Ολυμπιακός: Ο Μπάρον τον εξέθεσε χωρίς την μπάλα στα χέρια

Ολυμπιακός: Ο Μπάρον τον εξέθεσε χωρίς την μπάλα στα χέρια
Η παρουσία του Μπίλι Μπάρον ήταν ο κυριότερος λόγος για το τέλος του σερί του Ολυμπιακού στο Μιλάνο και το Gazzetta τσεκάρει αναλυτικά τα πεπραγμένα του Αμερικανού.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Μιλάνο με στόχο να διευρύνει το σερί των επτά νικών του στη EuroLeague, αλλά η δίχως κίνητρο για πρόκριση Αρμάνι επιβεβαίωσε πως με τον Νέιπιερ στο ρόστερ της παίζει πολύ καλύτερο μπάσκετ από ό,τι τους περασμένους μήνες και με τον Μπάρον έδωσε τη χαριστική βολή.

Το ευρύ 83-62 δε θύμισε σε τίποτα την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που δεν κατάφερε να περιορίσει σε κανένα σημείο τα δικά της λάθη και πληγώθηκε εκτελεστικά από τον Μπίλι Μπάρον.

Ο Αμερικανός μπόρεσε να βάλει αρκετά δύσκολα σουτ, από αυτά που συνηθίζει όπως είχαμε δει αναλυτικά πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο Γουόκαπ ήταν κατά κύριο λόγο ο φρουρός του, για να σπάσει τα σκριν και να τον προλάβει πριν την εκτέλεση, αλλά όσο καλός αμυντικός στην μπάλα και να είναι ο Αμερικανός, όταν συμβαίνουν πράγματα μακριά από αυτήν η επίθεση έχει πάντα πλεονέκτημα.

Για να καταλάβετε την ακρίβεια του παραπάνω, ο Μπάρον σκόραρε μόλις ένα τρίποντο σε catch n' shoot κατάσταση. Η Αρμάνι έστησε το παιχνίδι της γύρω από τις κινήσεις του με σκριν μακριά από την μπάλα και εκείνος σκόραρε 8 πόντους σε τρεις τέτοιες κατοχές «εκτελώντας» τον Ολυμπιακό!

Το σκοράρισμα του Μπάρον

  • Off screen: 8 πόντοι/3 κατοχές
  • Catch n' shoot: 3 πόντοι/2 κατοχές
  • Drive: 3 πόντοι/1 κατοχή
  • Transition: 3 πόντοι/1 κατοχή
shot chart
Το shot chart του Μπάρον με τον Ολυμπιακό

Το χειρότερο όμως για τους «ερυθρολεύκους» δεν ήταν μόνο τα σουτ του, αλλά η δημιουργία του. Σε μία βραδιά που δε λειτούργησε τίποτα σωστά, η Αρμάνι πέτυχε 31 πόντους από τα λάθη της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Καλάθια εύκολα, δίχως πίεση, κάποια εξ αυτών στο ανοιχτό γήπεδο όπου και πέτυχε 9 πόντους. Ο Μπάρον, λοιπόν, δίπλα στους 18 που «φόρτωσε» στο καλάθι του Ολυμπιακού, κατέγραψε και 5 τελικές πάσες.

Τις περισσότερες δηλαδή που έχει μοιράσει στη φετινή EuroLeague, πραγματοποιώντας ρεκόρ δημιουργίας ή μάλλον ισοφαρίζοντας την επίδοση που είχε με Βιλερμπάν και Μπασκόνια. Μέχρι την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες, ο 33χρονος ήταν υπεύθυνος για 4.6 πόντους από τις ασίστ του. Απέναντί τους οι πάσες του οδήγησαν σε 14 πόντους, κάνοντάς τον αυτόματα υπεύθυνο για 32 από τους 83 πόντους της Αρμάνι.

Δε χρειάζεται να δει κανείς πολλά παραπάνω από τα νούμερα των λαθών του Ολυμπιακού και τα πεπραγμένα του Μπάρον. Συνυπολογίζοντας πως οι Ιταλοί βρήκαν και άλλες -κάποιες απρόσμενες όπως οι 5 πόντοι του Τονούτ πίσω από το σκριν ή τα σουτ του Ρίτσι- λύσεις μακριά από την μπάλα, η εικόνα ολοκληρώνεται. Όπως τόνισε και ο Μπαρτζώκας, με 19 λάθη είναι αδύνατο να κερδίσεις εκτός έδρας στην EuroLeague, αλλά ο Ολυμπιακός αρχής γενομένης από τη διπλή αγωνιστική της ερχόμενης εβδομάδας στο ΣΕΦ μπορεί να «κλειδώσει» το πλεονέκτημα έδρας πολύ νωρίτερα από το τέλος της κανονικής περιόδου...

@Photo credits: EuroLeague