Πάρτε τον Ομπράντοβιτς στο ΝΒΑ, μπας και ησυχάσουμε!

Πάρτε τον Ομπράντοβιτς στο ΝΒΑ, μπας και ησυχάσουμε!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας παρακολούθησε όλα όσα συνέβησαν από το πρωί στην επιβλητική “Lanxess Arena” και σας μεταφέρει εικόνες, κλίμα αλλά και όσα ευτράπελα έλαβαν χώρα. H έκπληξη της Euroleague στον MVP, η πρόταση του Αταμάν και τα κέφια του «πολυνίκη» Μεσίνα!

Η βροχή που έπεφτε και η χαμηλή θερμοκρασία που επικρατούσε το πρωί στην Κολωνία, δεν θα μπορούσε με τίποτε να μας πτοήσει. Το πρόγραμμα της παραμονής των ημιτελικών, άλλωστε, ήταν πολύ χορταστικό και όσοι τυχεροί συνάδελφοι (γύρω στους 140) έχουν ταξιδέψει στην δυτική Γερμανία, εντυπωσιάστηκαν αρχικά από το γήπεδο, που πέραν του ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα υπερσύγχρονα του ΝΒΑ, είναι εκπληκτικά διατηρημένο για την ηλικία του (23 ετών)!

Το κυρίως πιάτο, όμως, για μας τους δημοσιογράφους που είμαστε οι πρώτοι δέκτες και εν συνεχεία για τους φιλάθλους, που τόσο θα λείψουν από τους αγώνες, περιελάμβανε πολύ… αλατοπίπερο και σπαρταριστές ατάκες μεταξύ των πρωταγωνιστών. Η αρχή έγινε στην πρώτη στην κοινή συνέντευξη Τύπου για τον πρώτο ημιτελικό μεταξύ της ΤΣΣΚΑ και της Εφές.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, στο 14ο Final 4 της καριέρας του, έλαμπε μέσα στο αστραφτερό μπλε κοστούμι του και ήταν εμφανές ότι ήξερε – καλύτερα από τους τρεις συναδέλφους του – πώς να διαχειριστεί την διαδικασία των ερωτήσεων από τους διαπιστευμένους εκπροσώπους του Τύπου. Όσο για την ατάκα της ημέρας την είπε στο gazzetta.gr και αφορούσε την αρρωστημένη κατάσταση που είχε δημιουργήσει ο Μάικ Τζέιμς με τα τερτίπια του.

Ο πάγος έσπασε όταν μία Σέρβα συνάδελφος που συνδέθηκε μέσω zoom, ζήτησε να μάθει περισσότερα για τον πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο η Euroleague ανακοίνωσε τον εφετινό MVP της κανονικής περιόδου.

Δεν ξέρω ποιος είχε την ιδέα, το σενάριο, όμως, ήταν εκπληκτικό και πέτυχε στο έπακρο τον σκοπό του. Τι συνέβη; Οι διοργανωτές μάζεψαν στο meeting room του ξενοδοχείου τους παίκτες της Εφές για ενημέρωση σχετικά με το πρωτόκολλο covid-19 και ξαφνικά από μία οθόνη εμφανίζεται η αδελφή του Βασίλιε Μίτσιτς, από την οποία έμαθε τα καθέκαστα και πλάνταξε στο κλάμα! Μέχρι να μπει στην αίθουσα ο Τζόρντι Μπερτομέου με το βραβείο, σχεδόν όλοι οι συμπαίκτες του είχαν πνιγεί από τα… ζουμιά!

Το ευγενικό… “allez” του Αταμάν στον “Ζοτς”!

Λίγο αργότερα, πήρε τον λόγο ο Εργκίν Αταμάν, που άσκησε σκληρή κριτική στις γερμανικές αρχές, επειδή δεν ενέκριναν την visa σε τουλάχιστον 50 δημοσιογράφους και συγγενείς των παικτών, με το πρόσχημα ότι ο λόγος του ταξιδιού τους δεν ήταν σοβαρός. Εκεί, λοιπόν, που συμπαθής Τούρκος coach είχε ανάψει, βρέθηκε κάποιος να τον τσιγκλήσει ακόμη περισσότερο, μη γνωρίζοντας προφανώς ότι οι μέρες του «ψυχρού πολέμου» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για την σχέση με τον “Ζοτς”!

