Μίντλεσμπρο - Τσέλσι 0-2: Σβηστά στα ημιτελικά του FA Cup οι Μπλε (vid)

Νίκος Κικίδης
Μίντλεσμπρο - Τσέλσι 0-2: Σβηστά στα ημιτελικά του FA Cup οι Μπλε (vid)

bet365

Δίχως να φουλάρει τις μηχανές, η Τσέλσι έγραψε τον επίλογο στην ξέφρενη πορεία της Μίντλεσμπρο με νίκη 2-0 και σφράγισε την πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup.

Το ταξίδι στο «Riverside» απαιτούσε τη μέγιστη προσοχή. Η Μίντλεσμπρο του Κρις Ουάιλντερ άλλωστε μπορεί να παραμένει μια ομάδα που αγωνίζεται στην Championship, όμως παράλληλα ήταν και ίδια που «βαπτίστηκε» φέτος ως ο σφαγέας των γιγάντων της Premier League. Και τα διαπιστευτήρια της «Μπόρο» απέναντι σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ στο FA Cup έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τους Μπλε, οι οποίοι δεν υποτίμησαν τον αντίπαλό τους και χάρη σε μια κυριαρχική εμφάνιση που συνοδεύτηκε με νίκη 2-0, σφράγισαν το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Τσέλσι γνώριζε εκ προοιμίου πως αν ήθελε να... αποφύγει τις περιπέτειες, τότε όφειλε να πνίξει την αντίπαλο από την πρώτη στιγμή. Έτσι κι έγινε, με τους Μπλε να μπαίνουν δυναμικά στην αναμέτρηση, να σπαταλούν δυο καλές στιγμές με τον Πούλισικ στα πρώτα λεπτά και τελικά να ανοίγουν το σκορ με τον Λουκάκου στο 15΄. Έπειτα από πανέμορφη μετάβαση στην επίθεση από την δεξιά πτέρυγα, ο Μάουντ σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Βέλγο που από κοντά έγραψε το 0-1. Η Τσέλσι βασίστηκε στο ίδιο πλάνο και το 0-2 φαινόταν πως ήταν απλώς θέμα χρόνου. Τελικά στο 30΄ο Ζίγιες πλήγωσε με φοβερό φαλτσαριστό σουτ την Μίντλεσμπρο και παράλληλα έκανε το καλύτερο δώρο στον εαυτό του για τα 29α γενέθλια.

Έξι λεπτά αργότερα ο Ντάικστιλ στέρησε από τον Λουκάκου ένα δεύτερο γκολ, με την Τσέλσι να πηγαίνει στα αποδυτήρια με καθαρό προβάδισμα πρόκρισης. Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε δραστικά, αφού οι Μπλε αποφάσισαν να φέρουν στα μέτρα τους το τέμπο και να αποφύγουν το... ροντέο που θα επέτρεπε ενδεχομένως στην Μίντλεσμπρο να ξαναμπεί στη διεκδίκηση πρόκρισης. Στο 81΄ο Βέρνερ σπατάλησε την μοναδική αξιοσημείωτη ευκαιρία της επανάληψης, με το 0-2 να παραμένει μέχρι τέλους και να σηματοδοτεί τη άνετη πρόκριση των Μπλε στα ημιτελικά του FA Cup.

Μίντλεσμπρο (Κρις Ουάιλντερ): Λάμλεϊ, Ντικστιλ, ΜακΝέρ (53΄Πελτιέ), Φράι (46΄Μπάμπα), Τζόουνς, Τέιλορ (58΄Μπολά), Τάβερνιε, Χόουσον, Κρουκς, Μπαλογκάν (74΄Κόμπερν), Κόνολι (58΄Γουότμορ)

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Σαρ, Λόφτους Τσικ, Κόβασιτς (69΄Καντέ), Πούλισικ (69΄Βέρνερ), Ζίγιες, Μάουντ, Λουκάκου (84΄Βέιλ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα