Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 2-0: Προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου και... ψάχνει τη «ρεβάνς» από τη Λίβερπουλ

Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 2-0: Προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου και... ψάχνει τη «ρεβάνς» από τη Λίβερπουλ

bet365

Η Τσέλσι κέρδισε στο λονδρέζικο ντέρμπι στο «Γουέμπλεϊ» την Κρίσταλ Πάλας με σκορ 2-0 και προκρίθηκε για τρίτη διαδοχική σεζόν στον τελικό του FA Cup, όπου θα ψάξει τη «ρεβάνς» από τη Λίβερπουλ για τον χαμένο τελικό του League Cup.

Η Τσέλσι μπορεί να μην «έθελξε» με την απόδοση της, όμως κατάφερε να κερδίσει στο λονδρέζικο ντέρμπι στο «Γουέμπλεϊ» την Κρίσταλ Πάλας με σκορ 2-0 για τα ημιτελικά του FA Cup και προκρίθηκε στον τελικό, όπου την «περιμένει» η Λίβερπουλ, η οποία απέκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι, με τους «Μπλε» να ψάχνουν στις 14 Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ» τη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του League Cup, στο ίδιο γήπεδο. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ θα αγωνιστεί σε τρίτο τελικό τις ισάριθμες τελευταίες σεζόν και θέλει να «σπάσει» το κακό της σερί των δυο χαμένων τελικών από την Άρσεναλ (2020) και τη Λέστερ (2021). Η Τσέλσι έγινε η δεύτερη ομάδα που θα αγωνιστεί για τρίτη διαδοχική σεζόν στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, μετά την Άρσεναλ,από το 2001 μέχρι το 2003, με τους Κανονιέρηδες να έχουν δύο κατακτήσεις σε αυτό το διάστημα (2002 και 2003).

Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες ακολούθησαν μια «συντηρητική» τακτική προσέγγιση και καμία από τις δύο δεν πήρε ρίσκα στο παιχνίδι της. Οι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, όμως είχαν αργή ανάπτυξη και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ρήγματα στην καλά οργανωμένη άμυνα του συνόλου του Πατρίκ Βιεϊρά. Οι «Αετοί» είχαν την μοναδική καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, στο 36', όταν μετά από γέμισμα σε εκτέλεση φάουλ, ο Κουγιατέ έπιασε το σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, ο Μεντί απέκρουσε, ο Κρίστενσεν πήρε το ριμπάουντ και σούταρε εξ επαφής, νικήθηκε από τον Σενεγαλέζο τερματοφύλακα, όμως η φάση δεν μέτρηση, καθώς ο αμυντικός της Κρίσταλ Πάλας ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Βιεϊρά είχε την πρώτη καλή στιγμή του ημιχρόνου, στο 61' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κουγιατέ νίκησε στον αέρα Κρίστενσεν - Ρούντιγκερ βρήκε τη μπάλα με τον ώμο και την έστειλε δίπλα από την εστία του Μεντί. Η Τσέλσι στην πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι, στο 65', άνοιξε το σκορ με αρκετή δόση τύχης. Ο Χάβερτς έκανε το γύρισμα η μπάλα κόντραρε στον Γκουεχί, έφτασε στον Λόφτους-Τσικ, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Άντερσεν και κατέληξε στα δίχτυα, με τον Άγγλο χαφ να σκοράρει το πρώτο του γκολ στη σεζόν, μετά από 32 συμμετοχές στην τρέχουσα σεζόν.

Η Τσέλσι «τελείωσε» τον ημιτελικό δέκα λεπτά μετά το γκολ του Λόφτους-Τσικ (75'). Μάουντ και Βέρνερ έκαναν το ένα-δύο, ο Άγγλος χαφ βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Μπάτλαντ και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0. Η Κρίσταλ Πάλας είχε την ευκαιρία να μειώσει τρία λεπτά αργότερα (78'), όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Αγιού πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Άντερσεν εξ επαφής αστόχησε. Οι Λονδρέζοι, είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 90' για να κάνουν το 3-0, με τον Βέρνερ να κάνει το γύρισμα, ο Λουκάκου σημάδεψε το δοκάρι με προβολή και στη συνέχεια της φάσης ο Ζίγιεχ πήρε το ριμπάουντ, σούταρε, όμως η μπάλα σταμάτησε στα σώματα.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (82' Τιάγκο Σίλβα), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο (77' Καντέ), Κόβατσιτς (26' Λόφτους-Τσικ), Αλόνσο, Μάουντ (77' Ζίγιεχ), Χάβερτς (77' Λουκακού), Βέρνερ

Κρίσταλ Πάλας (Πατρίκ Βιεϊρά): Μπάτλαντ, Γουόρντ, Γκουέχι, Άντερσεν, Μίτσελ, Κουγιατέ (85' Μιλιβόγεβιτς), ΜακΆρθουρ (72' Ολίσε), Ζαχά, Έζε, Σλουπ (72' Μπεντεκέ), Ματετά (55' Αγιού)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα