Η μεγάλη βραδιά του Μπάτλερ που απέδειξε ότι είναι ένας τεράστιος ηγέτης! (pics)

Αντωνία Σπανού
Η μεγάλη βραδιά του Μπάτλερ που απέδειξε ότι είναι ένας τεράστιος ηγέτης! (pics)

bet365

Ο Τζίμι Μπάτλερ βγήκε μπροστά στον τρίτο τελικό της ομάδας του και ηγήθηκε με μια εκπληκτική και ιστορική εμφάνιση.

Οι Χιτ έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες τις τελευταίες ημέρες, αφού εκτός από το ότι βρέθηκαν στο 2-0 στους Τελικούς από τους Λέικερς, έχασαν και δύο υπερπολύτιμους παίκτες γι' αυτούς. Αντεμπάγιο και Ντράγκιτς τέθηκαν νοκ άουτ, αλλά ο Τζίμι Μπάτλερ είναι γεννημένος ηγέτης και φρόντισε να το αποδείξει μέσα στο παρκέ.

Ο παίκτης των Χιτ βγήκε στο Game 3 αποφασισμένος να καλύψει και τα κενά των υπολοίπων και το έκανε μια ιστορική εμφάνιση. Η στατιστική του λέει ότι αγωνίστηκε για 45 λεπτά και σε αυτά είχε 40 πόντους, 11 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 5 λάθη, αλλά έκανε πολλά παραπάνω. Ο Μπάτλερ δεν χαρίστηκε και απέδειξε ότι έχει αλλάξει για τα καλά το επίπεδο του και έχει πάει το στάτους του πολλά επίπεδα πάνω.

Αγωνιστικά έγραψε ιστορία αφού έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία των Τελικών με 40 πόντους και triple double, ο 3ος παίκτης από το 1980 που σκοράρει 40+ πόντους, χωρίς να έχει πετύχει τρίποντο (το έχουν κάνει οι Σακίλ και Καρίμ), ενώ οδήγησε τους Χιτ στην δεύτερη μεγαλύτερη έκπληξή των Τελικών στα τελευταία 30 χρόνια.

«Νομίζω καταλάβαμε ότι ανήκουμε εδώ. Μπορούν να νικηθούν...», σχολίασε μετά το τέλος του παιχνιδιού και αυτό έκανε. «Χτύπησε» τον ΛεΜπρον και φρόντισε να δείξει σε όλους ότι δεν είναι εκεί για να το κάνουν γιορτή για τους Λέικερς. Όταν το παιχνίδι ξεκίνησε ο «Βασιλιάς» είπε στον Μπάτλερ ότι έχουν μπελάδες και ο παίκτης των Χιτ φρόντισε να περιμένει μέχρι το τέλος του παιχνιδιού για να του απαντήσει ότι μάλλον εκείνοι θα έχουν μπελάδες.

Ο Τζίμι έγραψε ιστορία με την στατιστική του πάνω στον ηγέτη των Λέικερς, αφού έγινε ο πρώτος που τον ξεπερνά στις 3 βασικές στατιστικές κατηγορίες. Παράλληλα, σκόραρε ή έδωσε ασίστ για τους 73 πόντους της ομάδας του, ισοφαρίζοντας τους δεύτερους περισσότερους στην ιστορία της λίγκας. Τα ρεκόρ δεν σταματούν εδώ, όπως ούτε και οι σελίδες ιστορίας που αποφάσισε να γεμίσει. Μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ μαζί με τον Ουέιντ (2006), ως οι μοναδικοί παίκτες που έχουν 30 πόντους, στα τρία πρώτα δωδεκάλεπτα ενός Τελικού.

«Έχουν πρόβλημα», φώναξε ο παίκτης των Χιτ μετά από μια ιστορική βραδιά και μάλλον οι Λέικερς το χρειαζόντουσαν αυτό το μάθημα. Μένει να δούμε πως θα πάει από εδώ και πέρα μια σειρά η οποία οι περισσότεροι νόμιζαν ότι τελείωσε, αλλά δεν φρόντισαν να ρωτήσουν τον Τζίμι Μπάτλερ και δεν είδαν την φλόγα που δεν σταμάτησε να καίει μέσα του.

 

NBA Τελευταία Νέα