Τσέλσι - Λίβερπουλ 10-11 (0-0 παρ.): Τελικός χωρίς ανάσα, «μοιραίος» Κέπα στα πέναλτι και Κόκκινη κούπα!

Νίκος Κικίδης
Τσέλσι - Λίβερπουλ 10-11 (0-0 παρ.): Τελικός χωρίς ανάσα, «μοιραίος» Κέπα στα πέναλτι και Κόκκινη κούπα!

bet365

Η κούπα βάφτηκε... κόκκινη! Σε έναν αδιανόητο τελικό με ευκαιρίες, τέσσερα ακυρωμένα γκολ και 21 σερί πέναλτι, ο Κέπα αποδείχθηκε μοιραίος για την Τσέλσι στη «μαραθώνια» ρώσικη ρουλέτα και παρέδωσε το League Cup στη Λίβερπουλ.

Ήταν ένας τελικός που απλούστατα έκοψε την ανάσα! Ακατάπαυστος ρυθμός, αμέτρητες ευκαιρίες και τέσσερα γκολ που δεν έμελλε να μετρήσουν ποτέ σε 120 λεπτά αγώνα κόντρα σε ένα αποτέλεσμα (0-0) που βρέθηκε σε απόλυτο contrast της γενικότερης εικόνας ! Τσέλσι και Λίβερπουλ παρέδωσαν για ακόμα μια φορά πανδαισία θεάματος μπροστά στο κοινό του «Wembley», σε μια «μονομαχία» που κρίθηκε τελικά στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου ο Τόμας Τούχελ αποφάσισε να αποσύρει τον ήρωα της κανονικής διάρκειας, Εντουάρντ Μεντί, για χάρη του Κέπα, ο οποίος ωστόσο ήταν ο πρώτος που αστόχησε έπειτα από 21 εκτελέσεις, παραδίδοντας έτσι το League Cup στη Λίβερπουλ και στον Τσιμίκα την πρώτη του... κόκκινη κούπα!

Κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αμφότεροι οι φιναλίστ έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να προϊδεάσουν το τι μέλλει γενέσθαι. Μόλις στο 6΄η Τσέλσι πάτησε με προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή, όμως ο Κέλεχερ είχε την απάντηση στο εξ επαφής πλασέ του Πούλισικ και κράτησε το μηδέν. Μετά το δυναμικό ξεκίνημα των Μπλε ωστόσο, η Λίβερπουλ κατάφερε να ισορροπήσει, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε μια ανάσα από το προβάδισμα στο 30΄! Ο Κεϊτά εξαπέλυσε το σουτ ολομόναχος έξω από την περιοχή, ο Μεντί απέκρουσε κι ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος είπε «όχι» σε δεύτερο χρόνο και στο πλασέ του Μανέ! Η Λίβερπουλ φάνηκε να χάνει ψυχολογία μετά την απίθανη διπλή χαμένη ευκαιρία, την ώρα που η Τσέλσι ανέβηκε και έφτασε... εκατοστά μακριά από το γκολ όταν το τελείωμα του Μάουντ «έγλυψε» το δεξί δοκάρι του Κέλεχερ (45΄).

Η εικόνα δεν άλλαξε δραστικά στο δεύτερο μέρος, το οποίο μάλιστα ξεκίνησε, όπως έκλεισε το πρώτο: με χαμένη ευκαιρία του Μάουντ! Στο 50΄ο Άγγλος επωφελήθηκε από την πανέξυπνη μπαλιά του Πούλισικ στην πλάτη της άμυνας, βρέθηκε ολομόναχος μπροστά από την εστία, όμως κατάφερε να σημαδέψει το δοκάρι... Ο ρυθμός παρέμενε τρελός, η μπάλα πήγαινε πάνω - κάτω, με την Λίβερπουλ να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία με τετ -α-τετ του Σαλάχ (64΄) και να βλέπει τρία λεπτά αργότερα το γκολ του Μάτιπ να ακυρώνεται. Στο 75΄ο απίθανος Μεντί είχε ακόμα μια απάντηση το τετ-α-τετ του Ντίας και δέκα λεπτά αργότερα έδωσε δωρεάν μαθήματα τερματοφύλακα με νέα διπλή επέμβαση στους Ντίας και Μάτιπ. Ενδιάμεσα ο Χάβερτζ είδε το (πρώτο του) γκολ να ακυρώνεται για θέση οφσάιντ, ενώ στο 90+1΄ο Μεντί δήλωσε και πάλι παρών, σε κεφαλιά του Φαν Ντάικ, με τον τελικό νομοτελειακά να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί όπου η κούραση άρχισε να γίνεται σταδιακά αισθητή από πλευράς των παικτών του Κλοπ, με την Τσέλσι να κυριαρχεί και να σκοράρει δυο φορές με τους Λουκάκου - Χάβερτζ, γκολ ωστόσο τα οποία δεν έμελλε να μετρήσουν ποτέ. Όλα έδειχναν πως ο νικητής θα ξεκαθάριζε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, με τον Τούχελ να παίρνει τη γενναία απόφαση και να αποσύρει τον Εντουάρντ Μεντί στο 119΄για να ρίξει στη μάχη τον σπεσιαλίστα Κέπα. Μια απόφαση ωστόσο που τελικά έμελλε να πληρώσει, αφού έπειτα από μια μαραθώνια ρώσικη ρουλέτα με 20 εύστοχες εκτελέσεις (οι περισσότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ μεταξύ δυο αγγλικών ομάδων), ο Ισπανός κίπερ αστόχησε μπροστά από τον Κέλεχερ και σφράγισε την κούπα υπ΄αριθμόν 9 (αριθμός - ρεκόρ στη διοργάνωση) για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Η διαδικασία των πέναλτι:

0-1 Μίλνερ
1-1 Αλόνσο
1-2 Φαμπίνιο
2-2 Λουκάκου
2-3 Φαν Ντάικ
3-3 Χάβερτς
3-4 Αλεξάντερ-Άρνολντ
4-4 Τζέιμς
4-5 Σαλάχ
5-5 Ζορζίνιο
5-6 Ζότα
6-6 Ρούντιγκερ
6-7 Οριγκί
7-7 Καντέ
7-8 Ρόμπερτσον
8-8 Βέρνερ
8-9 Έλιοτ
9-9 Σίλβα
9-10 Κονατέ
10-10 Τσαλόμπα
10-11 Κέλεχερ
10-11 Χαμένο Κέπα

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί (119' Κέπα), Αθπιλικουέτα (57' Τζέιμς), Τσαλόμπα, Ρούντιγκερ, Τιάγκο Σίλβα, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ, Κόβασιτς (106' Ζορζίνιο), Μάουντ (74' Λουκάκου), Πούλισικ (74' Βέρνερ), Χάβερτζ

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ (91' Κονατέ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά (80' Μίλνερ), Χέντερσον (80' Έλιοτ), Μανέ (80' Ζότα), Σαλάχ, Ντίας (97' Οριγκί)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EFL CUP Τελευταία Νέα