Παναθηναϊκός: Ψηλά στη λίστα ο Τάιους! (vids)

Παναθηναϊκός: Ψηλά στη λίστα ο Τάιους! (vids)

Παναθηναϊκός: Ψηλά στη λίστα ο Τάιους! (vids)
Ένας από τους παίκτες που εξετάζει ο Παναθηναϊκός για τη θέση του σέντερ είναι και ο Άλεξ Τάιους!

Μετά το τέλος της πολυαναμενόμενης συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του νέου Παναθηναϊκού, άπαντες σηκώνουν ψηλά τα μανίκια και πιάνουν δουλειά όσον αφορά την ενδυνάμωση του «πράσινου» ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν.

Μπορεί να απέσυραν το ενδιαφέρον για τον Γκρεγκ Ουίτινγκτον ωστόσο ο Γιώργος Βόβορας και οι συνεργάτες του δουλεύουν διάφορα εναλλακτικά πλάνα όσον αφορά το «πάντρεμα» των παικτών που θα βρεθούν στην ομάδα.

Φυσικά η μία θέση που θα αποκτηθεί ξένος είναι αυτή του σέντερ προκειμένου να πλαισιώσει τον Γιώργο Παπαγιάννη. Το όνομα του Μακόνγκ Ματιάνγκ εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στους υποψήφιους για το ρόστερ του Παναθηναϊκού, ωστόσο εξετάζεται πολύ σοβαρά και η περίπτωση του Άλεξ Τάιους!

Ένας παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά τα ευρωπαϊκά κατατόπια και πληροί τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Γιώργος Βόβορας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Αν και 32 ετών διατηρεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την αθλητικότητά του, έχει το κίνητρο της επιστροφής στην EuroLeague, ενώ διαθέτει πολλές παραστάσεις από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και ξέρει πώς να διαχειριστεί τις καταστάσεις που μπορεί να παρουσιαστούν. Ο Τάιους είχε απασχολήσει τον Παναθηναϊκό και στο παρελθόν αλλά ουδέποτε μετουσιώθηκε σε πράξη το ενδιαφέρον που είχαν δείξει οι «πράσινοι».

Ο Αμερικανοισραηλινός σέντερ (32χρ., 2.03μ.) είχε κατακτήσει την EuroLeague το 2014 με τη φανέλα της Μακάμπι ενώ μετράει συνολικά 176 ματς στην διοργάνωση (με Καντού, Μακάμπι, Εφές, Γαλατασαράι) έχοντας κατά μέσο όρο 7,8 πόντους, 4,6 ριμπάουντ, 1,2 τάπες σουτάροντας με 64% στα δίποντα. Φέτος αγωνίστηκε στο EuroCup με την Ούνικς Καζάν έχοντας 10,8 πόντους, 6,4 ριμπάουντ, 1,3 μπλοκ με 61% στα δίποντα (70/114). Αν μη τι άλλο, πρόκειται για παίκτη που ταιριάζει στα «θέλω» των «πρασίνων», ειδικά για τον ρόλο για τον οποίο ψάχνει παίκτη το προπονητικό τιμ.

Από εκεί και πέρα πρώτη προτεραιότητα είναι τα γκαρντ και οι παίκτες που θα αποτελέσουν κομβικό παράγοντα στον νέο Παναθηναϊκό. Ο Λορέντζο Μπράουν εξακολουθεί να είναι πρώτος στη λίστα για τη θέση του βασικού point guard, ενώ ολοένα και ανεβαίνει η περίπτωση του Νέιτ Ουόλτερς για τη θέση του backup point guard. Υπάρχει πάντα στη λίστα και ο Μαόντο Λο ενώ έχουν αρχίσει να γίνονται σκέψεις για την απόκτηση ενός ακόμα γκαρντ μετά και το «διαζύγιο» με τον Νίκο Παππά.

Όπερ και σημαίνει ότι ενδεχομένως να χρειαστούν και... επτά ξένοι, αν και δεν αποτελεί το ιδανικό σενάριο για τον νέο τεχνικό του «τριφυλλιού» και τους συνεργάτες του. Και αυτό διότι θα ήθελε ένα ρόστερ χωρίς... προσθαφαιρέσεις για τα ματς της Basket League και της EuroLeague. Παρόλα αυτά υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο για την απόκτηση ενός ακόμη παίκτη για να βρεθεί δίπλα από τον Μάρκους Φόστερ (θέμα χρόνου η επίσημη ανακοίνωση) και να έχει καλό σουτ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.