Δώστε την μπάλα στα ελληνόπουλα!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Δώστε την μπάλα στα ελληνόπουλα!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας κάνει τον απολογισμό της 8ης αγωνιστικής στην Basket League. Το παρ’ ολίγον “μπαμ” στο Αγρίνιο και το “impact” της πανδημίας στο ξεπέταγμα των ταλαντούχων Ελλήνων παικτών.

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τα παρεπόμενα της πανδημίας, φαίνεται ότι «καθαρίζει» επιτέλους τον ορίζοντα των ομάδων, που ένεκα των συνθηκών και των περιορισμένων εσόδων, αναγκαστικά βασίζονται ολοένα και περισσότερο στους γηγενείς παίκτες. Και το θετικό της υπόθεσης μπορεί να μην φαίνεται ξεκάθαρα στην δεδομένη χρονική στιγμή, να είστε σίγουροι όμως, ότι το ελληνικό μπάσκετ μόνο κερδισμένο μπορεί να βγει από αυτή τη νέα κατάσταση.

Με την εφετινή Basket League να συμπληρώνει τις πρώτες οκτώ στροφές και το 1/3 της διαδρομής στην κανονική περίοδο, οι προπονητές στηρίζονται ολοένα και περισσότερο σε Έλληνες παίκτες στην τρέχουσα σεζόν. Ο Αγραβάνης junior του Mεσολογγίου και πλέον του Προμηθέα, ο επίσης «Πατρινός» Λούντζης, ο Καλαϊτζάκης του Παναθηναϊκού, ο Ρογκαβόπουλος της ΑΕΚ, ο Κουζέλογλου και ο Φλιώνης του Άρη, ο Μουράτος και ο Γερομιχαλός του Λαυρίου, ο Τολιόπουλος και ο Χουγκάζ του Ιωνικού, ο Παπαδάκης, ο Σπυρόπουλος και ο Κώττας της Λάρισας, ο Σαχπατζίδης και ο Χατζηνικόλας του Χαρίλαου Τρικούπη, ο Τσαλμπούρης του ΠΑΟΚ αλλά και άλλα παιδιά που έρχονται από πιο πίσω, αποτελούν παίκτες που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον και που πολύ σωστά οι ομάδες έχουν αρχίσει να επενδύουν πάνω τους.

Η μετεγγραφή Λευτέρη Μαντζούκα μεσούσης της περιόδου στον Παναθηναϊκό (6-0), είναι απλά «το κερασάκι στην τούρτα» της στροφής που έχουν αρχίσει να κάνει όλοι σύλλογοι στην θωράκιση των ρόστερ τους με ταλαντούχους Έλληνες παίκτες, πολύ απλά γιατί εκεί βρίσκεται όχι απλά το μέλλον, αλλά και το παρόν!

Κάτι που φάνηκε από την κομβική συμβολή του Παπαπέτρου (19π., 3ρ. & 2κλ. με 3/6 τριπ.), του Παπαγιάννη (12π. με 5/6 σουτ) και του Μποχωρίδη (11π. με 3/5 τριπ.) στην αγχωτική και δύσκολη νίκη (66-73) των «πρασίνων» στο Αγρίνιο επί του μαχητικού Μεσολογγίου (3-4). Οι τρεις Έλληνες διεθνείς του «τριφυλλιού» μαζί με τον Ντίνο Μήτογλου (8π.), ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι κουρασμένοι από την «διαβολοβδομάδα» πρωταθλητές στην πόλη της Αιτωολοακαρνανίας.

Ο Γιώργος Βόβορας είδε το +11 του 26ου λεπτού (49-38) να γίνεται -1 στο 35’ (61-62) και σε εκείνο ακριβώς το σημείο «μίλησε» η ποιότητα του Παπαπέτρου και ο τσαμπουκάς του Μποχωρίδη, οι οποίοι με 8 γρήγορους πόντους αποκατέστησαν την τάξη. Ο 43χρονος προπονητής που δεν είχε στην διάθεσή του τον Μακ και τον Όγκουστ, ενώ ξεκούρασε τον Νέντοβιτς και τον Ουάιτ, δεν έμεινε ικανοποιημένος από τον Φόστερ αλλά και από τη συνολική προσέγγιση της ομάδας του, αλλά τουλάχιστον γλίτωσε την ήττα σε ένα γήπεδο, που κέρδισε άνετα η βασική αντίπαλός στην μάχη του τίτλου, ΑΕΚ.

Οι γηπεδούχοι (Φέργκιουσον 17π., 4ασ. & 3κλ.) που αγωνίστηκαν χωρίς τον πρώτο σκόρερ τους, Ντεβόντε Γκριν (μ.ο. 16,1π. & 2,7ασ. με 43,2% τριπ.), τον αναπληρωματικό τους σέντερ Γιάννη Σαχπατζίδη, ενώ συνεχίζουν χωρίς τον κορυφαίο τους Έλληνα παίκτη, Γιάννη Αγραβάνη (μ.ο. 13,5π. & 3,5ρ.), αξίζουν Όσκαρ μαχητικότητας και περηφάνιας, αν συνυπολογίσει κανείς και το πενιχρό τους budget. Οι δηλώσεις του Ντίνου Καλαμπάκου για τις ετήσιες απολαβές των πέντε από τους έξι ξένους τους τα λένε όλα.

Οι προσωπικότητες «νικούν» την κούραση!

Το ότι η ΑΕΚ (7-0) συνεχίζει ακάθεκτη και χωρίς απώλειες, συμπληρώνοντας 14 μήνες και συνολικά 25 αγώνες αήττητη στις εγχώριες διοργανώσεις (πλην Super Cup), oφείλεται εν πολλοίς στο μεγάλο ρόστερ, την εμπειρία των παικτών και κυρίως των μεγάλων προσωπικοτήτων που διαθέτει και οι οποίες έχουν «φάει με το κουτάλι» τα ευρωπαϊκά γήπεδα και ξέρουν όσο λίγοι να βάζουν πλάτη στα δύσκολα.

Η παραπάνω παράμετρος εξηγεί απόλυτα το 16-0 σερί που έτρεξε η «Ένωση» μέσα σε λιγότερο από 3 λεπτά στην 2η περίοδο και το οποίο ήταν αρκετό για να «κλειδώσει» την 7η διαδοχική νίκη στην Basket League και να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Δύο-τρία ξεσπάσματα από τον Λάνγκφορντ (16π., 5ρ., 4ας. & 2κλ.) που ήταν πολύ κεφάτος, λίγο η κυριαρχία του Μορέιρα (14π., & 5ρ.) και ολίγη από Ζήση (11π. & 3ασ.) και Χρυσικόπουλο (13π. με 2/2 τριπ.), ο οποίος είναι πολύ ανεβασμένος, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν χρειαζόταν και κάτι παραπάνω για κάμψει (84-67) την αντίσταση του Άρη (3-4), παρά τα 16 λάθη, που αποτελούν εφετινό αρνητικό ρεκόρ στο εφετινό πρωτάθλημα.

Το αρνητικό πρόσημο στην αναλογία τελικών (13) και λαθών (16), πάντως, έχει εξήγηση και οφείλεται κατ’ αρχήν στην μεγάλη κούραση της προηγούμενης εβδομάδας (η αποστολή αναχώρησε Παρασκευή για την Θεσσαλονίκη και μετά από αδιανόητη ταλαιπωρία με αεροπλάνα και λεωφορεία, επέστρεψε στην βάση της το βράδυ της περασμένης Τετάρτης από το Παρίσι), καθώς και στην κομβική απουσία του Λοτζέσκι, η παρουσία του οποίου προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία στην επίθεση και ανοίγει.

