Χιτ: Πολύ σκληροί για να «πεθάνουν»! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Χιτ: Πολύ σκληροί για να «πεθάνουν»! (pics & vids)

bet365

Οι Χιτ αρνούνται πεισματικά να παραδοθούν στους Λέικερς και το gazzetta.gr γράφει για την ατσάλινη ομάδα που δεν τα παρατά ποτέ παρά τις αντιξοότητες στους τελικούς.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Nations League. |21+

Ο πρωταθλητής με τους Χιτ το 2006, Γκάρι Πέιτον είχε προειδοποιήσει πριν το Game 5 πως κανείς δεν πρέπει να ξεγράψει την ομάδα του Τζίμι Μπάτλερ.

«Έχω ένα μήνυμα, Όλοι σε αμφισβητούν τώρα. Όλοι σε ξεγράφουν. Ετοιμάζονται να στέψουν τα άλλα παιδιά. Γυαλίζουν το τρόπαιο για αυτούς. Έχουν την σαμπάνια στον πάγο. Αλλά ξεχνούν ένα πράγμα. Είστε ακόμα ακόμα εδώ και ανήκετε εδώ. Τα επόμενα τρία παιχνίδια είναι για την κουλτούρα. Ξεχνούν τους γαμ@@@νους Μαϊάμι Χιτ», είχε γράψει και δικαιώθηκε απόλυτα.

Οι... αλύγιστοι Χιτ άντεξαν στα κρίσιμα λεπτά του Game 5 χάρη στα απίθανα πράγματα που έκανε ο βιονικός Μπάτλερ, μείωσαν σε 3-2 και έδειξαν πως θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους στους τελικούς.

Το gazzetta.gr γράφει για το σύνολο που δεν τα παρατά ποτέ, δεν «πεθαίνει» παρόλο που έχει ζήσει πολλές ατυχίες από τραυματισμούς στους τελικούς.

Οι τραυματισμοί δεν τους... λύγισαν

Η τύχη έπαιξε άσχημο παιχνίδι από το ξεκίνημα των τελικών. Στο Game 1 έχασε τους Τζίμι Μπάτλερ.

Ο Γκόραν Ντράγκιτς χτύπησε σε μια ανύποπτη φάση της δεύτερης περιόδου στο πέλμα με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συνεχίσει στο ματς. Αντίστοιχα ο Μπαμ Αντεμπάγιο τραυματίστηκε στον ώμο κατά τη διάρκεια του 3ου 12λεπτου προκαλώντας ανησυχία στις τάξεις της ομάδας.

O Σλοβένος από εκείνο το σημείο και μετά, δεν έχει εμφανιστεί ξανά στη σειρά, παρόλο που το πάλεψε πολύ πριν το Game 4, αλλά τελικά λύγισε και βούρκωσε.

Από την άλλη το «κτήνος» Μπαμ που φέτος έπαιξε και στο All Star Game, έχασε τον 2ο και τρίτο τελικό. Επέστρεψε για το Game 4 και 5, ωστόσο δεν έχει την ίδια ενέργεια και ένταση και φαίνεται επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, κάτι που φαίνεται στην 4η περίοδο των αγώνων.

Παρόλο που αυτές οι 2 είναι τεράστιες απουσίες, οι Χιτ δεν πτοήθηκαν και έμειναν ζωντανοί στη σειρά, με τον Τζίμι Μπάτλερ να βγαίνει μπροστά.

Τους είχαν ξεγραμμένους 2 φορές, αλλά απάντησαν

Το Μαϊάμι έχει έρθει σε πολύ δύσκολη θέση 2 φορές μέσα στη σειρά. Οι Λέικερς βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0, ενώ στο Game 3 το Μαϊάμι αναγκάστηκε να παίξει χωρίς Αντεμπάγιο και Ντράγκιτς. Εκεί όπου όλου πίστευαν πως θα έρθει το 3-0, ακόμα ένα ρεσιτάλ του Jimmy Buckets ήταν αρκετό για να γίνει το 2-1 και να μείνουν ζωντανοί στη διεκδικήση του πρωταθλήματος οι Χιτ.

Ο παίκτης των Χιτ βγήκε στο Game 3 αποφασισμένος να καλύψει και τα κενά των υπολοίπων και το έκανε μια ιστορική εμφάνιση.Αγωνίστηκε για 45 λεπτά και σε αυτά είχε 40 πόντους, 11 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ, καταθέτοντας την ψυχή του στο παρκέ.

Οι Λέικερς πήγαν πάλι σε championship point, αφού βρέθηκαν στο 3-1 στη συνέχεια και έψαξαν νίκη στο Game 5 για να πάρουν τον τίτλο. Ωστόσο πάλι το Μαϊάμι έδειξε την κουλτούρα του (το περίφημο Heat Culture που λένε στο South Beach) και αρνήθηκε να παραδωθεί στις ορέξεις του ΛεΜπρόν και του Ντέιβις.

Παρόλο που έχασε προβάδισμα 10 πόντων που είχε μπει στην 4η περίοδο, κράτησε την ψυχραιμία του, βλέποντας πάλι τον Μπάτλερ να δείχνει τη στόφα ηγέτη και τον Ρόμπινσον να είναι τίμιος συνοδοιπόρος Ο Jimmy Buckets έκανε απίθανα πράγματα με 35 πόντους, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 5 κλεψίματα, ενώ ο Ρόμπινσον είχε 26 με 7/13 τρίποντα.

Ο τεράστιος Μπάτλερ

Κακά τα ψέματα δίχως τον Μπάτλερ οι Χιτ θα ήταν χαμένοι από χέρι. Όμως έχουν την τύχη να διαθέτουν στο ρόστερ τους αυτόν τον αδικημένο παιχταρά. Αυτόν τον ηγέτη που άκουσε πολλά σε Τίμπεργουλβς και Σίξερς. Στοχοποιήθηκε πολύ, όμως στο Μαϊάμι δείχνει να έχει βρει το λιμάνι του.

Ο ηγέτης των Χιτ νιώθει πολύ στο Μαϊάμι. Δείχνει σίγουρος για τον εαυτό του, εμπιστεύεται απόλυτα την ομάδα και τους συμπαίκτες του και έχει ηρερήσει πολύ μετά από 2 περίεργες σεζόν. Η αυτοπεποίθηση του είναι στα ύψη, ενώ είναι απόλυτα προσηλωμένος στο στόχο, Επιπλέον ξέρει πως δίπλα του έχει... πόλεμιστές. Αυτός είναι ο στρατηγός και οι υπόλοιποι πάντα πρόθυμοι να τον βοηθήσουν με όλη την ψυχή τους για το καλό των Χιτ. Πότε βγαίνει μπροστά ο Μπαμ, πότε ο Χίρο, πότε ο Ρόμπινσον, πότε ο Κράουντερ και φυσικά ο Ντράγκιτς. Πάντα ο Μπάτλερ είναι εκεί, κάνει τα δικά του. Είναι σταθερός. Ποτέ δεν έχει κρυφτεί στα φετινά playoffs.

Στο Game 5 ο Jimmy Buckets έκανε απίθανα πράγματα με 35 πόντους, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 5 κλεψίματα. Ο ηγέτης του Μαϊάμι έγινε ο 2ος παίκτης με 2+ triple double σε σειρά τελικών μετά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς τη σεζόν 2014-15. Επισης πλέον είναι ο 2ος με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα σε ημίχρονο, κάτι που είχε κάνει ο Βασιλιάς στο πρώτο ημίχρονο του Game 5 των τελικών Ανατολής το 2017.

Τέλος έφτιαξε 10 ευκαιρίες για ασίστ στους συμπαίκτες του στο πρώτο δωδεκάλεπτο και εκείνοι είχαν 4-10. Αυτές οι 10 ευκαιρίες είναι και οι περισσότερες που έχει δημιουργήσει παίκτης σε δωδεκάλεπτο της postseason, από τότε που μετρούν τη συγκεκριμένη στατιστική.

Οπως είπαμε και παραπάνω στο Game 3, οι Χιτ τον είχαν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο ίδιος έγραψε το δικό του Έπος με 40 πόντους, 11 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ.

Στη σειρά με τους Λέικερς, μετρά 29 πόντους, 10.2 ασίστ και 8.6 ριμπάουντ. Απίθανος!

Τέλος θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός πως... πεθαίνει στο παρκέ για την ομάδα του και αγωνίζεται πάνω από 43 λεπτά σε κάθε ματς. Απλά συγκηνιτικός.

H περιβόητη Heat Culture

Πολύς λογος γίνεται για το διάσημο Heat Culture, την κουλτούρα των Χιτ. Το Μαϊάμι έχει σαν δόγμα πως μέσω τις προσπάθειας, της έντασης, της σκληρής δουλειάς, της πειθαρχείας μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, ακόμα και απέναντι σου έχεις μια καλύτερη ομάδα, ακόμα και αν το εμπόδιο που έχεις στο δρόμο σου μοιάζει ανυπέρβλητο.

Οι Χιτ είναι μια ομάδα που ότι και να γίνει από εδώ και πέρα έχουν κερδίσει τον σεβασμό των φιλάθλων της λίγκας με τα όσα έχουν καταφέρει.

Μια ομάδα που χτίστηκε με παίκτες που οι ομάδες γύρισαν την πλάτη στα draft, μια ομάδα που παίζει πανέμορφο μπάσκετ και δίνει την ευκαιρία σε πολλούς να φανούν. Ένα σύνολο που θα καταθέσει την ψυχή του στο παρκέ και θα το παλέψει μέχρι τέλους. Μια παρέα που δεν τα παρατάει ακόμα όταν η τύχη και μοίρα της γυρνάει την πλάτη όπως με τους τραυματισμούς των Ντράγκιτς και Αντεμπάγιο στο πιο κρίσιμο σημείο των τελικών.

Οι Χιτ ήρθαν για να μείνουν και αν ο πανούργος Πατ Ράιλι κρατήσει ενωμένη την ομάδα και τα επόμενε χρόνια, θα συνεχίσουν να διεκδικούν τίτλους και να κάνουν περήφανο τον κόσμο στο Μαϊάμι.

 

NBA Τελευταία Νέα