Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 2-3: Οι Reds τιμώρησαν το rotation του Γκουαρδιόλα (vid)

Νίκος Κικίδης
Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 2-3: Οι Reds τιμώρησαν το rotation του Γκουαρδιόλα (vid)

bet365

«Έγκλημα» και τιμωρία! Η Μάντσεστερ Σίτι επέλεξε να ρισκάρει με τον δρόμο του rotation και η Λίβερπουλ της έδωσε ένα γερό μάθημα (2-3), παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του FA Cup.

Η ιεράρχηση στο μυαλό του Πεπ Γκουαρδιόλα αποδείχθηκε ξεκάθαρη. Η Καταλανός τεχνικός επέλεξε να ρισκάρει τη συνέχεια της Μάντσεστερ Σίτι στο FA Cup μέσω του rotation, σε μια ένδειξη πως η σκέψη του περιστρεφόταν κυρίως γύρω από το πρόγραμμα σε Premier και Champions League. Μια κίνηση όμως που έμελλε να αποβεί καταδικαστική. Χάρη σε μια ονειρική εμφάνιση στο πρώτο μέρος και με τον Μανέ σε μεγάλα κέφια, η Λίβερπουλ έδωσε ένα σκληρό μάθημα στους Πολίτες, έσπασε την φετινή ισορροπία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και με το «σουλουπωμένο» 3-2 πήρε την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης έπειτα από μια δεκαετία!

Με τους Έντερσον, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Μαχρέζ, Γκουντογκάν, Λαπόρτ, και Ντίας να μένουν στον πάγκο, η Σίτι έδειξε από την αρχή πως είχε ένα... δύσκολο απόγευμα μπροστά της και η πρώτη απόδειξη δεν άργησε να εμφανιστεί. Μόλις στο 9΄ο Κονατέ νίκησε άπαντες στον αέρα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον και με δυνατή κεφαλιά έβαλε τους πάνοπλους Reds σε θέση οδηγού.

Ο ασκός του Αιόλου είχε ανοίξει και το δεύτερο γκολ της Λίβερπουλ έμοιαζε απλώς θέμα χρόνου. Έτσι κι έγινε, με τον Μανέ στο 17΄να πιέζει τον Στέφεν και με τάκλιν στα πόδια του να γράφει το 2-0, σε ένα γκολ έντονα... χορηγούμενο και από τον Αμερικανό κίπερ.

Η ομάδα του Κλοπ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και φρόντισε να χαλυβδώσει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά της πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Αφού συνδυάστηκαν άψογα και έκρυψαν τη μπάλα, ο Τιάγκο τη «σήκωσε» για τον Μανέ, ο οποίος «όπλισε» και με σουτάρα στον αέρα έδωσε προς στιγμήν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Reds (45΄).

Ένα σκορ όμως που κατάφερε να σουλουπώσει και να φέρει στα μέτρα της στο δεύτερο μέρος η Σίτι. Μόλις στο 46' ο Γκρίλις μείωσε 3-1 και χάρισε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, το οποίο θα μπορούσε να είχε εκτοξευτεί στο 70΄αν ο Ζεσούς είχε νικήσει τον Άλισον σε τετ-α-τετ. Το γκολ του Μπερνάντο Σίλβα στο 90΄έκανε αγχωτικά τα τελευταία λεπτά, τα οποία όμως αποδείχθηκαν πολύ λίγα για μια νέα ανατροπή με το 3-2 να παραμένει.

Κάπως έτσι, η Λίβερπουλ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη φέτος απέναντι στους Πολίτες και σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό του FA Cup, εκεί όπου πλέον περιμένει με ανυπομονησία τον νικητή του Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Στέφεν, Κανσέλο, Στόουνς, Ακέ, Ζιντσένκο, Σίλβα, Φερναντίνιο, Γκρίλις, Φόντεν, Ζεσούς (82΄Μαχρέζ), Στέρλινγκ

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (74΄Χέντερσον), Φαμπίνιο, Τιάγκο (85΄Τζόουνς), Σαλάχ, Ντίας (84΄Φιρμίνο), Μανέ (84΄Ζότα)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα