Νίκος Χουγκάζ: Με... πορτοκαλί αίμα στις φλέβες του

Νίκος Χουγκάζ: Με... πορτοκαλί αίμα στις φλέβες του

bet365

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να αποκτήσει τον Νίκο Χουγκάζ από τον Ιωνικό Νικαίας μετά την αποχώρηση του Ντίνου Μήτογλου και το Gazzetta ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής και της καριέρας του.

Ο μπαμπάς Κρις Χουγκάζ; Παλαίμαχος μπασκετμπολίστας με πολλά... χιλιόμετρα στα παρκέ. Τόσο στα ελληνικά (Πανιώνιος, Παπάγου, Λάρισα, Νήαρ Ηστ, ΟΦΗ, Λιόσια, Σπόρτιγκ) όσο και στα ευρωπαϊκά (Μπαϊρόιτ, Γκμούντεν). Εδώ και 10 χρόνια ασχολείται ενεργά με την προπονητική ως head coach, ενώ τα δύο τελευταίες σεζόν βρίσκεται στη Γαλλία και δη στα Πυρηναία Όρη για την Tarbes-Lourdes.

Η μαμά Σόνια Δάφκου; Παλαίμαχη μπασκετμπολίστρια έχοντας φορέσει τις φανέλες των Απόλλωνα Καλαμαριάς, των Άνω Λιοσίων και των Εσπερίδων έχοντας κατακτήσει και τρεις φορές το πρωτάθλημα Ελλάδα.

O δίδυμος αδερφός του Ρόμπερτ Χουγκάζ; Πραγματοποιεί το δικό του όνειρο όντας μέλος του κολεγίου Northwestern State στην Λουιζιάνα των Η.Π.Α.

Εκείνος; Από τα πλέον ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ και προσφάτως και μέλος της Εθνικής ομάδας Ανδρών! Υπήρχε περίπτωση να... λοξοδρομήσει ο Νίκος Χουγκάζ από τη στιγμή που είναι γόνος μιας τόσο μπασκετικής οικογένειας; Ρητορικό το ερώτημα. Τα τελευταία 24ώρα το όνομά του δεν βρίσκεται στο προσκήνιο μόνο για την παρουσία του στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά αλλά και για το σοβαρό ενδιαφέρον που έχει ήδη αρχίσει να δείχνει ο Παναθηναϊκός!

Από τη στιγμή που ο Ντίνος Μήτογλου ετοιμάζεται να γίνει κάτοικος Μιλάνου μετά από μια τετραετία στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» θέλουν να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο (λόγω και... Basket League) και όπως είναι λογικό και επόμενο εξετάζουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Μία από αυτές είναι και ο 21χρονος Νίκος Χουγκάζ, ο οποίος πραγματοποίησε μεγάλο step up τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με τη φανέλα του Ιωνικού Νικαίας, ενώ είναι δεδομένο ότι θα γίνει άμεσα πρόταση για την απόκτησή του.

Με μπόι στα 208 εκατοστά θεωρείται από τα σύγχρονα «τεσσάρια» διαθέτοντας εξαιρετικό μακρινό σουτ! Άλλωστε δεν ήταν διόλου τυχαία τα 7/7 τρίποντα που είχε σε παιχνίδι κόντρα στη Λάρισα. Συνολικά αγωνίστηκε σε 22 ματς της Basket League που ολοκληρώθηκε έχοντας κατά μέσο όρο 10,7 πόντους και 4,8 ριμπάουντ, σουτάροντας με 45% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα και 75% στις βολές.

Μάλιστα στο ξεκίνημα της σεζόν 2018-19 είχε πάρει μέρος στην προετοιμασία της ΑΕΚ ωστόσο το project που άκουγε στο όνομα Νίκος Ρογκαβόπουλος δεν του επέτρεψε να παραμείνει στην Ένωση κερδίζοντας ένα συμβόλαιο στους «κιτρινόμαυρους». Αποτέλεσμα; Να καταλήξει στον Πανιώνιο και να υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα στην οποία είχε γίνει γνωστός ο πατέρας του, Κρις. Σε 10 ματς της Basket League είχε 3,4 πόντους και 1,1 ριμπάουντ κάνοντας τα πρώτα του βήματα σε επίπεδο Ανδρών.

Το αμέσως επόμενο καλοκαίρι βρέθηκε στο Northwestern State για σπουδές και μπάσκετ όπου αγωνίστηκε μαζί με τον αδερφό του, Ρόμπερτ. Στο NCAA με τη φανέλα των Demons είχε κατά μέσο όρο 9,2 πόντους, 7,2 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ πριν πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ιωνικού και της υπέροχης χρονιάς που έκανε.

Η επόμενη ημέρα ενδέχεται να τον βρει στο ΟΑΚΑ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αν και ο ίδιος δήλωσε συμμετοχή στο ερχόμενο draft του ΝΒΑ πριν από τρεις εβδομάδες...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα