Τζήμας: «Δεν μπορείς να κερδίσεις έχοντας κάνει 21 λάθη»

Gazzetta team
Τζήμας: «Δεν μπορείς να κερδίσεις έχοντας κάνει 21 λάθη»

bet365

Ο Γιάννης Τζήμας βρέθηκε στον πάγκο της Λάρισας για το ματς με το Περιστέρι σε ρόλο υπηρεσιακού και στο τέλος του αγώνα αναφέρθηκε στη βολή του Βασιλόπουλου που μέτρησε για δύο πόντους.

Την προπονητική τύχη της Λάρισας θα αναλάβει ο Νίκος Παπανικολόπουλος. Από το επόμενο ματς των Θεσσαλών, αφού σε αυτό κόντρα στο Περιστέρι (την προηγούμενη ομάδα του Παπανικολόπουλου) στον πάγκο βρέθηκε ο Γιάννης Τζήμας.

Μετά την ήττα της Λάρισας, ο έμπειρος προπονητής στάθηκε στην πολυσυζητημένη βολή του Βασιλόπουλου, η οποία μέτρησε για δύο πόντους και έφερε την ένσταση από την πλευρά της Λάρισας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

«Συγχαρητήρια στο Περιστέρι, στον κόουτς Πεδουλάκη, στους γνωστούς μας εδώ. Σ’ ένα μεγάλο σωματείο που κοσμεί το μπάσκετ, χρόνια αντίπαλοι. Εύχομαι καλή συνέχεια, κάθε επιτυχία, είμαι σίγουρος ότι θα βρει τον δρόμο του και θα πάει ακόμη ψηλότερα.

Για την ομάδα μας ήταν ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν φανταζόμασταν πριν το ματς ότι θα φτάσουμε τόσο κοντά και θα διεκδικήσουμε τη νίκη με πολύ μεγάλες πιθανότητες και γι’ αυτό υπάρχει μια φυσιολογική εξήγηση. Υπάρχουν δυο δεδομένα. Το ένα είναι ότι ξαφνικά μια ομάδα σε 35 ημέρες δεν παίζει κανένα αγώνα και σε 14 ημέρες παίζει 5 παιχνίδια με μετακινήσεις στην Ρόδο, με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, χωρίς κάποιους παίκτες και με φοβερή κούραση.

Από την άλλη σίγουρα κάποια παιδιά δεν είχαν την απόδοση που περιμέναμε στα προηγούμενα παιχνίδια για να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Στενοχωρηθήκαμε με την φυγή του κόουτς Γαβριήλ. Έρχεται ένα νέο παιδί, ο Νίκος Παπανικολόπουλος, γνωστός στο Περιστέρι να μας βοηθήσει από Δευτέρα και να ανεβάσουμε την ψυχολογία της ομάδας και να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Σίγουρα θα χρειαστούν κάποιες αλλαγές.

Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι και συγκεκριμένα τα τελευταία λεπτά με κοντά σχήματα κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια, απέναντι σ’ αυτό το Περιστέρι είχαμε περισσότερα ριμπάουντ, περισσότερες ασίστ. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά μας πλήγωσε το γεγονός ότι είχαμε πολλά λάθη αν θυμάμαι καλά είχαμε 21. Δεν μπορείς να κερδίσεις εδώ μέσα έχοντας κάνει 21 λάθη.

Από την άλλη το γεγονός και μόνο ότι φτάσαμε εκεί πέρα, είναι για μας μια μεγάλη επιτυχία με τόσα λάθη. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό στις τελευταίες επιλογές, ο Μπέρι ήρθε αργά στην ομάδα, ήταν κουρασμένος, κάποια παιδιά έκαναν υπερπροσπάθεια.

Χάσαμε δυο καλά σουτ με τον Μπράντον Ρας στο τέλος, και σίγουρα κάποιες επιλογές της τελευταίας στιγμής στα δυο τελευταία λεπτά δεν ήταν αυτές που έπρεπε. Είμαστε πάρα πολύ στενοχωρημένοι από την εξέλιξη του αγώνα γιατί πραγματικά στο φάουλ που κερδίζει ο Μπουρούσης στο νεκρό χρόνο και σ’ ένα καλάθι που δεν ξέρω αν μετράει η όχι στα 13’’ οι διαιτητές μας είπαν ότι μετράει, από μια άτυχη στιγμή που προσπαθήσαμε να βγάλουμε την μπάλα από το καλάθι για να πάρουμε εμείς την τελευταία επίθεση.

Δυστυχώς από δυο λεπτομέρειες, χάθηκε μια νίκη για μας που θα είχε τεράστια σημασία για την βαθμολογική ανάγκη της ομάδας. Δεν πειράζει έχουμε χρόνο πολύ πρέπει να δουλέψουμε, διάθεση, όλοι μαζί να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα