείο της σεζόν έχοντας 18 πόντους με 3/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3/3 βολές και 3 ασίστ, το «τριφύλλι» υπέταξε την ΤΣΣΚΑ με σκορ 86-70 στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» με τον Αργύρη Πεδουλάκη στην άκρη του πάγκου, έκαναν επιμέρους σκορ 17-1 από το 26' ως το 31' με μπροστάρη τον Ιωάννη Παπαπέτρου, μετατρέποντας το εις βάρος τους -3 (51-54) σε +13 (68-55) και διατηρώντας το προβάδισμα ως το φινάλε.

Αναντολού Εφές - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 80-81, 20 Δεκεμβρίου

Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο τελευταίο δίλεπτο αφού προηγουμένως η Εφές απώλεσε διαφορά 7 πόντων. Εν τέλει η ομάδα του Αταμάν έχασε το ματς από το... δολοφονικό χέρι του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος στην τελευταία κατοχή της ΤΣΣΚΑ και με τον δείκτη του σκορ στο 80-79, ευστόχησε σε δύσκολο σουτ μετά από ντρίμπλα, βάζοντας μπροστά τους φιλοξενούμενους. Ο Λάρκιν πήρε την τελευταία επίθεση του αγώνα, αστόχησε και έτσι η Αναντολού Εφές γνώρισε την πρώτη της ήττα έπειτα από οκτώ σερί νίκες στη regular season.

Μακάμπι - Αναντολού Εφές 77-75, 4 Μαρτίου

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επιβλήθηκε της Εφές με σκορ 77-75 κι εξασφάλισε την επιστροφή της στα playoffs έπειτα από πέντε χρόνια, υποχρεώνοντας παράλληλα τους Τούρκους στην πρώτη τους ήττα έπειτα από 11 σερί νίκες! Ο Σκότι Ουίλμπεκιν ηγήθηκε επιθετικά των Ισραηλινών με 21 πόντους ενώ ο Οθέλο Χάντερ έκανε double - double με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ.