Παναθηναϊκός: Πρόταση από ομάδα Euroleague o Μάνος Παπαδόπουλος!

Παναθηναϊκός: Πρόταση από ομάδα Euroleague o Μάνος Παπαδόπουλος!

Παναθηναϊκός: Πρόταση από ομάδα Euroleague o Μάνος Παπαδόπουλος!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του gazzetta.gr, ο επί σειρά ετών γενικός διευθυντής της «πράσινης» ΚΑΕ και τα τελευταία χρόνια πρόεδρος της ομάδας, έχει δεχθεί δελεαστική πρόταση για διετή συνεργασία από ομάδα της Euroleague.

Η πρόταση στον Μάνο Παπαδόπουλο να αναλάβει το πόστο του general manager προέρχεται από ομάδα που δεν έχει παίξει ακόμη πρωταγωνιστικό ρόλο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά έχει σπουδαίες βλέψεις και αρκετό χρήμα να ξοδέψει.

Υπό άλλες συνθήκες δεν θα συνιστούσε μεγάλη είδηση, πολύ απλά γιατί ο 56χρονος πολύπειρος παράγοντας του «τριφυλλιού», με την μακρά πορεία στα μπασκετικά ευρωπαϊκά δρώμενα, θα μπορούσε να έχει κάθε χρόνο πρόταση από σύλλογο του εξωτερικού. Και μάλιστα είχε κάμποσες στο παρελθόν, τις οποίες αρνήθηκε, για χάρη της αγάπης του προς τον Παναθηναϊκό.

Η απουσία του από την κρίσιμη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Euroleague, όμως, στην οποία συζητήθηκε το αίτημα των «πρασίνων» για αποχώρηση από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η αλήθεια είναι ότι παραξένεψε πολλούς (ανεπισήμως, οι «πράσινοι» την απέδωσαν σε αδιαθεσία), έδωσε τροφή για διάφορα σενάρια και φυσικά το έναυσμα για το κυνήγι της είδησης.

Ο λόγος φυσικά για τον Μάνο Παπαδόπουλο, που πρόσφατα – μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την «πράσινη» ΚΑΕ – ανέλαβε το βαρύ φορτίο να καθοδηγήσει τους πρωταθλητές στην μετά οικογένειας Γιαννακόπουλων, εποχή. Ο επί σειρά ετών γενικός διευθυντής, team manager κι εσχάτως πρόεδρος της ομάδας, όμως, δεν ήταν παρών και ο εξάστερος εκπροσωπήθηκε από τον γενικό γραμματέα του Ερασιτέχνη, Παναγιώτη Μπόμη και τον Τάκη Τριαντόπουλο, που έχει επαναδραστηριοποιηθεί στο κομμάτι της διοίκησης.

To gazzetta.gr, ως όφειλε, επικοινώνησε με το επί 29 συναπτά έτη διοικητικό στέλεχος του Παναθηναϊκού (είναι στην ομάδα από το 1991), που όμως αρνήθηκε ευγενικά να σχολιάσει τις πληροφορίες . Όπως και να 'χει, πάντως το ρεπορτάζ τρέχει και οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν μαζί με τον καπνό, υπάρχει και φωτιά.

Αν ο Μάνος Παπαδόπουλος βάλει τελεία και παύλα στο έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει τότε θα χυθεί ελάχιστο μελάνι. Αν όμως, η υπόθεση αποκτήσει ρεαλιστικές προεκτάσεις, τότε κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει πόσο ραγδαίες θα είναι οι μελλοντικές εξελίξεις για την ΚΑΕ.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η προσφορά του στους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης είναι τέτοια – ειδικότερα στην μετά Ομπράντοβιτς εποχή, οπότε κι έβαλε τεράστια πλάτη – που κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι (στην περίπτωση που αποχωρήσει) αφήνει ακυβέρνητο το καράβι σε συνθήκες φουρτούνας.

Ίσα-ίσα που μία ενδεχόμενη αλλαγή περιβάλλοντος, που θα συνοδεύεται με άκρως ευνοϊκούς οικονομικούς όρους – θα αποτελέσει την απόλυτη επιβράβευση και «εξαργύρωση» μίας εξαιρετικής δουλειάς σχεδόν τριών δεκαετιών στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Υγ.: Το συμβόλαιο του general manager, ο οποίος εργάζεται στην ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Μάνο Παπαδόπουλο, εκπνέει στις 30 Ιουνίου.