Αρμάνι - Ολυμπιακός 83-62: Σερί ήταν και πάει (vid)

Η Αρμάνι ήταν η ομάδα που σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού αφού τον νίκησε με 83-62. Παρά την ήττα οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν στην κορυφή της κατάταξης, απλά με συγκάτοικους.

Η Αρμάνι επικράτησε στο Μιλάνο του Ολυμπιακού με 83-62 και μάλιστα το έκανε και με άνεση. Το σερί των εφτά διαδοχικών νικών διακόπηκε στην Ιταλία για τους Πειραιώτες, αλλά η ομάδα του Μπαρτζώκα με τη γενικότερη απόδοσή της έχει φροντίσει να μην «πληγώθηκε» βαθμολογικά.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από καιρό (κάτι απολύτως λογικό) δεν έπαιξαν καλά, έκαναν αρκετά λάθη, δεν έβγαλαν ενέργεια και έχασαν δίκαια.

Η Αρμάνι ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και πολύ γρήγορα βρέθηκε να προηγείται με 10-4 (5'). Η κυκλοφορία της μπάλας από τα χέρια των παικτών του Μπαρτζώκα δεν ήταν καλή, τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και οι γηπεδούχοι φυσικά και το εκμεταλλεύτηκαν κυρίως με τους Μέλι και Μπάρον. Η είσοδος των Σλούκα και Μπλακ διόρθωσε αρκετά την εικόνα των «ερυθρόλευκων» και με πόντου από τα χέρια του Παπανικολάου το προβάδισμα άλλαξε (14-15, 9').

Η «πληγή» των λαθών για τον Ολυμπιακό (είχε 8 σε 15') δεν έλεγε να κλείσει κάτι που ήταν και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν μπορούσε να προσπεράσει ξανά στο σκορ (27-22, 15'). Το τρίποντο του Πίτερς δεν ήταν αρκετό αφού οι Ιταλοί απάντησαν με τον ίδιο τρόπο εις διπλούν (Μέλι, Ρίτσι) και έτσι το σκορ μετατράπηκε σε (35-29, 19').

Θα περίμενε κανείς από τους φιλοξενούμενους να βγουν με μεγαλύτερη ενέργεια από τα αποδυτήρια, αλλά οι παίκτες του Μεσίνα το έκαναν και με σερί 12 αναπάντητων πόντων βρέθηκαν στο +13 (47-34, 25'). Ο Μπάρον ήταν ασταμάτητος, τα τρίποντα των «ερυθρόλευκων» δεν έβρισκαν στόχο, τα λάθη συνεχίζονταν και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 61-46.

Ακόμη και στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Αρμάνι μπήκε καλύτερα στο παρκέ και πολύ γρήγορα τελείωσε κάθε ελπίδα των «ερυθρόλευκων» με τη διαφορά να φτάνει τους 20 πόντους (70-50, 33'). Μέχρι την κόρνα της λήξης το πείσμα των παικτών του Ολυμπιακού λειτούργησε όμως δεν έφτασε ο χρόνος για κάτι καλύτερο πέραν τη μείωσης του σκορ σε 70-58 (36') με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τον πίνακα του σκορ να αναγράφει 83-62.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός λίγο πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε στους 10 πόντους, αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δέχτηκε ένα 10-0 και το 56-46 έγινε 66-46. Στο τέλος δεν υπήρχε η ενέργεια να μπουν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης

O MVP: Ο Μπάρον ολοκλήρωσε με 18 πόντους (2/2διπ., 4/6τριπ., 2/2βολ.), 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κανείς παίκτης του Ολυμπιακού δεν έπαιξε καλά, αλλά ξεχώρισαν (αρνητικά) περισσότερο οι Κάνααν και Μπολομπόι.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Η Αρμάνι πήρε σημαντική βοήθεια από τους Τόνουτ (7π., 6ρ., 3ασ.) και Ρίτσι (8π., 3ρ., 3κλ.).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός υπέπεσε σε 19 λάθη, την ώρα που η Αρμάνι ολοκλήρωσε με μόλις 11. Σπάνιο φέτος, το 41.4% της ιταλικής ομάδας πίσω από τα 6.75.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η παρουσία περίπου 1000 οπαδών του Ολυμπιακού σε εκτός έδρας ματς. Η ΚΑΕ εξασφάλισε κάτι περισσότερο από 600, ωστόσο αρκετοί ομογενείς είχαν προμηθευτεί μεμονωμένα.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Οι ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες, όμως δεν πρόκειται να ισοβαθμήσουν για να ασχοληθούν με τη διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Αρμάνι έπαιξε πολύ καλύτερα και δικαίως επικράτησε του Ολυμπιακού και μάλιστα με αρκετή ευκολία. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από καιρό δεν έπαιξαν καλά, υπέπεσαν σε σωρεία λαθών, ήταν άστοχοι και γενικά δεν έβγαλα να την απαιτούμενη ενέργεια για ματς Euroleague.

Κάποτε θα συνέβαινε και αυτό. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πλέον στρέφουν τη σκέψη τους στην «διαβολοβδομάδα» η οποία περιλαμβάνει Μπαρτσελόνα και Μπάγερν στο ΣΕΦ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-17, 35-32, 61-46, 83-62

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.