EuroLeague: Η κορυφαία μεταγραφή κάθε ομάδας

EuroLeague: Η κορυφαία μεταγραφή κάθε ομάδας
Το gazzetta.gr επέλεξε και παρουσιάζει την κορυφαία μεταγραφή κάθε ομάδας που θα παραταχθεί στην EuroLeague 2020-21.

Η EuroLeague Basketball προσπάθησε να εξαντλήσει τα περιθώρια σε ό,τι αφορά την επιστροφή στα παρκέ μετά από την αναστολή της αγωνιστικής δράσης για πάνω από δυο μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ωστόσο η σεζόν 2019-20 διεκόπη οριστικά.

Έτσι, λοιπόν η διοργάνωση της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα έχει τις ίδιες 18 ομάδες που συμμετείχαν και φέτος. Τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί είναι ήδη εμφανή σε κάθε τομέα της καθημερινότητας ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τις ομάδες να κάνουν θόρυβο στο μεταγραφικό παζάρι της EuroLeague, ολοκληρώνοντας σπουδαίες μεταγραφές το προηγούμενο διάστημα.

Το gazzetta.gr συγκέντρωσε τις 18 κινήσεις που ξεχώρισαν, μια για κάθε ομάδα της διοργάνωσης.

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ - Τζέισον Γκρέιντζερ

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ - Τζέισον Γκρέιντζερ

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - Ερτέν Γκαζί

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - Ερτέν Γκαζί

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - Μάλκολμ Ντιλέινι

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - Μάλκολμ Ντιλέινι

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - Τζόρνταν Λόιντ

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - Τζόρνταν Λόιντ

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - Νίκολα Μιλουτίνοφ

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - Νίκολα Μιλουτίνοφ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - Νικ Καλάθης

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - Νικ Καλάθης

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - Ουέιντ Μπάλντγουιν

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - Ουέιντ Μπάλντγουιν

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - Λορέντζο Μπράουν

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - Λορέντζο Μπράουν

ΧΙΜΚΙ - Γκρεγκ Μονρό

ΧΙΜΚΙ - Γκρεγκ Μονρό

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ - Νόρις Κόουλ

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ - Νόρις Κόουλ

ΜΑΚΑΜΠΙ - Οζ Μπλέιζερ

ΜΑΚΑΜΠΙ - Οζ Μπλέιζερ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Κώστας Σλούκας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Κώστας Σλούκας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Νεμάνια Νέντοβιτς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Νεμάνια Νέντοβιτς

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - Αλμπέρτο Αμπάλντε

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - Αλμπέρτο Αμπάλντε

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - Ρόκας Γκιεντράιτις

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - Ρόκας Γκιεντράιτις

ΒΑΛΕΝΘΙΑ - Ντέρικ Ουίλιαμς

ΒΑΛΕΝΘΙΑ - Ντέρικ Ουίλιαμς

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - Ζοφρί Λοβέρν

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - Ζοφρί Λοβέρν

ΖΕΝΙΤ - Αρτούρας Γκουντάιτις

ΖΕΝΙΤ - Αρτούρας Γκουντάιτις

Ο Τζέισον Γκρέιντζερ έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν 2019-20 λόγω σοβαρού τραυματισμού (ρήξη αχιλλείου) όμως έκλεισε τον κύκλο του στην Μπασκόνια έπειτα από μια τριετία ως πρωταθλητής Ισπανίας. Ο Ουρουγουανός πόιντ γκαρντ πανηγύρισε τον τίτλο στο τουρνουά της Βαλένθια όπου η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς επικράτησε στον τελικό της Ρεάλ Μαδρίτης χάρη στο νικητήριο καλάθι του Λούκα Βιλντόζα κι εν συνεχεία πήρε το ταλέντο του και μετακόμισε στο Βερολίνο για λογαριασμό της πρωταθλήτριας Άλμπα του Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες. Ο 30χρονος Γκρέιντζερ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την Άλμπα, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν στη Μάλαγα και την Αναντολού Εφές.

Θέση: γκαρντ
Ύψος: 1.89
Ηλικία: 30
Προηγούμενη ομάδα: Μπασκόνια
Διάρκεια συμβολαίου: 1 έτος

Οι επιδόσεις του στην EuroLeague (148 αγώνες)
9.2 πόντοι
2.4 ριμπάουντ
4 ασίστ
0.7 κλεψίματα

Ο Ερτέν Γκαζί είναι η μοναδική μεταγραφή της Εφές στο καλοκαιρινό παζάρι της EuroLeague. Ο 23χρονος γκαρντ (1μ.95) αγωνίστηκε στο Fordham University όπου μέτρησε πέρσι 8.9 πόντους και 3 ριμπάουντ μ.ό. σε 22 συμμετοχές στο NCAA και πλέον θα ενισχύσει την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στην τουρκική TBL και την EuroLeague. Αναφορικά στην Εφές που διατηρούσε το καλύτερο ρεκόρ στη διοργάνωση (24-4) πριν από την οριστική διακοπή, οι Τούρκοι θα πορευτούν με τον βασικό κορμό που συνέβαλε στην αγωνιστική εκτόξευση την τελευταία διετία. Οι Μπομπουά, Σίνγκλετον, Πλάις, Ντάνστον και Σιμόν έβαλαν τις υπογραφές τους σε νέα συμβόλαια ενώ οι Λάρκιν και Μίτσιτς συνεχίζουν κανονικά.

Θέση: γκαρντ
Ύψος: 1.95
Ηλικία: 23
Προηγούμενη ομάδα: Fordham University (NCAA)
Διάρκεια συμβολαίου: 1 έτος

Οι επιδόσεις του στην EuroLeague
-

Ο Έλληνας general manager της Αρμάνι Μιλάνο, Χρήστος Σταυρόπουλος αναφέρθηκε πρόσφατα στο «χτίσιμο» της ιταλικής ομάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «δημιουργήσαμε ένα πιο ισορροπημένο σύνολο, αναζητώντας πάνω απ' όλα ηγέτες με εμπειρία». Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν οι Μιλανέζοι απέκτησαν τον Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στο Palau Blaugrana κι αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα πριν από την έναρξη του τουρνουά στη Βαλένθια. Κατά την παρουσίαση του από την Αρμάνι Μιλάνο, ο Ντιλέινι ξεκαθάρισε πως νιώθει ως ο κορυφαίος γκαρντ στην Ευρώπη και θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Έτορε Μεσίνα τα επόμενα δυο χρόνια.

Θέση: γκαρντ
Ύψος: 1.91
Ηλικία: 31
Προηγούμενη ομάδα: Μπαρτσελόνα
Διάρκεια συμβολαίου: 2 έτη

Οι επιδόσεις του στην EuroLeague (81 συμμετοχές)
13.6 πόντοι
3 ριμπάουντ
5 ασίστ
0.8 κλεψίματα

Το εφετινό μπάτζετ του Ερυθρού Αστέρα μειώθηκε κατά 30% σε σχέση με πέρσι (5 αντί 8.2 εκατομμυρίων ευρώ) όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του κλαμπ, Νεμπόισα Τσόβιτς ωστόσο οι Σέρβοι κινήθηκαν γρήγορα στο μεταγραφικό παζάρι, ανακοινώνοντας νωρίς - νωρίς τους Τζόρνταν Λόιντ και Λάντρι Νόκο. Σε ό,τι αφορά τον Λόιντ, ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ έκανε πέρσι το ντεμπούτο του στην EuroLeague με τη Βαλένθια, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους rookies της διοργάνωσης και πλέον θα αποτελεί σημείο αναφοράς στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» του Βελιγραδίου που θα πορευτούν με τον Σάσα Ομπράντοβιτς στην άκρη του πάγκου. Ο Λόιντ έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη τη σεζόν 2016-17 με την ισραηλίτικη Χάποελ Εϊλάτ.

