Λούντμπεργκ: Πρώτος Δανός σε Final 4 μετά τους Λάρσεν & Άντερσεν της ΑΕΚ!

Λούντμπεργκ: Πρώτος Δανός σε Final 4 μετά τους Λάρσεν & Άντερσεν της ΑΕΚ!
Ο Γκάμπριελ Λούντμπεργκ θα συμμετάσχει στο Final 4 της EuroLeague με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αποτελώντας τον πρώτο Δανό που θα παίξει στην τελική φάση της διοργάνωσης έπειτα από τους Μίκαελ Λάρσεν και Ντέιβιντ Άντερσεν!

Ο Λούντμπεργκ συνειδητοποίησε από νωρίς πως αν δεν γίνεις ο κύριος της πορείας της ζωής σου, σημαίνει ότι επιτρέπεις στην ύπαρξή σου να αποτελεί ατύχημα. Πως το να παίρνεις τον έλεγχο της μοίρας σου είναι τρομερά υπέροχο και πως η προετοιμασία για να πετύχει κανείς δεν αρκεί από μόνη της αφού χρειάζονται θαρραλέες αποφάσεις.

Από την εποχή, λοιπόν που η θέα μιας μπάλας μπάσκετ στην Κοπεγχάγη δεν του φαινόταν πολύ φιλική ως την εκτόξευση στη Ζιελόνα Γκόρα και τη μεταγραφή στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο 26χρονος γκαρντ είχε πάντα την αυτοπεποίθηση του ανθρώπου που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Η τελευταία σημείωση σε ό,τι αφορά την καριέρα του Δανού γκαρντ ήταν η πρόκριση στο Final 4 της Κολωνίας.

Στις 24 Δεκεμβρίου η ΤΣΣΚΑ έχασε για άγνωστο διάστημα τον Ουίλ Κλάιμπερν, ο οποίος τραυματίστηκε στον αριστερό αστράγαλο στον αγώνα με τη Βιλερμπάν για τη 16η αγωνιστική της EuroLeague όταν συγκρούστηκε με αντίπαλό του στη διεκδίκηση της μπάλας. Αμέσως σήμανε… συναγερμός και η ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής έγινε επιτακτική ανάγκη για τους Ρώσους.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η Ζιελόνα Γκόρα υποχρέωσε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πρώτη ήττα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στη VTB League, επικρατώντας με 93-90 με τρίποντο στο 1.7" με τρίποντο του Κρις Ρίτσαρντ, στο παιχνίδι όπου ο Λούντμπεργκ μέτρησε 26 πόντους με 8/11 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/1 βολή, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα! Ήταν το μεγάλο τεστ που πέρασε επιτυχώς ο Δανός γκαρντ που προηγουμένως κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ.

Μάλιστα η περίπτωσή του ήλθε στο προσκήνιο αρχικώς για τον Παναθηναϊκό. Ήταν η περίοδος που ο Όντεντ Κάτας δήλωνε ανοιχτά πως αν οι πράσινοι χρειαστούν παίκτη, θα κάνουν κάτι καθώς ο Μάρκους Φόστερ δεν ήταν στα πλάνα του Ισραηλινού προπονητή. Πριν λοιπόν, καταλήξει στον Τι Τζέι Μπρέι, ο Παναθηναϊκός στράφηκε στον Λούντμπεργκ ωστόσο οι αξιώσεις της Ζιελόνα Γκόρα καθιστούσαν απαγορευτική τη μετακίνησή του, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή Pick-n-Roll της Cosmote TV.

Eν τέλει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έβγαλε από τα ταμεία της 550.000 ευρώ για τα buyouts των Λούντμπεργκ και Μάικλ Έρικ. Ο Δανός είναι ένας παίκτης που είχε ελευθερία κινήσεων στη Ζιελόνα Γκόρα, έχοντας τον χώρο και την εμπιστοσύνη του προπονητή του για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του όσον αφορά το σκοράρισμα και τους τρόπους που έβρισκε για να απειλήσει το καλάθι των αντιπάλων του.

Από το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης 28/4, έγινε ο πρώτος Δανός που θα παίξει σε Final 4 της EuroLeague έπειτα από το 1998 και τους Μίκαελ Λάρσεν και Ντέιβιντ Άντερσεν! Τότε, η ΑΕΚ είχε προκριθεί στο Final 4 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, διεκδικώντας τον τίτλο απέναντι στην πανίσχυρη Κίντερ Μπολόνια!

Την προηγούμενη χρονιά η ΑΕΚ ήταν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Μέσα σε μια σεζόν, με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον μεγαλομέτοχο Γιάννη Φιλίππου να ανεβάζει το μπάτζετ, η ΑΕΚ... εκτοξεύτηκε, τερμάτισε δεύτερη στην Ελλάδα και την επόμενη σεζόν επέστρεψε στην κορυφαία διοργάνωση. Παρά τις αλλαγές ξένων στη διάρκεια της χρονιάς, ο Ιωαννίδης έφτασε στο έκτο Final 4 της καριέρας του με τρίτη διαφορετική ομάδα!

Με το τρίποντο του Μπάνε Πρέλεβιτς η ΑΕΚ απέκλεισε στον ημιτελικό την Μπενετόν Τρεβίζο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς! Στον τελικό, ηττήθηκε από την Κίντερ με 58-44. Ο Λάρσεν είχε μείνει στους 2 πόντους και ο Άντερσεν στους 4.

Ο Λάρσεν αποκτήθηκε από την «Ένωση» το 1996 σε ηλικία 22 ετών, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο για 600.000 δολάρια. Όσον αφορά τον Άντερσεν, έπαιξε στην ΑΕΚ το διάστημα 1997-98 και 1998-99, προτού μετακομίσει στην Ιταλία για λογαριασμό της Κίντερ. Έπειτα από 10 χρόνια, έβαλε ξανά τα κιτρινόμαυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλάιμπερν: Κάποιοι πέφτουν και διαλύονται, άλλοι σηκώνονται και δεν κοιτούν πίσω (pics & vid)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια και «μπουγέλο» στον Ιτούδη μετά τη πρόκριση στο Final 4 (vid)

Το 6ο σερί Final 4 του Ιτούδη: «Για κάποιους είναι το 1o και πρέπει να τους εξηγήσουμε τι εστί Final 4»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.