Γιασικεβίτσιους: «Όταν έχεις πίεση πρέπει να τη διαχειρίζεσαι, χρειάζεται προσήλωση»

Gazzetta team
Γιασικεβίτσιους: «Όταν έχεις πίεση πρέπει να τη διαχειρίζεσαι, χρειάζεται προσήλωση»
Ο Σάρας Γιασικεβίτσιους στάθηκε στην πίεση που πάντα υπάρχει στα Final 4, ενώ μίλησε για τον ημιτελικό κόντρα στην Αρμάνι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην συνέντευξη Τύπου του Final 4

Για την πίεση: «Είναι δύσκολο να απαντήσω. Όταν έχεις πίεση πρέπει να τη διαχειρίζεσαι. Πρέπει να είσαι προσηλωμένος να τρέχεις, να εστιάζεις στην άμυνα και αυτό είναι το πιο σημαντικό για έναν προπονητή».

Για τη διαφορά στο Final 4 που είχε πάει με τη Ζαλγκίρις σε σχέση με το σημερινό: «Πιέζω και εγώ τον εαυτό μου την ίδια στιγμή και μαζί την ομάδα. Το ίδιο έκανα και στη Ζαλγκίρις. Μπορεί να ήμασταν αουτσάιντερ στο Βελιγράδι, αλλά πηγαίναμε με το σκεπτικό να το κατακτήσουμε. Υπήρχαν σπουδαίες ομάδες. Δεν αλλάζει κάτι. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αύριο. Έτσι κάναμε και στο Βελιγράδι. Έτσι είναι το Final 4 και οι 4 ομάδες έχουν ελπίδες. Περνάς από πολλές μάχες και κάθε ομάδα έχει μια ευκαιρία».

Για την Αρμάνι : «Σίγουρα είναι πιο εύκολο για μένα να διαχειρίζομαι την πίεση. Το θέμα είναι να ελέγχεις αυτό που μπορείς να ελέγξεις. Εννοείται πως μπορούμε να ελέγξουμε το κομμάτι της άμυνας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το ρυθμό, είναι κάτι που κάνουμε καλά».

Για την απουσία κόσμου: «Κάπως έτσι οι παίκτες ακούνε περισσότερο. Ίσως έτσι να μπορώ να βοηθήσω περισσότερο τους παίκτες να είναι προσηλωμένοι. Σίγουρα ένα από τα καλύτερα πράγματα σε Final 4 είναι οι φίλαθλοι. Θα πρέπει να συνεχίσουμε και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και να σταθούμε στη μάχη που έχουμε».

Για τον Πάου Γκασόλ: «Όταν ήρθε εδώ ξέραμε ότι πλησιάζει τα 40 και έχει να παίξει κοντά 2 χρόνια. Σιγά σιγά βοηθάει την ομάδα και βελτιώνεται με τον καιρό. Μαθαίνει την ομάδα και νιώθει και πάλι παίκτης. Σιγά σιγά βλέπουμε πράγματα απ' αυτά που θέλαμε να βλέπουμε από εκείνον»

Από την πλευρα του ο Μίροτιτς είπε:

Για την επιστροφή της Μπαρτσελόνα σε Final 4: «Νιώθω εξαιρετικά, είμαι ευλογημένος. Ύστερα από αρκετά χρόνια επιστρέφουμε και πρώτος στόχος μας είναι η Euroleague. Τώρα είμαι εδώ και έχω γύρω μου ανθρώπους που έχουν κατακτήσει πολλές. Δεν βάζω πίεση στον εαυτό μου, θέλω να το απολαύσουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο για να τα καταφέρουμε».

Για τα ριμπάουντ: «Υπάρχουν λεπτομέρειες που θα κρίνουν το νικητή. Είμαι και τα ριμπάουντ. Προφανώς το παιχνίδι μας είναι επιτυχημένο γιατί μας έχει φέρει εδώ. Εμείς προσπαθούμε να κερδίζουμε τα αμυντικά ριμπάουντ. Εννοείται πως έχουμε υψηλό αμυντικό φίλτρο. Πρέπει να ελέγξουμε τα κλεψίματα στο κομμάτι της επίθεσης, να μην αφήσουμε την Αρμάνι να πάρει μπάλες. Είναι σπουδαία ομάδα έχει παίκτες που μπορούν να φέρουν ψηλά το σκορ. Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για να κερδίσουμε».

Για τον Γιασικεβίτσιους: «Ο προπονητής μας έχει την εμπειρία και ως παίκτης σε ένα Final 4. Αυτό παίζει ρόλο. Μπορεί να πει πράγματα στους παίκτες τι να περιμένουμε, πώς να αντιδράσουμε. Αυτό μας βοήθησε και μέσα στη σεζόν . Η ομάδα έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και όρεξη. Πρέπει να ακολουθήσουμε τη στρατηγική του. Ήρθαμε εδώ για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον προπονητή μας. Προσεγγίζουμε το Final 4 με μεγάλη ταπεινότητα».

Για το MVP που κατέκτησε ο Μίτσιτς: «Στόχος δεν είναι ο τίτλος του MVP, στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου. Συγχαίρω τον Μίτσιτς για το βραβείο του MVP ήταν τεράστια τιμή. Είχε φοβερή σεζόν. Θα ήταν σίγουρα καλό να κατακτήσω το βραβείο του MVP αλλά δεν ήρθα γι αυτό. Μου λείπουν οι συλλογικοί τίτλοι όχι οι ομαδικοί. Έχω ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσω να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τον τίτλο της Euroleague».

Για το αν νιώθει ότι έχασε το βραβείο του MVP: «Δεν έχασα κάτι. Είμαι εδώ που θέλω να είμαι, στο Final 4. Θα ήταν ωραίο να πάρω το βραβείο του MVP, αλλά στο τέλος κανείς δεν θυμάται τα προσωπικά βραβεία, τους τίτλους θυμούνται. Στόχος είναι να φτάσω στην ευρωπαϊκή κορυφή. Συγχαρητήρια στον Μίτσιτς, εγώ θέλω να φέρω το κλαμπ εκεί που του αξίζει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπερτομέου: «Μας λείπουν οι φίλαθλοι, είναι ακρογωνιαίος λίθος της Εuroleague»

Βατούτιν στο gazzetta.gr: «Ο Ιτούδης μπορεί να γίνει ο Ομπράντοβιτς της ΤΣΣΚΑ»