Αν στο κενό του “Λότζο” προσθέσετε και αυτό του Σλότερ, τότε νομίζω ότι θα καταλάβετε πόσο σπουδαία είναι η μεγάλη δόση εμπειρίας που διαθέτει το ρόστερ της «βασίλισσας»!

Έχοντας πετύχει το σημαντικό «διπλό» στην Λάρισα, με 18 λάθη και 40,4% εντός πεδιάς, ο «πάλαι ποτέ αυτοκράτωρ» του ελληνικού μπάσκετ, δεν θα μπορούσε να περιμένει περισσότερα από την επίσκεψή του στην Αθήνα. Ο Σάββας Καμπερίδης κρατάει την δεύτερη συνεχόμενη πολύ καλή εμφάνιση του Τσάλμερς (16π. & 3ασ. με 4/7 τριπ.), που επέστρεψε στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος και σίγουρα θα «τρίβει τα χέρια του» από ικανοποίηση με την εφετινή εκτόξευση του Γιάννη Κουζέλογλου (13π. & 12ρ.)!

Ο 25χρονος νεοαποκτηθείς forward έχει μέσο όρο 15,6 πόντους και 7,6 ριμπάουντ στους τελευταίους πέντε αγώνες και αποτελεί ξεκάθαρα το μεγαλύτερο κέρδος της ομάδας στην εφετινή σεζόν. Αν συνεχίσει έτσι, θα είναι σίγουρα στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού, Θανάση Σκουρτόπουλου για το «παράθυρο» του Φεβρουαρίου.

Αρχίζει να θυμίζει μέρες του 2018!

Μπήκε στην αγωνιστική δράση 20 μέρες μετά την προγραμματισμένη έναρξη του πρωταθλήματος, λόγω της περιπέτειας πολλών παικτών του με τον κορονοϊό και χρειάστηκε άλλες 20 για να μπορέσει να βρει ρυθμό και να πετύχει την πρώτη του νίκη! Έκτοτε, όμως, το Λαύριο (4-3) είναι αήττητο, μετράει τέσσερις διαδοχικές πεντακάθαρες νίκες και ταυτόχρονα δέχεται τους λιγότερους πόντους στην Basket League (μ.ο. 67,7π.),

To πιο εντυπωσιακό απ’ όλα είναι ότι πλέον κερδίζει μεγάλη άνεση και εκτός έδρας, όπως συνέβη στο Ιβανόφειο, όπου επέβαλε πλήρως την κυριαρχία του και με ένα σερί 0-11 ανάμεσα στην 1η και την 2η περίοδο, ξέφυγε με διψήφια διαφορά και δεν ξανακοίταξε πίσω (60-77). Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη σούταρε με 51,8% εντός πεδιάς, εντυπωσιακή δημιουργία με 21 ασίστ (ο Μουράτος μοίρασε 10), ενώ τον ρόλο του πρωταγωνιστή ανέλαβε ο Τάισον Κάρτερ (21π. & 9ρ. με 4/5 τριπ.), που έκανε την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση.

Κόζι (12π. & 3ασ.) και Έβανς (11π. & 7ρ.) έκαναν τόσα όσα χρειαζόταν η ομάδα τους για να διατηρήσει το προβάδισμα και να το φτάσει μέχρι το +21, ενώ για μία ακόμη φορά πολύ θετικός ήταν ο Γερομιχαλός (11π. & 5ρ.). Η ομάδα του νοτιότερου προαστίου της Αττικής, φαίνεται να έχει κερδίσει και το εφετινό στοίχημα της παραμονής και στο επόμενο crash-test με την ΑΕΚ, θα φανεί κατά πόσο μπορεί να ελπίζει σε μία πορεία ανάλογη με τη σεζόν 2017-2018, όταν νίκησε την «Ένωση», τον Άρη και τον ΠΑΟΚ και «χτύπησε» στα ίσα τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο Ηρακλής (4-4) εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό επιθετικό πρόβλημα και η 3η διαδοχική εντός έδρας ήττα του, προκάλεσε την απομάκρυνση του Βαγγέλη Ζιάγκου. Οι Θεσσαλονικείς (Καββαδάς 12π. & 6ρ.) είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα που δεν έχει πετύχει ακόμη περισσότερους από 75 πόντους, έχει την χαμηλότερη παραγωγικότητα (μ.ο. 70,8) και «πληρώνει» την λανθασμένη κατανομή ρόλων και την υπερβολική κατάχρηση που γίνεται στα σουτ τριών πόντων.