Θέση: γκαρντ
Ύψος: 1.93
Ηλικία: 27
Προηγούμενη ομάδα: Βαλένθια
Διάρκεια συμβολαίου: 1 έτος

Οι επιδόσεις του στην EuroLeague (18 συμμετοχές)
11.1 πόντοι
1.9 ριμπάουντ
2.4 ασίστ
0.7 κλεψίματα

Η κατάκτηση της EuroLeague είναι ο μοναδικός στόχος για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που έκανε θόρυβο με τις κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή Big-4 με τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Τόκο Σενγκέλια, Μάικ Τζέιμς (ανανέωσε), Ουίλ Κλάιμπερν (επέστρεψε από τον σοβαρό τραυματισμό του). Με την προσθήκη του Μιλουτίνοφ για τα επόμενα τρία χρόνια, οι Ρώσοι απέκτησαν τον κορυφαίο ψηλό της EuroLeague, ο οποίος ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν ως πρώτος ριμπάουντ (8.2) και πέμπτος σε αξιολόγηση (19.2). Στη μοναδική συμμετοχή του σε Final 4 το 2017, ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού μέτρησε 7/7 σουτ εντός πεδιάς στον ημιτελικό και τον τελικό.

Θέση: σέντερ
Ύψος: 2.13
Ηλικία: 25
Προηγούμενη ομάδα: Ολυμπιακός
Διάρκεια συμβολαίου: 3 έτη

Οι επιδόσεις του στην EuroLeague (164 συμμετοχές)
7.2 πόντοι
5.1 ριμπάουντ
0.9 ασίστ
0.4 κλεψίματα

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα που τα τελευταία έξι χρόνια έχει κατακτήσει μόλις τρεις τίτλους (Supercopa '15, Copa del Rey 2018 & '19), αλλάζοντας τέσσερις προπονητές σε αυτό το διάστημα (Πασκουάλ, Μπαρτζώκας, Αλόνσο, Πέσιτς)! Εν συνεχεία, ενεργοποίησε τη «βόμβα» με την απόκτηση του Νικ Καλάθη, αποδεσμεύοντας τον μέχρι πρότινος αρχηγό της Άντε Τόμιτς. Οι «μπλαουγκράνα» θέλουν να επιστρέψουν στο Final 4 μετά από το 2014 και να κατακτήσουν τον τρίτο τίτλο της ιστορίας τους. Προς αυτή την κατεύθυνση απέκτησαν τον Καλάθη για τα επόμενα τρία χρόνια.

Θέση: γκαρντ
Ύψος: 1.96
Ηλικία: 31
Προηγούμενη ομάδα: Παναθηναϊκός
Διάρκεια συμβολαίου: 3 έτη

Οι επιδόσεις του στην EuroLeague (211 συμμετοχές)
10.1 πόντοι
3.6 ριμπάουντ
6 ασίστ
1.4 κλεψίματα

Ο Αντρέα Τρινκιέρι αποχώρησε από την Παρτίζαν αναλαμβάνοντας το project της Μπάγερν Μονάχου που θέλει να ξεφύγει από την μετριότητα, διεκδικώντας σαφώς καλύτερη πορεία από την περσινή, όταν βρέθηκε στην τελευταία θέση της κατάταξης με την οριστική διακοπή της σεζόν στην EuroLeague. Οι Βαυαροί, λοιπόν απέκτησαν τον Ουέιντ Μπάλντγουιν, ο οποίος τόνισε στις προγραμματικές δηλώσεις του: «Μπορείτε να βασίζεστε σε μένα, κάθε μέρα. Έχω συνέπεια στο παιχνίδι μου». Από την πλευρά του, ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν, Ντανιέλε Μπαϊέζι εξήγησε πως ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού θα προσφέρει σκληράδα, ενέργεια και αθλητικότητα στο παιχνίδι των Βαυαρών.

Θέση: γκαρντ
Ύψος: 1.93
Ηλικία: 24
Προηγούμενη ομάδα: Ολυμπιακός
Διάρκεια συμβολαίου: 1 έτος

Οι επιδόσεις του στην EuroLeague (24 συμμετοχές)
5.5 πόντοι
1.8 ριμπάουντ
1.8 ασίστ
0.5 κλεψίματα

Ο κύκλος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε έκλεισε έπειτα από επτά χρόνια, πέντε συνεχόμενες παρουσίες σε Final 4 και τρεις συμμετοχές σε τελικούς, έχοντας όμως να παρουσιάσει μόνο έναν τίτλο, εκείνον του 2017 στην Πόλη απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Σλοβενίας και μέχρι πρότινος ασίσταντ στους Κινγκς, Ιγκόρ Κοκόσκοφ ανέλαβε να κοουτσάρει τη Φενέρ με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά από τη μείωση του μπάτζετ, κάνοντας ουσιαστικές κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ όπως η προσθήκη του Λορέντζο Μπράουν. Ικανότατος γκαρντ που αναμένεται να βοηθήσει και στις δυο πλευρές του παρκέ, ο Μπράουν είχε 12.3 πόντους, 4.6 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μ.ό. με τον Ερυθρό Αστέρα.

