Τσέλσι - Λίβερπουλ: Το «όνειρο» του quadruple και η «ρεβάνς» για το League Cup

Τσέλσι - Λίβερπουλ: Το «όνειρο» του quadruple και η «ρεβάνς» για το League Cup

bet365

Η Λίβερπουλ και η Τσέλσι θα αναμετρηθούν σήμερα (14/5, 18:45 - Cosmote Sports 3) στο «Γουέμπλεϊ» στον 141ο τελικό του FA Cup, σε μια άτυπη ρεβάνς του τελικού του League Cup.

Στο «Γουέμπλεϊ» 76 ημέρες μετά τον τελικό του League Cup η Λίβερπουλ και η Τσέλσι θα συναντηθούν ξανά απόψε (14/5, 18:45 - Cosmote Sports 3) σε μια άτυπη ρεβάνς. Στον προηγούμενο τελικό... θρίλερ ανάμεσα στους δυο «μονομάχους» η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αποδείχτηκε πιο εύστοχη στα πέναλτι και σήκωσε το πρώτο της τρόπαιο από τα... τέσσερα που διεκδικεί μέσα στη σεζόν. Από την πλευρά του το σύνολο του Τόμας Τούχελ έχει πανηγυρίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, κόντρα στην Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα και θέλει να πάρει και έναν εγχώριο τίτλο για να κλείσει τη σεζόν με θετικό πρόσημο.

O Γιούργκεν Κλοπ στοχεύει να πάρει το πρώτο του FA Cup και να κατακτήσει το μοναδικό μεγάλο τρόπαιο που λείπει από το παλμαρέ του στη θητεία του στη Λίβερπουλ. Από την πλευρά του ο Τόμας Τούχελ οδήγησε την Τσέλσι για δεύτερη διαδοχική χρονιά σε τελικό της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Πέρυσι οι Λονδρέζοι είχαν χάσει το τρόπαιο από τη Λέστερ, λίγες μέρες πριν κατακτήσουν το Champions League κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Η Τσέλσι έφτασε στον τελικό και το 2020, όταν η ομάδα του Φράνκ Λάμπαρντ έχασε το τρόπαιο από την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα. Oι «Μπλε» ψάχνουν το ένατο κύπελλο τους σε 15 τελικούς και οι «Κόκκινοι» το όγδοο σε ισάριθμους τελικούς με την Τσέλσι.

Ο τεχνικός των Λονδρέζων, Τόμας Τούχελ δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Μπεν Τσίλγουελ, Καλούμ Χάντσον-Οντόι και Ματέο Κόβασιτς, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ενγκολό Καντέ. Όσον αφορά τον Γιούργκεν Κλοπ, ο Γερμανός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεση του τον Φαμπίνιο, ο οποίος όμως αναμένεται να είναι έτοιμος για τον τελικό του Champions League κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σταντ ντε Φρανς».

Ο δρόμος προς το «Γουέμπλεϊ»

Η Τσέλσι και η Λίβερπουλ μπήκαν αμφότερες από τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης και οι Λονδρέζοι είχαν συγκριτικά πιο εύκολο δρόμο προς τον τελικό του FA Cup. Oι «Μπλε» νίκησαν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» την Τσέστερφιλντ της πέμπτης κατηγορία, την Πλίμουθ της τρίτης κατηγορίας, εκτός έδρας τις Λούτον και Μίντλεσμπρο της Championship και στον ημιτελικό στο «Γουέμπλεϊ» την Κρίσταλ Πάλας.

H Λίβερπουλ στους πρώτους τρεις γύρους απέκλεισε στο Άνφιλντ την Σριούσμπερι της τρίτης κατηγορίας, την Κάρντιφ της Championship και τη Νόριτς των Τζόλη - Γιαννούλη, στα προημιτελικά νίκησε εκτός έδρας τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη και στο μεγάλο ντέρμπι των ημιτελικών νίκησε με 3-2 τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Τα στατιστικά του τελικού

  • Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία που οι ίδιες ομάδες μονομαχούν στην ίδια σεζόν σε τελικό League Cup και FA Cup. Η πρώτη ήταν μεταξύ Άρσεναλ και Σέφιλντ Γούενσντεϊ την περίοδο 1992-1993, με τους Κανονιέρηδες να κατακτούν και τα δυο τρόπαια
  • Η Λίβερπουλ θα παλέψει να κατακτήσει και τα δυο εγχώρια Κύπελλα για πρώτη φορά από το 2001
  • Αυτή θα είναι η τέταρτη αναμέτρηση μεταξύ Λίβερπουλ και Τσέλσι τη φετινή σεζόν, με τις τις προηγούμενες τρεις φορές να έχουν λήξει ισόπαλες.
  • Λίβερπουλ και Τσέλσι έχουν συναντηθεί μόλις μια φορά σε τελικό του FA Cup (2012), με τους Μπλε να επικρατούν με 2-1.
  • Η Τσέλσι είναι η πρώτη ομάδα που έχει προκριθεί σε τρεις σερί τελικούς της διοργάνωσης μετά την Άρσεναλ την περίοδο 2001-2003
  • Η Λίβερπουλ μετρά 50% επιτυχία σε τελικούς του FA Cup, καθώς μετρά επτά νίκες σε 14 παρουσίες.
  • Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που δυο Γερμανοί τεχνικοί (Κλοπ - Τούχελ) θα τεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του FA Cup, κάτι που σημαίνει πως για πρώτη φορά το Κύπελλο θα περάσει στα χέρια Γερμανού προπονητή
  • Ο Κλοπ είναι έτοιμος να γίνει μόλις ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία που οδηγεί τη Λίβερπουλ σε τέσσερις εγχώριους/ ευρωπαϊκούς τελικούς (Europa League, Champions League, Leagu Cup, FA Cup). Ο μοναδικός που το είχε καταφέρει ήταν ο Μπομπ Πέισλι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα