Μπάτλερ: Πιο ώριμος από ποτέ σε ένα περιβάλλον που γουστάρει! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Μπάτλερ: Πιο ώριμος από ποτέ σε ένα περιβάλλον που γουστάρει! (pics & vids)

bet365

Ο Τζίμι Μπάτλερ έχει... σκοτώσει τους Μπακς σε 2 ματς και το gazzetta.gr γράφει για τον ηγέτη που δείχνει να έχει ταιριάξει σε ένα ιδανικό περιβάλλον, ψάχνοντας το πρώτο δαχτυλίδι της καριέρας του.

Οι Χιτ έχουν ρίξει στα... σχοινια τους Μπακς και συνεχίζουν να αποτελούν τον κακό... δαίμονα τους. Πλέον βρίσκονται στο 2-0 στη σειρά και κάνουν μεγάλα όνειρα για τη φετινή σεζόν. Ο Τζίμι Μπάτλερ έχει δείξει την κλάση του και τον χαρακτήρα του και στα 2 παιχνίδια, όντας ο πρωταγωνιστής. Το gazzetta.gr γράφει για τον ξεχωριστό ηγέτη που δείχνει να έχει βρει την... Ιθάκη του στο Μαϊάμι και παρουσιάζεται πιο ώριμος από ποτέ για να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Στο πρώτο... δαχτυλίδι της καριέρας του σε ένα ιδανικό περιβάλλον για τον ίδιο. Σε ένα περιβάλλον που... γουστάρει.

Τα... όργια στο Game 1

Στο Game 1 των Χιτ με τους Μπακς, έκανε... παπάδες με 40 πόντους (ρεκόρ καριέρας στα playoffs), οδηγώντας το Μαϊάμι στη νίκη. Ο Jimmy Buckets έβαλε μεγάλα καλάθια στην 4η περίοδο, εκτελώντας τα... ελάφια του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Με το σκορ στο 99-98 υπέρ του Μαϊάμι στην 4η περίοδο, ανέλαβε δράση και με 7 σερί πόντους έκανε το 106-98, 2 λεπτά πριν το τέλος κόβωντας τα πόδια των ελαφιών.

Επιπλέον έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία των Χιτ με 40 πόντους στα playoffs. Οι άλλοι 2 είναι οι πρωταθλητές ΛεΜπρόν Τζέιμς και Ντουέιντ Ουέιντ, κάτι που δείχνει πολλά

Το ώριμο παιχνίδι του στο Game 2

Στο δεύτερο ματς της σειράς δεν έκανε τα... όργια του πρώτου και έμεινε χαμηλά στους 13 πόντους, παίρνοντας μόλις 8 σουτ (3/8). Και εδώ είναι εκεί που πρέπει να σταθούμε. Οι ηγέτες συνήθως θέλουν να παίρνουν πολλές προσπάθειες στα ματς playoffs, ακόμα και αν δεν είναι σε πολύ καλή μέρα επιθετικά. Ο Τζίμι όμως στο Game 2 έδειξε το πόσο ώριμος είναι φέτος, αφού μοίρασε ιδανικά τη μπάλα και άφησε ακόμα και νεαρούς συμπαίκτες να βγουν μπροστά όπως ο Χίροου και φυσικά ο έμπειρος και εξαιρετικός στα playoffs Ντράγκιτς.

Ο Μπάτλερ δεν χάλασε ούτε μια επίθεση της ομάδας του, δεν πήρε ούτε μια τραβηγμένη προσπάθεια. Μοίραζε τη μπάλα στους συμπαίκτες του και έπαιζε την κλασική σκυλίσια άμυνα του. Εκτός των 13 πόντων είχε και 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 ριμπάουντ.

Και παρόλο που δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση επιθετικά και άφησε χώρο στους υπολοίπους, δεν θα μπορούσε να μην πάρει την τελευταία προσπάθεια. Οι παίκτες με προσωπικότητα, οι ηγέτες έτσι κάνουν. Και ο Τζίμι είναι ένας από αυτούς. Κατάφερε να κρίνει ακόμα ένα ματς κόντρα στους Μπακς, αφού πήγε στη γραμμή των βολών στην τελευταία φάση του αγώνα μετά το φάουλ του Αντετοκούνμπο και τελείωσε το ματς.

Οι ηγέτες βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα

Ο Jimmy Buckets πάντα θέλει να έχει την μπάλα στα χέρια όταν το ματς είναι θρίλερ, όταν πλησιάζουμε προς το τέλος. Δεν κρύβεται ποτέ, δεν θέλει να μένει έξω από οποιαδήποτε πρόκληση, δεν θέλει να αποποιείται τις ευθύνες. Και στα 2 ματς... καθάρισε στα δύσκολα για την ομάδα του. Ήταν ο άνθρωπος που έγυρε την πλάστιγγα υπέρ του συνόλου του Σποέλστρα, ο οποίος στο πρόσωπο του Μπάτλερ έχει βρει τον ιδανικό ηγέτη για μια νεανική ομάδα με παρόν, αλλά και λαμπρό μέλλον που μπορεί να κάνει θαύματα.