Με 38% εντός πεδιάς και μάλιστα μέσα στο γήπεδό τους, με 10 λιγότερα ριμπάουντ και 17 λάθη, οι «κυανόλευκοι» δεν έδειξαν σε κανένα σημείο του αγώνα ότι μπορούν να ανακάμψουν και ηττήθηκαν πολύ πιο εύκολα από τα ματς με την ΑΕΚ και το Περιστέρι.

Οι «παλιοί» απεσόβησαν τα χειρότερα!

Στις δυτικές συνοικίες της Αττικής, το Περιστέρι (5-3) φαίνεται ότι ακόμη χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί σε αυτό που θέλει να παρουσιάσει ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος είχε για πρώτη φορά στην διάθεσή του τον νεοαποκτηθέντα, Βαγγέλη Μάντζαρη (12π. & 4ασ.), που ήταν κάτι περισσότερο από θετικός. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν κόντρα στην Λάρισα (1-6), που ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο διάστημα του 1ου μέρους και ξαναπροηγήθηκε με τρίποντο του Παπαδάκη (12π., 7ασ. & 2κλ. με 4/4 τριπ.), δυόμιση λεπτά πριν το τέλος (73-76).

Σε εκείνο το σημείο μίλησε η εμπειρία των Μπουρούση (15π. & 7ρ.) και Βασιλόπουλου (7π. & 2ρ. & 2ασ.), που πήραν φάουλ και ευστόχησαν σε κρίσιμες βολές κι έτσι οι «κυανοκίτρινοι» γλίτωσαν (82-78) από το «έμφραγμα» που θα τους προκαλούσε μία ενδεχόμενη τρίτη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα.

Η αγωνιστική εικόνα των γηπεδούχων, πάντως, παραπέμπει σε ομάδα που ακόμη ψάχνεται, ενώ ο πρώτος σκόρερ τους, Στίβεν Γκρέι (17π. & 2κλ. με 5/15 σουτ) δυσκολεύεται αρκετά να βρει επιθετικό ρυθμό και να παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες.

Οι φιλοξενούμενοι (Τζ.Σμιθ 16π. & 2ασ.) παρουσιάστηκαν πολύ βελτιωμένοι σε σχέση με τα δύο τελευταία παιχνίδια τους, σούταραν εντυπωσιακά πίσω από τα 6,75 (48,1% με 13/27 τριπ. και υπό το βλέμμα του νέου τεχνικού τους, Νίκου Παπανικολόπουλου, χτύπησαν στα ίσα το ματς.

Ο υπηρεσιακός προπονητής, Γιάννης Τζήμας (αντικατέστησε τον Λίνο Γαβριήλ) έδωσε περισσότερο χρόνο σε παιδιά που δεν είχαν παίξει πολύ έως τώρα (Παπαδάκης, Σπυρόπουλος και Κώττας), τα οποία τον δικαίωσαν πλήρως. Αν είχαν αποφύγει τα περιττά λάθη (18) και την αστοχία στις βολές (56,2% με 9/16), τότε θα είχαν περισσότερη τύχη για να «ρεφάρουν» την εντός έδρας ήττα από την Άρη. Οι Θεσσαλοί, πάντως, διαμαρτύρονται για την 2η εύστοχη βολή του Βασιλόπουλου, που μέτρησε για δύο πόντους και διαμόρφωσε το τελικό +4, επειδή οι διαιτητές κακώς θεώρησαν ότι ο Γουέμπ ακούμπησε την μπάλα και κατέθεσαν ένσταση.

