Νικ Καλάθης: Η Αρμάνι τον θέλει αν χαλάσει του Πάνγκος

Νικ Καλάθης: Η Αρμάνι τον θέλει αν χαλάσει του Πάνγκος
Η Αρμάνι Μιλάνο είναι έτοιμη να μπει στην διεκδίκηση του Νικ Καλάθη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Gazzetta. Ο ρόλος του Κέβιν Πάνγκος.

Η Αρμάνι Μιλάνο έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό με τον Κέβιν Πάνγκος για διετές συμβόλαιο, ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο «αγκάθι» το οποίο δεν επιτρέπει στις δύο πλευρές να επισημοποιήσουν τη συμφωνία τους. Το «αγκάθι» αυτό είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία έχει συμβόλαιο με τον Καναδό γκαρντ ασχέτως αν αυτός δεν πρόλαβε όχι απλά να φορέσει τη φανέλα της, αλλά ούτε καν να βρεθεί στη Μόσχα.

Η ομάδα της Ρωσίας ζητάει ένα μεγάλο buy out προκειμένου να αφήσει τον Πάνγκος να συνεχίσει την καριέρα του στο Μιλάνο, αλλά ούτε η Αρμάνι ούτε ο παίκτης θέλουν να το πληρώσουν. Και κάπως έτσι μπήκε στο «παιχνίδι» ο Νικ Καλάθης. Ο διεθνής γκαρντ τα έχει βρει σε όλα με την Μπαρτσελόνα, θα πάρει αποζημίωση και θα γίνει free agent.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Gazzetta η Αρμάνι τον έχει ενημερώσει πως ενδιαφέρεται για την απόκτησή του και ετοιμάζεται να του κάνει επίσημη πρόταση η οποία ξεπερνά τα 1.300.000 το χρόνο. Ο Έτορε Μεσίνα δεν μπορεί να περιμένει άλλο τον Κέβιν Πάνγκος κι έτσι στρέφει το ενδιαφέρον του στον Καλάθη. Μένει να δούμε αν είναι μέτρο πίεσης ώστε ο Καναδός να πληρώσει από την τσέπη του την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή αν όντως ο Καλάθης θα φορέσει τη φανέλα της ιταλικής ομάδας.

Ακραίο σενάριο συνύπαρξης των δύο γκαρντ

Η Αρμάνι αποφάσισε να πάει σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της και μέσα σε αυτές ολοκλήρωσε τη συνεργασία της με τους δύο βασικούς point guard, τους Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Μάλκολμ Ντιλέινι αλλά και τον Τζέριαν Γκραντ ο οποίος ερχόταν από πίσω.

Το σενάριο συνύπαρξης Καλάθη και Πάνγκος είναι ακραίο, αλλά διατηρεί έστω κι ελάχιστες πιθανότητες. Στις θέσεις «1» και «2» η ιταλική ομάδα αυτή τη στιγμή έχει τους Στέφανο Τόνουτ, Ναζ Μήτρου Λονγκ, Μπίλι Μπάρον και Ντίβον Χολ. Θα πάει σε μία προσθήκη ή θα ισχυροποιηθεί κάνοντας δύο; Ο χρόνος θα το δείξει.

Το χρονικό ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Πάνγκος

Στις 23 Φεβρουαρίου 2022 η ΤΣΣΚΑ «τάραξε» τα νερά της Euroleague ανακοινώνοντας την απόκτηση του Κέβιν Πάνγκος έως το 2024. Ο Καναδός γκαρντ δεν τα κατάφερε στο ΝΒΑ, δεν βρήκε χρόνο και ρόλο στους Καβαλίερς και επέστρεψε στην Ευρώπη.

Λίγες μέρες αργότερα η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, άλλαξε τα πάντα. Τα νέα ταξίδεψαν σε όλο τον πλανήτη, η ανασφάλεια κυριαρχούσε και ο Πάνγκος αποφάσισε να μην ταξιδέψει στη Μόσχα λόγω της εμπόλεμης κατάστασης. Οι περισσότεροι Αμερικανοί αποχώρησαν από την Ρωσία και ο Καναδός αποφάσισε για την ασφάλειά του να μην ταξιδέψει στην Μόσχα.