Παπαπέτρου: Το NBA out και η win-win κατάσταση

Παπαπέτρου: Το NBA out και η win-win κατάσταση

Παπαπέτρου: Το NBA out και η win-win κατάσταση
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει συμφωνήσει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να έχουν «δέσει» τον αρχηγό τους στην Ευρώπη αλλά να υπάρχει πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο μετακίνησής του στο ΝΒΑ.

Τέλος καλό, όλα καλά στην υπόθεση του Ιωάννη Παπαπέτρου όσον αφορά την παραμονή του στον Παναθηναϊκό μετά το τέλος του συμβολαίου του. Ο αρχηγός των «πρασίνων» θέλει να συνεχίσει στο «τριφύλλι» ωστόσο υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του η περίπτωση του ΝΒΑ.

Άλλωστε αυτός είναι και ο μοναδικός όρος που υπάρχει ακόμα στο τραπέζι των συζητήσεων αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα δεν είναι ικανός για να «χαλάσει» το deal της παραμονής του στο ΟΑΚΑ. Ένας όρος ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί «win-win» και για τις δύο πλευρές.

Ο μεν Παπαπέτρου να διασφαλίσει την προοπτική του ΝΒΑ και ο δε Παναθηναϊκός να είναι κερδισμένος οικονομικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΝΒΑ out που συζητείται ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ, χρήματα τα οποία θα μπουν στα ταμεία της «πράσινης» ΚΑΕ σε περίπτωση που κάποια ομάδα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού θελήσει να εντάξει στο ρόστερ της τον 27χρονο φόργουορντ.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε στο μυαλό του την προοπτική του ΝΒΑ και από την περσινή σεζόν και εξακολουθεί να υπάρχει και φέτος. Αυτό σημαίνει ότι αν μια ομάδα του ΝΒΑ καταβάλλει από αυτό το καλοκαίρι το συγκεκριμένο ποσό θα μπορεί να κάνει δικό της τον παίκτη, αλλά από την άλλη οι «πράσινοι» θα έχουν τα χρήματα του ΝΒΑ out και του... συμβολαίου (περίπου 1,1 εκατομμύρια ευρώ) του αρχηγού για περαιτέρω ενίσχυση.

Φυσικά κάτι τέτοιο θεωρείται δύσκολο να συμβεί άμεσα, κάτι που παίρνει παράταση για το επόμενο καλοκαίρι σε περίπτωση -πάντα- που προσελκύσει ενδιαφέρον από το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Άλλωστε ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα αποτελέσει τον ηγέτη του Παναθηναϊκού καθώς είναι εκείνος που θα βγει μπροστά ώστε να υλοποιήσει η ομάδα του στόχους της.

Η παραμονή του Παπαπέτρου δείχνει και την προοπτική της ενίσχυσης των «πρασίνων» αφού -εκτός φυσικά από το οικονομικό κομμάτι και το κομμάτι του ρόλου μέσα στην ομάδα- απαραίτητη προϋπόθεση για την παραμονή του 27χρονου παίκτη ήταν το πλάνο και οι στόχοι ενόψει της επόμενης χρονιάς.