Άλλη ομάδα στην επίθεση!

Στο κλειστό του Πλάτωνα, ο Ιωνικός (3-5) επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία με τον Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο του και ουσιαστικά νίκησε το τρίτο διαδοχικό παιχνίδι που ήταν στα μέτρα του, αν εξαιρέσουμε το ματς με τον Παναθηναϊκό, που ανήκει στα λεγόμενα εκτός συναγωνισμού.

Η προσθήκη των Μαυροκεφαλίδη (19π. & 9ρ.) και Έλμορ (20π. & 4ασ. με 3/7 τριπ.) προσέδωσε αυτομάτως δύο πολύ ποιοτικές επιπλέον επιθετικές λύσεις και αφαίρεσε ένα μεγάλο βάρος από την πλάτη του Άνταμ Σμιθ (20π., 4ρ. & 3ασ.), που μοιραία έγινε αποδοτικός! Στους τρεις νικηφόρους αγώνες τους, οι Νικαιώτες σκοράρουν κατά μέσο όρο 91,3 πόντους και δεν θεωρούνται τυχαία μία διαφορετικού βεληνεκούς ομάδας, γεγονός που εξηγείται και από την πολύ φτωχή παραγωγικότητά τους στα υπόλοιπα πέντε ματς (μ.ο. 65,8π.)!

Ο Πατρινός τεχνικός, πάντως, κρατάει περισσότερο απ' όλα την σωστή αντίδραση της ομάδας του στο κρίσιμο τελευταίο τετράλεπτο, στην διάρκεια του οποίου διαχειρίστηκε ιδανικά όλες τις λεπτομέρειες ενός κλειστού ματς και το μετέτρεψε σε μία καθαρή νίκη (86-77) επί ενός πιο έμπειρου αλλά πολύ «λαβωμένου» και προβληματικού αντιπάλου.

Δείχνει να έχει χάσει τον προσανατολισμό του!

Ο Προμηθέας (2-2) είναι σίγουρα η ομάδα που «χτυπήθηκε» και ταλαιπωρήθηκε περισσότερο από καμία άλλη από τα κρούσματα του κορονοϊού, ωστόσο, για το ότι η σημερινή του εικόνα απέχει παρασάγγες από την περυσινή και την προπερσινή αλλά και από το σύνολο που στα τέλη του Σεπτέμβρη κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του (Super Cup), ευθύνονται και οι επιλογές που έγιναν στο μεσοδιάστημα.

Καλά τα εύσημα και οι θριαμβολογίες για τα άλματα που έχουν κάνει οι Πατρινοί μέσα σε μία πενταετία, αλλά πάντα απαραίτητη και εποικοδομητική είναι και η κριτική για τα κακώς κείμενα σε επίπεδο διαχείρισης υλικού και αποφάσεων, ειδικότερα τώρα που ο πρώτος στόχος της χρονιάς (διάκριση στο Eurocup) στέφθηκε από νωρίς με αποτυχία!

Μέσα σε 2,5 μήνες, η ομάδα του Μάκη Γιατρά πρόλαβε να αλλάξει αποκτήσει και να παραχωρήσει τον Βαγγέλη Μάντζαρη, να διώξει τους Φλόιντ, Φαγιέ, Τζέιμς, να υπογράψει τον Ραντίσεβιτς και τον Αθηναίου και να επαναφέρει στην Πάτρα τον Γιάννη Αγραβάνη από τον δανεισμό του στο Μεσολόγγι, όπου και ξεκίνησε τη σεζόν. Κινήσεις που αν μη τι άλλο δεν καταδεικνύουν ένα σοβαρό αγωνιστικό πλάνο και ειδικότερα εν μέσω πανδημίας, δεν βοηθούν στην εύρεση αγωνιστικού ρυθμού και «χημείας».

