Παναθηναϊκός: Παπαπέτρου και Νέντοβιτς «ξεκλειδώνουν» τις υπόλοιπες κινήσεις

Παναθηναϊκός: Παπαπέτρου και Νέντοβιτς «ξεκλειδώνουν» τις υπόλοιπες κινήσεις

Παναθηναϊκός: Παπαπέτρου και Νέντοβιτς «ξεκλειδώνουν» τις υπόλοιπες κινήσεις
Το Gazzetta βάζει κάτω τα δεδομένα μετά τη συμφωνία με τον Ιωάννη Παπαπέτρου και την ανακοίνωση του Νεμάνια Νέντοβιτς και «σκιαγραφεί» τις υπόλοιπες κινήσεις του Παναθηναϊκού για τη στελέχωση του ρόστερ.

Με... γοργούς ρυθμούς άρχισε να «τρέχει» ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν. Από τη πρώτη στιγμή ήταν πολλές οι εκκρεμότητες στις τάξεις των «πρασίνων» καθώς υπήρχαν (και υπάρχουν) ουκ ολίγα «κενά» στο ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν.

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, το «τριφύλλι» έπρεπε να ξεκινήσει από τον προπονητή από τη στιγμή που δεν θα έμενε ο Όντεντ Κάτας στον πάγκο της ομάδας και θα συνέχιζε με τους τέσσερις παίκτες, τα συμβόλαια των οποίων έληγαν φέτος.

Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν εκείνος που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ωστόσο στη συνέχεια ο Ντίνος Μήτογλου προτίμησε την πρόκληση της Αρμάνι Μιλάνο από το να παραμείνει στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό. Έκτοτε ξεκίνησε η... αντεπίθεση! Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποτέλεσε την μεγάλη προτεραιότητα της ομάδας, με τον 27χρονο φόργουορντ να συμφωνεί να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και εντός των επόμενων ωρών να αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις. Ακολούθησε ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του για τα δύο επόμενα χρόνια και πλέον «ξεκλείδωσαν» και όλες οι υπόλοιπες κινήσεις της ομάδας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει τη νέα σεζόν μόνο έξι ξένους όπως είχε πέρυσι, αλλά είναι πολύ πιθανόν να έχει επτά ξένους ή ακόμα (αν και δύσκολο) και οκτώ! Φυσικά η ελληνοποίηση του Χάουαρντ Σαντ-Ρος αναμένεται να λύσει τα χέρια του Πρίφτη ωστόσο είναι δύσκολο να αποκτήσει άμεσα την υπηκοότητα και αυτό διότι απαιτείται μια χρονοβόρα διαδικασία. Υπάρχει ακόμα ανοικτό το ενδεχόμενο να... προλάβει τη φετινή αγωνιστική χρονιά ως Έλληνας αλλά το πιθανότερο είναι να συμβεί από τη σεζόν 2022-23.

Ας δούμε τα πράγματα με τη σειρά.

«ΒΛΕΠΕΙ» ΟΥΟΛΤΕΡΣ, ΣΜΙΘ ΚΑΙ «ΚΛΕΙΝΕΙ» ΜΕΪΚΟΝ

Η αχίλλειος πτέρνα της περσινής ομάδας, ίσως και να αποτελέσει τη... δύναμή της τη νέα σεζόν. Τουλάχιστον ως προς την ποσότητα σε συνδυασμό με την ποιότητα. Όπως είναι γνωστό ο Παναθηναϊκός έχει συμφωνήσει με τον Κέντρικ Πέρι, ο οποίος πραγματοποίησε πέρυσι εξαιρετική σεζόν στο EuroCup με τη φανέλα της Τσεντεβίτα. Ο Αμερικανός θα είναι ο backup point guard της ομάδας και όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, οι «πράσινοι» κινούνται για τον βασικό πλέι μέικερ. Ήδη εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση του Νέιτ Ουόλτερς τον οποίο γνωρίζει καλά ο Πρίφτης από τη περσινή τους συνεργασία στην Ούνικς Καζάν, ενώ υπάρχει ακόμα στο κάδρο και ο Τζαλίν Σμιθ (27χ., 1.93μ.) ο οποίος αγωνίζονταν στη Γερμανία με τη φανέλα της Λούντβιγκσμπουργκ και έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική χρονιά (15,7π., 5,5ασ., 5,2ριμπ., 1,8κλ.). Παρόλα αυτά δεν είναι και οι μοναδικοί πλέι μέικερ που εξετάζονται από τον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Βασικό «δυάρι» θα συνεχίσει να είναι ο Νεμάνια Νέντοβιτς ο οποίος παρέμεινε στο «τριφύλλι» για άλλα δύο χρόνια, ενώ οι «πράσινοι» βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τον Ντάριλ Μέικον, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με την ΑΕΚ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ένας επίσης scoring guard, ο οποίος μπορεί να «υπηρετήσει» και τη θέση του «άσου» σε περίπτωση που το χρειαστεί η ομάδα. Ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός καταλήξει στον Αμερικανό, είναι δεδομένο ότι θα αποκτηθεί. Αντίθετα πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό ο Τι Τζέι Μπρέι, ο οποίος ναι μεν έχει συμβόλαιο, αλλά θεωρείται δύσκολο (αν όχι αδύνατον) να συνεχίσει στο ΟΑΚΑ και τη νέα σεζόν.