«Λείπει από το Final 4 ο Ομπράντοβιτς;», ήταν η ερώτηση, με τον 57χρονο τεχνικό της Εφές να δίνει ρεσιτάλ απαντήσεων! «Αν μου λείπει, λέει... Τι να σας πω; Νομίζω σε όλους εδώ πέρα! Όχι μόνο γιατί είναι τρομερός προπονητής, αλλά γιατί είναι ακόμη πιο ωραίος τύπος! Ίσως πλέον να έχει έρθει η ώρα να το καταλάβουν και στο ΝΒΑ για να τον πάρουν μία και καλή. Έτσι θα ανοίξει και η αγορά της Αμερικής για περισσότερους Ευρωπαίους και όσοι μείνουμε στην Ευρώπη θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να στεφθούμε κάποια στιγμή πρωταθλητές Ευρώπης!», σχολίασε ο γίγας Αταμάν με τον παρουσιαστή της εκδήλωσης και παλιό παίκτη της ΑΕΚ και του Άρη, Τζο Αρλάουκας να του δίνει την χαριστική βολή: «Μάλλον δεν σου λείπει τόσο πολύ για να θέλεις να τον ξεφορτωθείς…», πρόσθεσε ο βετεράνος πρωταθλητής Ευρώπης με την Ρεάλ (1995) εν μέσω χάβρας από γέλια…

Χρειάστηκε να περάσουν επτά Final 4 για να νιώσει… αουτσάιντερ!

Όταν έφτασε η ώρα για τους πρωταγωνιστές του 2ου ημιτελικού, τα φώτα έπεσαν πάνω στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τον Νίκολα Μίροτιτς, που εκπροσώπησαν την Μπαρτσελόνα και τον Έτορε Μεσίνα με τον Σέρχιο Ροντρίγκεζ που κάθισαν στο πάνελ για λογαριασμό της Αρμάνι Μιλάνου.

Το παρών φυσικά έδωσε και ο δεύτερος Έλληνας του Final 4 (o 3ος είναι ο Νικ Καλάθης), ο general manager των Ιταλών, Χρήστος Σταυρόπουλος, που δεν έκρυψε το μειδίαμά του, όταν ο πρόεδρος και προπονητής της ομάδας του, δήλωσε πανευτυχής που στην 8η συμμετοχή του στο κορυφαίο ραντεβού, η ομάδα του θεωρείται για πρώτη φορά αουτσάιντερ!

Ο «Έκτορας» είχε πολλά κέφια και αστειεύτηκε με τον Αρλάουκας, που μίλησε με στόμφο για τα επτά χρόνια απουσίας των Καταλανών από το τουρνουά, θυμίζοντας ότι η τελευταία φορά των Μιλανέζων ήταν το 1992. «Θέλω να το απολαύσω σαν να είναι το τελευταίο μου, επομένως μέχρι την Κυριακή, έχεις ακόμη δύο μέρες για να μάθεις πως προφέρεται το μικρό μου όνομα!», είπε σε έναν Ισπανό συνάδελφο ο 61χρονος έμπειρος Ιταλός τεχνικός, που είναι και ο πολυνίκης σε τίτλους μεταξύ των προπονητών που βρίσκονται στην Κολωνία.

Η Κίμωλος και ο αγαπημένος παίκτης του “Τσάτσο”!

Η συνέντευξη έκλεισε με τον Σέρχιο Ροντρίγκεζ να δηλώσει θαυμαστής του Saras από μικρός και να αποκαλύπτει ότι πολλές ήταν οι φορές που σκέφτηκε να επικοινωνήσει μαζί του για να του ζητήσει πολύτιμες συμβουλές για την θέση του point-guard. «Θέλεις να με ρωτήσεις τώρα; Πολύ ευχαρίστως…», του είπε με χαμόγελο… colgate ο Λιθουανός coach της Μπάρτσα, για να πάρει πληρωμένη απάντηση: «Καλύτερα όχι σήμερα, γιατί μάλλον θα με ρίξεις στα βράχια…», του απάντησε ο “Τσάτσο” ανεβάζοντας το «θερμόμετρο».

Αν μη τι άλλο, μία ωραία ατμόσφαιρα, όπως παραδέχτηκαν όλοι. Η πίεση, πάντως, ήταν περισσότερο εμφανής στην όψη του “αφεντικού” των Καταλανών και του γενικού διευθυντή, Χουαν Κάρλος Ναβάρο. Αν μία ομάδα θα μπει στο παρκέ με το μεγαλύτερο «πρέπει», αυτή είναι η Μπαρτσελόνα! «Αφήστε με με τις μπασκετικές ερωτήσεις και πείτε μου πόσο ωραία είναι Κίμωλος! Έχουμε ένα γάμο εκεί το καλοκαίρι…», μας είπε όταν τον πλησιάσαμε λίγο αργότερα στην μικτή ζώνη. Εκεί που ο Μίροτιτς θυμήθηκε την τρομερή προπερσινή σειρά Μπακς-Σελτικς (ήμουν παρών στα 3 από τα 5 παιχνίδια) και αναπόλησε το open court του ΝΒΑ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιτούδης στο gazzetta.gr: «Ο Τζέιμς έπρεπε να φύγει γιατί θα γινόταν κάτι σαν… "καρκίνωμα"!»

Βατούτιν στο gazzetta.gr: «Ο Ιτούδης μπορεί να γίνει ο Ομπράντοβιτς της ΤΣΣΚΑ» (vid)

Πρώτο ταξίδι στην covid-19 εποχή!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!