Νότιγχαμ - Λίβερπουλ 0-1: Τσιμίκας και Ζότα την έστειλαν απέναντι στη Σίτι στα ημιτελικά! (vid)

Νότιγχαμ - Λίβερπουλ 0-1: Τσιμίκας και Ζότα την έστειλαν απέναντι στη Σίτι στα ημιτελικά! (vid)

bet365

Η φανταστική σέντρα του Κώστα Τσιμίκα έγινε γκολ από τον «clutch» Ντιόγκο Ζότα στο 78' και η Λίβερπουλ πήρε δύσκολα την πρόκριση επί της Νότιγχαμ Φόρεστ, δίνοντας ραντεβού με τη Μάντσεστερ Σίτι στους «4» του Κυπέλλου.

Στο ιστορικό ραντεβού τους, υπερίσχυσε η παράδοση. Σχεδόν 33 χρόνια μετά το Χίλσμπορο και 23 από την τελευταία τους συνάντηση, Νότιγχαμ και Λίβερπουλ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά όπως και τις προηγούμενες τρεις φορές στον ίδιο θεσμό, οι Reds του Μέρσεϊσαϊντ χαμογέλασαν τελευταίοι. Χάρη στον Κώστα Τσιμίκα και τον Ντιόγκο Ζότα, οι οποίοι ξελάσπωσαν την ομάδα του Κλοπ με υπέροχη συνεργασία στο 78' και την οδήγησαν στους «4» εκεί που περιμένει ήδη η Μάντσεστερ Σίτι, κρατώντας την παράλληλα ζωντανή για το πολυπόθητο καρέ.

Η Νότιγχαμ υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ με πρώτιστη κίνηση να τιμήσει τα 97 θύματα της τραγωδίας που τους ενώνει. Τα 97 καθίσματα παρέμειναν άδεια, ενώ το υπόλοιπο «City Ground» ήταν κατάμεστο. Και για πρώτη φορά στην εποχή της πανδημίας, το παρών έδωσε και ο ιδιοκτήτης του κλαμπ, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Χωρίς τους Σαλάχ, Μανέ κατόπιν απόφασης του Κλοπ, οι Reds είχαν την κυριαρχία, αλλά όχι και την ευχέρεια στο να φτάσουν στην τελική προσπάθεια, πόσω μάλλον να τη μετατρέψουν σε γκολ. Η πρώτη σοβαρή απειλή ήρθε στο 14' και ήταν από τα πόδια του Τσιμίκα, ο οποίος δοκίμασε γεμάτο βολέ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο.

Ο Φαμπίνιο έκανε το ακριβώς αντίθετο στο 19' με ένα εντελώς «άσφαιρο» τελείωμα από συρτή εκτέλεση κόρνερ, για να ακολουθήσει η μεγαλύτερη φάση του ματς. Ο Φιρμίνο βγήκε σε αντεπίθεση δύο εναντίον ενός, επέλεξε να πάει μόνος του στο τετ-α-τετ με τον Χόρβατ, αλλά σπατάλησε τη μοναδική ευκαιρία με αποτυχημένη και προβλέψιμη λόμπα.

Τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν ακόμη πιο δύσκολα δημιουργικά για τους Reds, καθώς το σύνολο του Στιβ Κούπερ αύξησε την ένταση στην πίεσή του και αυτό είχε αποτέλεσμα. Με εξαίρεση ένα χαλαρό πλασέ του Ζότα στο 53', η Λίβερπουλ δεν απείλησε ιδιαίτερα για 30 λεπτά αγώνα στο β' μέρος και μάλιστα, «καρδιοχτύπησε» στο 76', όταν ο Τσίνκερναγκελ βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι αλλά αστόχησε σε εξ επαφής τελείωμα.

Ωστόσο, δύο λεπτά μετά έφτασε η «χρυσή» στιγμή του γκολ. Ο εκ των κορυφαίων του ματς, Κώστας Τσιμίκας βρήκε με φανταστική σέντρα με το «κακό» του πόδι, το δεξί, τον Ντιόγκο Ζότα, ο οποίος άπλωσε με υπερένταση το πόδι του και με τις τάπες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτή ήταν η 4η ασίστ του Έλληνα μπακ, όπως και το γκολ Νο19 του Ζότα σε όλες τις διοργανώσεις (7 με το δεξί, 7 με το αριστερό, 5 με κεφαλιά, ο Νο1 Πορτογάλος σκόρερ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη).



Στο φινάλε, πάντως, η Λίβερπουλ λίγο έλειψε να τα θαλασσώσει. Ο Γέιτς πήδηξε ανενόχλητος στη μικρή περιοχή για την κεφαλιά στο 89' αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Άλισον, ενώ τρία λεπτά νωρίτερα οι Reds στάθηκαν τυχεροί, καθώς στις λεπτομέρειες το VAR αρνήθηκε πέναλτι στους γηπεδούχους.

Νότιγχαμ (Στιβ Κούπερ): Χόρβατ, Γουόραλ, Φιγκεϊρέδο, Κόλμπακ (90+1' Σίλβα), Σπενς, Γέιτς, Γκάρνερ, Λόλεϊ (66' Καφού), Τσίνκερναγκελ (78' Μάιτεν), Τζόνσον, Ντέιβις (77' Σάριτζ)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Γκόμεζ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Κεϊτά (65' Τιάγκο), Φαμπίνιο (65' Χέντερσον), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (65' Ντίας), Έλιοτ (65' Μιναμίνο, Φιρμίνο, Ζότα

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα