Παναθηναϊκός: Εξετάζει και Ματιάνγκ για «πεντάρι» (vids)

Παναθηναϊκός: Εξετάζει και Ματιάνγκ για «πεντάρι» (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Εξετάζει και Ματιάνγκ για «πεντάρι» (vids)
Ο Λάντρι Νοκό εξακολουθεί να αποτελεί την πρώτη επιλογή του Γιώργου Βόβορα για τη θέση του σέντερ, ωστόσο υπάρχει και... backup plan με τον Μανγκόγκ Ματιάνγκ!

Την ώρα που οι διοικητικές εξελίξεις «τρέχουν» στις τάξεις του Παναθηναϊκού μετά τα θέματα που δημιουργήθηκαν με τους Μάνο Παπαδόπουλο και Φραγκίσκο Αλβέρτη, το αγωνιστικό κομμάτι δεν... μένει πίσω και ούτε δεν συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές με διάφορους παίκτες.

Μετά την απόκτηση του Μάρκους Φόστερ (σ.σ. μένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η πρώτη κίνηση των «πρασίνων» ενόψει της επόμενης σεζόν), είναι δεδομένο ότι ο Γιώργος Βόβορας συνεχίζει να «εξετάζει» διάφορες περιπτώσεις παικτών.

Βέβαια παραμένει στην... αναμονή όσον αφορά το ύψος του μπάτζετ ώστε να ξέρει και ο ίδιος τα χρήματα που θα έχει στην διάθεσή του προκειμένου να διαθέσει για τη συμπλήρωση του ρόστερ. Εκτός του Λάντρι Νοκό που αποτελεί την πρώτη του επιλογή για τη θέση του σέντερ, ο 43χρονος τεχνικός έχει και άλλους παίκτες στη λίστα προκειμένου να πλαισιώσει τον Γιώργο Παπαγιάννη. Και αυτό διότι λόγω της παρουσίας του Νοκό στην EuroLeague αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων ομάδων της διοργάνωσης. Όπερ και σημαίνει ότι ο... οικονομικός ανταγωνισμός θα είναι και πιο δύσκολος.

Εκείνος που βρίσκεται σε περίοπτη θέση είναι ο Αυστραλοσουδανός φόργουορντ/σέντερ, Μανγκόνγκ Ματιάνγκ! Πρόκειται για έναν ιδιαιτέρως αθλητικό ψηλό, 28 χρονών με ύψος 2.08 μέτρα, ο οποίος αγωνίστηκε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Τουρκία με τη φανέλα της Μπαχτσεσεχίρ.

Στα 18 ματς του τουρκικού πρωταθλήματος μέτρησε κατά μέσο όρο 12,7 πόντους, 10,6 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ, 1,4 τάπες, 1,1 κλεψίματα και 1,7 λάθη ανά 32,8 λεπτά συμμετοχής, ενώ αντίστοιχα στο FIBA Europe Cup είχε 12,2 πόντους, 11,1 ριμπάουντ και 1,3 τάπες ανά 28,1 λεπτά.

Μάλιστα, ο Ματιάνγκ υπήρξε και παίκτης του Ρικ Πιτίνο στο Λούιβιλ για τέσσερα χρόνια (2013-2017) και συμπαίκτης τόσο του Ντόνοβαν Μίτσελ, όσο και του Μόντρεζλ Χάρελ. Δεν έγινε ποτέ draft αλλά αγωνίστηκε σε τέσσερα ματς του ΝΒΑ με τη φανέλα των Σάρλοτ Χόρνετς. Επίσης τη σεζόν 2018-19 βρέθηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Κρεμόνα, με την οποία μέτρησε 10,9 πόντους και 9,7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Από εκεί και πέρα, όπως έχουμε γράψει, για τη θέση του πάουερ φόργουορντ θα εξαρτηθούν όλα από την υπόθεση του Ντεσόν Τόμας και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε πρόταση για τον Γκρεγκ Ουίτινγκτον ή τον Άαρον Ουάιτ. Αν και δεν είναι τα μοναδικά ονόματα στην «πράσινη» λίστα.