Ο ΧΕΖΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΤΕΣΣΕΡΑ»

Από εκεί και πέρα παραμένει ερωτηματικό η περίπτωση του Μάριο Χεζόνια. Ο ίδιος έχει δηλώσει παντού ότι θέλει να παραμείνει, αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να πληρώσει το buy out στην Μπαρτσελόνα (περίπου 400.000 ευρώ) και ταυτόχρονα να ικανοποιήσει οικονομικά και τον ίδιο τον παίκτη.

Ένας παίκτης ο οποίος μπορεί να... φέρει έσοδα σε περίπτωση που παραμείνει με δεδομένη και τη παρουσία του κόσμου στα γήπεδα αλλά και ένας παίκτης με πλούσιο μπασκετικό ταλέντο και σπάνια χαρακτηριστικά. Αγωνιστικά ταιριάζει μετά και την παραμονή του Παπαπέτρου; Ένας μπασκετικός γρίφος που καλείται να λύσει ο Πρίφτης ώστε να αξιοποιήσει εξίσου και τους δύο παίρνοντας το μάξιμουμ.

Προς το παρόν τίποτα δεν είναι σίγουρο όσον αφορά τον Κροάτη πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που υπάρχει τεράστιο «κενό» στο «τέσσερα» μετά τη φυγή των Μήτογλου, Μπέντιλ και Ουάιτ. Ουσιαστικά οι «πράσινοι» ψάχνουν για δύο «τεσσάρια» εκτός και αν ο Έλληνας τεχνικός βρίσκει λύσεις εκ των έσω για το backup power forward, χρησιμοποιώντας και το δεύτερο «πεντάρι» του.

Για το «τέσσερα» (μετά το «ναυάγιο» με τον Κέβιν Χέρβεϊ) έχουν γίνει επαφές με τον Οκάρο Ουάιτ αλλά εξακολουθεί να υπάρχει απόσταση 300.000 ευρώ (σ.σ. πληροφορίες από τη Ρωσία θέλουν την Ούνικς Καζάν να ικανοποιεί τελικά τις απαιτήσεις του Αμερικανού) ενώ στο ραντάρ βρίσκεται πάντα ο Νάιτζελ Χέιζ ο οποίος αγωνίστηκε στην Ζάλγκιρις Κάουνας. Βέβαια ο Αμερικανός φόργουορντ έχει ως προτεραιότητα το ΝΒΑ και το γεγονός αυτό «δένει» τον «πράσινο» προγραμματισμό με αποτέλεσμα ο Πρίφτης να «κοιτάζει» και άλλους παίκτες που να ικανοποιούν τα «θέλω» του.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΒΒΑΔΑ

Παράλληλα αναζητάει και παίκτη πίσω από τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος θα έχει ακόμη πιο αυξημένο ρόλο τη νέα σεζόν, καταλήγοντας στον Τζεχάιβ Φλόιντ ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Λάρισα και Προμηθέα Πάτρας πριν πραγματοποιήσει πολύ καλή χρονιά στο Ισραήλ με την Γκιλμπόα. Το σίγουρο είναι ότι ο Πρίφτης θέλει αθλητικό ψηλό, ο οποίος να μπορεί να καλύπτει και κάποια λεπτά στη θέση «τέσσερα» όταν και εφόσον χρειαστεί.

Από την ελληνική αγορά εξετάζεται πολύ σοβαρά η περίπτωση του ανεβασμένου και βελτιωμένου Βασίλη Καββαδά (ως αντί-Όγκουστ) για να «γεμίσει» η «πράσινη» frontline, ενώ είναι δεδομένη επίσης η συμφωνία με τον 20χρονο Νίκο Χουγκάζ, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό ή αν θα δοθεί δανεικός για έναν χρόνο στον Ιωνικό (το πιθανότερο). Εκτός απρόοπτου θα παραμείνουν στους «πράσινους», τόσο ο Λευτέρης Μποχωρίδης, όσο και ο Λεωνίδας Κασελάκης.