Η πιο ενδεδειγμένη απόφαση ήταν η παραχώρηση στον Παναθηναϊκό του Λευτέρη Μαντζούκα, ο οποίος άλλωστε, είχε χρησιμοποιηθεί ελάχιστα φέτος και δεν υπολογιζόταν, από την στιγμή που το περασμένο καλοκαίρι είχε αρνηθεί την πρόταση επέκτασης και την υπογραφή του πρώτου τριετούς επαγγελματικού συμβολαίου.

Νίκησε ο πιο τυχερός με παράβαση που δεν είδαν οι διαιτητές!

Στο κλειστό της Καλλιθέας, ο ΠΑΟΚ (3-5) παρέμεινε αήττητος υπό τις οδηγίες του Άρη Λυκογιάννη, φανερώνοντας για 2ο σερί παιχνίδι την επιθετική ποιότητα που διαθέτει. Το πρώτο εφετινό (αλλά και μετά από 21 μήνες) «διπλό» (84-85) του «δικεφάλου του Βορρά», πάντως, επετεύχθη με «μεγάλο» τρίποντο του Έλστον Τέρνερ (16π. με 2/4 τριπ.) στα 1,7", το οποίο όμως δεν θα έπρεπε να μετρήσει γιατί οι διαιτητές της αναμέτρησης (Αναστόπουλος, Συμεωνίδης, Τσολάκος) δεν είδαν ότι πριν η μπάλα φτάσει στον 30χρονο guard των φιλοξενουμένων, η πάσα της επαναφοράς έσκασε πρώτα εκτός αγωνιστικού χώρου!

Σε ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι, οι «μελανόλευκοι», ωστόσο, παρουσίασαν μία τελείως διαφορετική εικόνα σε σχέση με το πρόσωπο των πρώτων 6 αγώνων και είχαν τον έλεγχο του αγώνα για σχεδόν 35 λεπτά. Η ανώτατη διαφορά έφτασε το +18 (27-45 στο 17'05") με τον διάδοχο του Κώστα Μέξα, να παίρνει την μέγιστη δυνατή βοήθεια από τους ξένους του, που πέτυχαν τους 71 από τους 84 πόντους της ομάδας, η οποία στο τέλος ειδικά, στάθηκε πολύ τυχερή έχοντας 3/3 τρίποντα στα 128 δευτερόλεπτα και 12/18 συνολικά (66,6%)!

Ήταν το σημείο που ο Κολοσσός (2-6), είχε περάσει μπροστά με +6 (82-76) ολοκληρώνοντας μία τιτάνια προσπάθειας ολικής επαναφοράς, με μπροστάρη τον Τούρκο σέντερ, Κερέμ Καντέρ (24π., 6ρ. με 7/10 σουτ σε 23')! Ο Ηλίας Καντζούρης πήρε μεγάλη βοήθεια από τον Σέρβο forward, Μιχαϊλο Άντριτς (21π., 6ρ., 3ασ. & 3κλ. με 4/8 τριπ.) και τον Κένι Γκόινς (15π. & 7ρ.), όχι όμως και από τον Ντομινίκ Άρτις (13π., 4ρ. & 6ασ. με 3/9 σουτ)), που ναι μεν δεν ήταν αρνητικός, ωστόσο για ένα ακόμη ματς, υπερτόνισε το πρόβλημα των γηπεδούχων στην δημιουργία.

Υγ.: Η έλλειψη replay από την τηλεοπτική μετάδοση (γίνεται με μονοκάμερο) αποτελεί ουσιαστικά την αιτία που η ετεροχρονισμένη ένσταση των γηπεδούχων για την φάση που έκρινε το ματς, δεν έχει μεγάλη τύχη. Εκ των πραγμάτων δεν υπεβλήθη πριν κλείσει το φύλλο αγώνος, οπότε δύσκολα ο αθλητικός δικαστής θα μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!