Θέση: γκαρντ
Ύψος: 1.96
Ηλικία: 29
Προηγούμενη ομάδα: Ερυθρός Αστέρας
Διάρκεια συμβολαίου: 1 έτος

Οι επιδόσεις του στην EuroLeague (27 συμμετοχές)
12.3 πόντοι
3.3 ριμπάουντ
4.6 ασίστ
1.1 κλεψίματα

Ο Αμερικανός σέντερ αγωνίστηκε πέρσι για πρώτη φορά στην EuroLeague με την φανέλα της Μπάγερν αλλά από την επόμενη σεζόν θα φορά αυτή της Χίμκι που πρόσθεσε ακόμη περισσότερη δύναμη στις θέσεις των ψηλών, αφού προηγουμένως είχε ανακοινώσει την επιστροφή του Τζόρνταν Μίκι και την ανανέωση του συμβολαίου του Ντέβιν Μπούκερ. Ο 30χρονος Γκρεγκ Μονρό έχει 632 συμμετοχές στo NBA με τους Πίστονς, Μπακς, Σανς, Σέλτικς, Ράπτορς και Σίξερς ενώ ήταν πρώτος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες της Μπάγερν στην EuroLeague.

Θέση: σέντερ
Ύψος: 2.11
Ηλικία: 30
Προηγούμενη ομάδα: Μπάγερν
Διάρκεια συμβολαίου: 1 έτος

Οι επιδόσεις του στην EuroLeague (28 συμμετοχές)
12.9 πόντοι
6.8 ριμπάουντ
2.5 ασίστ
1.3 κλεψίματα

Η Βιλερμπάν κινήθηκε εγκαίρως στο μεταγραφικό παζάρι και ο Τι Τζέι Πάρκερ, αδελφός του ιδιοκτήτη της ομάδος και βετεράνου ΝΒΑer, Τόνι Πάρκερ ανέλαβε το rebuilding των Γάλλων που υπέγραψαν επτά νέους παίκτες με στόχο να δείξουν ανταγωνιστική εικόνα στην EuroLeague! Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν ενισχύθηκαν με την προσθήκη του Νόρις Κόουλ, ο οποίος σούταρε πέρσι με 42.4% πίσω από τη γραμμή των 6μ.75 με τη Μονακό. Ο 31χρονος γκαρντ έχει προϋπηρεσία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση με τη Μακάμπι και την Μπουντούτσνοστ ενώ ήταν μέλος των Χιτ με τα back2back πρωταθλήματα το 2012 και το 2013.

Θέση: γκαρντ
Ύψος: 1.88
Ηλικία: 31
Προηγούμενη ομάδα: Μονακό
Διάρκεια συμβολαίου: 2 έτη

Οι επιδόσεις του στην EuroLeague (43 συμμετοχές)
14 πόντοι
2.5 ριμπάουντ
4.1 ασίστ
1 κλέψιμο

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην ισραηλίτικη Winner League, κατακτώντας το 54ο πρωτάθλημα της ιστορίας της υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου και ο Οζ Μπλέιζερ αποτελεί την πρώτη (και μοναδική, μέχρι στιγμής) μεταγραφική κίνηση, έπειτα από τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Σκότι Ουίλμπεκιν και Οθέλο Χάντερ. Ο 27χρονος δίμετρος φόργουορντ έχει αγωνιστεί κατά σειρά στις Χάποελ Αφούλα, Μπνέι Ερτζελίγια, Μακάμπι Χάιφα και Μακάμπι Ρισόν, μετρώντας πέρσι 9.7 πόντους, 5.6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 28 αγώνες στο πρωτάθλημα Ισραήλ.