Όπως είπαμε και παραπάνω στο Game 1 με το ματς στον πόντο, με προσωπικό ρεσιτάλ έβαλε τους Χιτ στο +8 (2 λεπτά πριν το τέλος) και πρόσθεσε στους ώμους των Μπακς ένα βάρος που δείχνουν να μην μπορούν να αντέξουν σε οριακές καταστάσεις. Και στο δεύτερο ματς της σειράς ήταν αυτός που πήρε την ευθύνη σε ένα σημείο που οι Μπακς είχανεπιστρέψει στο ματς και είχαν αγγίξει την παράταση. Τους... χάλασε τα όνειρα και έφερε τη σειρά στο 2-0, ένα σκορ που δεν έχει γυρίσει ποτέ ομάδα με το κορυφαίο ρεκόρ στη λίγκα.

Μάλιστα μετά το Game 1 αποθεώθηκε τόσο από τον θρύλο των Χιτ, Ντουέιν Ουέιντ όσο και από αντιπάλους του στη λίγκα.

Νιώθει καλά στο Μαϊάμι και το δείχνει στις δηλώσεις του

Ο ηγέτης των Χιτ νιώθει πολύ στο Μαϊάμι. Δείχνει σίγουρος για τον εαυτό του, εμπιστεύεται απόλυτα την ομάδα και τους συμπαίκτες του και έχει ηρερήσει πολύ μετά από 2 σεζόν σε Τίμπεργουλβς και Σίξερς που ήταν περίεργες. Η αυτοπεποίθηση του είναι στα ύψη, ενώ είναι απόλυτα προσηλωμένος στο στόχο, κάτι που φαίνεται από τις δηλώσεις του.

Οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να υποδεχθούν μέλη της οικογένειας τους, οι οποίοι ήταν και αυτοί σε καραντίνα για αρκετές ημέρες. Ο ηγέτης των Χιτ όμως δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Επέλεξε να μην καλέσει κανέναν στην «φούσκα» και να συνεχίσει μόνος του αυτό το ταξίδι. «Αυτό είναι επαγγελματικό ταξίδι για εμένα», είπε.

Ενδεικτικη του πόσο όμορφα νιώθει στους Χιτ, ήταν και η δήλωση που έκανε: ««Το ότι υπέγραψα στους Χιτ ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου! Ανήκω εδώ. Ο Ντουέιν Ουέιντ έκανε τεράστια καριέρα στο Μαϊάμι και πάντα μου μιλούσε για την κουλτούρα και τον τρόπο που δουλεύει ο οργανισμός. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα φύγω από το Σικάγο, έπειτα όμως συνειδητοποίησα ότι μιλάμε για μπίζνες... Το πράγμα δεν δούλεψε στη Φιλαντέλφια...».

Για το θέμα της αυτοπεποίθησης τα λένε όλα οι δηλώσεις του μετά το Game 1. Για το γεγονός πως... καθάρισε το ματς, βάζοντας σερί προσπάθειες, είπε: «Τους είπα ότι δεν πρόκειται να δώσω κάποια πάσα. Έβαλα κάποια σουτ και μου είπαν: 'Εντάξει δεν έχουμε πρόβλημα'. Βέβαια δεν ξέρω αν θα γίνουν έτσι τα πράγματα και στο επόμενο ματς. Ελπίζω να είναι ο Τάιλερ (σ.σ. Χίροου) στην ίδια θέση γιατί νιώθει ότι δεν θα αστοχήσει ή ο Μπαμ (σ.σ. Αντεμπάγιο). Σας λέω έχουμε πολλά παιδιά που νιώθουν τόσο άνετα και που έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση».

Τέλος όσον αφορά στο θέμα της εμπιστοσύνης προς τους συμπαίκτες του, είπε όταν ρωτήθηκε για το αν του προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ο Αντετοκούνμπο δεν τον μάρκαρε στο Game 1. «Όχι, καθόλου»! Και πρόσθεσε: «Είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στη λίγκα, ο αμυντικός της χρονιάς όμως αν με μαρκάρει, έχουμε κι άλλους παίκτες για να κερδίσουμε. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν ό,τι μπορώ να κάνω κι εγώ».

Ψάχνει το πρώτο του δαχτυλίδι

Κακά τα ψέματα, ο Μπάτλερ έχει τα... μάτια του στον στόχο. Δεν το φωνάζει, αλλά όλοι ξέρουν πως το θέλει, το ονειρεύεται, ψάχνει τον τρόπο να ανέβει κι άλλο στην εκτίμηση του κόσμου. Με ένα δαχτυλίδι, ένας superstar, αλλάζει όλο το status του και ανεβαίνει σκαλιά στη λίστα με τους κορυφαίους όλων των εποχών. Φέτος το Μαϊάμι με την εξαιρετική δουλειά και το έξοχο προγραμματισμό, σεμνά και ταπεινά δείχνει να έχει τις πιθανότητες να φτάσει ξανά στη Γη Της Επαγγελίας από το 2013.

Η καλύτερη πορεία του Τζίμι με τους Μπουλς ήταν να φτάσει 2 φορές στους ημιτελικούς Ανατολής. Mε τη φανέλα των Τίμπεργουλβς αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τους Ρόκετς. Πέρυσι άγγιξε τους τελικούς Ανατολής, ωστόσο ο Καουάι Λέοναρντ και το τεράστιο νικητήριο καλάθι του στο Game 7 έστειλε τους Ράπτορς στην επόμενη φάση και στη συνέχεια στο πρωτάθλημα. Φέτος έχει την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικούς περιφέρειας , αφού χρειάζεται 2 νίκες ακόμα. Και τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, αφού τότε δεν θα είναι και πολύ μακριά το πολυπόθητο δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

 

NBA Τελευταία Νέα