Θέση: φόργουορντ
Ύψος: 2.00
Ηλικία: 27
Προηγούμενη ομάδα: Μακάμπι Ρισόν
Διάρκεια συμβολαίου: 1 έτος

Οι επιδόσεις του στην EuroLeague
-

Ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στον Ολυμπιακό σε μια από τις πιο ηχηρές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι της EuroLeague, ανεβάζοντας παράλληλα τις προσδοκίες και προκαλώντας αισιοδοξία στις τάξεις των Πειραιωτών έπειτα από την περσινή, απογοητευτική σεζόν. Έπειτα από πέντε χρόνια στη Φενέρμπαχτσε, ο διεθνής γκαρντ θα φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα ως ο ηγέτης που θα κουβαλήσει την ομάδα κι ένας εκ των κορυφαίων γκαρντ στην Ευρώπη, διαθέτοντας μπασκετική ευφυΐα και στηρίζοντας το παιχνίδι στο μυαλό του.

Θέση: γκαρντ
Ύψος: 1.90
Ηλικία: 30
Προηγούμενη ομάδα: Φενέρμπαχτσε
Διάρκεια συμβολαίου: 3 έτη

Οι επιδόσεις του στην EuroLeague (246)
8.3 πόντοι
2 ριμπάουντ
3.7 ασίστ
0.6 κλεψίματα

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ καλείται να προσαρμοστεί στα νέα οικονομικά και αγωνιστικά δεδομένα έπειτα από την αποστασιοποίηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τα κοινά της ΚΑΕ, προβιβάζοντας τον Γιώργο Βόβορα στη θέση του head coach. Το «τριφύλλι» καλείται να πορευτεί χωρίς τον επί χρόνια αρχηγό και ηγέτη του, Νικ Καλάθη με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά της EuroLeague, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων τον Νεμανια Νέντοβιτς. Τον «εύθραυστο ηγέτη, ο οποίος όμως δεν θα κρυφτεί ποτέ» όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στο gazzetta.gr ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Opinión de Málaga, Εμίλιο Φερνάντεθ. Ο 29χρονος γκαρντ δεν φοβάται να πάρει την μπάλα στα χέρια του στα κρίσιμα σημεία του αγώνα όμως οι τραυματισμοί που αντιμετώπισε είναι ένα ζήτημα.

Θέση: γκαρντ
Ύψος: 1.91
Ηλικία: 29
Προηγούμενη ομάδα: Αρμάνι Μιλάνο
Διάρκεια συμβολαίου: 1 έτος

Οι επιδόσεις του στην EuroLeague (94 συμμετοχές)
10.8 πόντοι
1.6 ριμπάουντ
2.8 ασίστ
0.6 κλεψίματα

Η απόφαση του Φακούντο Καμπάτσο να μετρήσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στη Ρεάλ Μαδρίτης που αναμένεται να πορευθεί με τους Λαπροβίτολα - Γιουλ - Αλοθέν στη θέση του πλέι μέικερ. Στο μεταξύ, η αποτυχία στο τουρνουά της Βαλένθια... σόκαρε την ομάδα του Πάμπλο Λάσο που κατέβαλε το υψηλό buy out του Αλμπέρτο Αμπάλντε στη Βαλένθια και υπέγραψε τον 24χρονο περιφερειακό για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο Αμπάλντε είχε καθοριστική συμβολή στην πορεία της Βαλένθια τα προηγούμενα χρόνια, πανηγυρίζοντας με τους «πορτοκαλί» το ισπανικό Super Cup (2017) και το EuroCup (2019).

Θέση: γκαρντ - φόργουορντ
Ύψος: 2.02
Ηλικία: 24
Προηγούμενη ομάδα: Βαλένθια
Διάρκεια συμβολαίου: 5 έτη

Οι επιδόσεις του στην EuroLeague (48 συμμετοχές)
7.7 πόντοι
3 ριμπάουντ
1.7 ασίστ
0.4 κλεψίματα

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας, Μπασκόνια προχωράει σε ολική αναδόμηση, χάνοντας όλους τους πρωταγωνιστές της περσινής σεζόν, πλην του Λούκα Βιλντόζα. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Βάσκους που ενισχύθηκαν με τον Ρόκας Γκιεντράιτις. Ο 27χρονος φόργουορντ έκανε πέρσι το ντεμπούτο του στην EuroLeague με την Άλμπα Βερολίνου ενώ συνέβαλε στην κατάκτηση της Bundesliga υπό τις οδηγίες του Ρενέσες.

Θέση: φόργουορντ
Ύψος: 2.00
Ηλικία: 28
Προηγούμενη ομάδα: Άλμπα Βερολίνου
Διάρκεια συμβολαίου: 3 έτη

Οι επιδόσεις του στην EuroLeague (25 συμμετοχές)
13.8 πόντοι
4 ριμπάουντ
1.4 ασίστ
1.4 κλεψίματα

Η Βαλένθια της σεζόν 2020/21 είναι μια πολύ ιντριγκαδόρικη περίπτωση, από τη στιγμή που προχώρησε σε σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις (Ουίλιαμς, Κάλινιτς, Χέρμανσον, Πρέπελιτς), ανανεώνοντας τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς και τα υπόλοιπα κομμάτια του περσινού κορμού. Οι Ίβηρες θα παλέψουν για την πρόκριση στα προημιτελικά ενώ ο Ουίλιαμς δυνάμωσε κατά πολύ τη γραμμή ψηλών. Πέρσι φόρεσε τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, έχοντας 11.3 πόντους και 3.9 ριμπάουντ στην EuroLeague.

Θέση: φόργουορντ
Ύψος: 2.03
Ηλικία: 29
Προηγούμενη ομάδα: Φενέρμπαχτσε
Διάρκεια συμβολαίου: 1 έτος

Οι επιδόσεις του στην EuroLeague (57 συμμετοχές)
12.4 πόντοι
4 ριμπάουντ
0.9 ασίστ
0.8 κλεψίματα

Η Ζάλγκιρις πορεύεται στη... μετά Γιασικεβίτσιους εποχή, δίνοντας τη σκυτάλη στον Μάρτιν Σίλερ. Οι Λιθουανοί κινήθηκαν με απόλυτη μυστικότητα κι έκαναν την έκπληξη ανακοινώνοντας στα μέσα Ιουλίου την απόκτηση του Ζοφρί Λοβέρν. Ο Γάλλος φόργουορντ - σέντερ αγωνίστηκε την τελευταία διετία στη Φενέρμπαχτσε ωστόσο πέρσι έπαιξε ελάχιστα λόγω τραυματισμών. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον είχε θέσει ουσιαστικά εκτός ομάδας, η περίπτωση του συνδέθηκε με την Παρτίζαν και πλέον ψάχνει το restart στην καριέρα του στο Κάουνας.

Θέση: σέντερ
Ύψος: 2.11
Ηλικία: 28
Προηγούμενη ομάδα: Φενέρμπαχτσε
Διάρκεια συμβολαίου: 1 έτος

Οι επιδόσεις του στην EuroLeague (72 συμμετοχές)
8.6 πόντοι
5 ριμπάουντ
1.2 ασίστ
0.4 κλεψίματα

Έπειτα από την πρώτη, αναγνωριστική σεζόν στην EuroLeague όπου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με ρεκόρ 8-20, η Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ έκανε σημαντικές κινήσεις προκειμένου να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω στη διοργάνωση. Έτσι, λοιπόν οι Ρώσοι απέκτησαν, μεταξύ άλλων τον Αρτούρας Γκουντάιτις, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν με σοβαρό τραυματισμό (ολική ρήξη χιαστού) και πλέον θα ενισχύσει τη Ζενίτ στη δεύτερη σεζόν της στη διοργάνωση, πλαισιωμένος από τους Ρίβερς, Μπάρον και Πάνγκος.

Θέση: σέντερ
Ύψος: 2.08
Ηλικία: 27
Προηγούμενη ομάδα: Αρμάνι Μιλάνο
Διάρκεια συμβολαίου: 2 έτη

Οι επιδόσεις του στην EuroLeague (96 συμμετοχές)
9 πόντοι
5.4 ριμπάουντ
0.3 ασίστ
0.5 κλεψίματα