Παναθηναϊκός: Πρώτα θα ξεκαθαρίσει του Τόμας και... μετά το «τεσσάρι»

Παναθηναϊκός: Πρώτα θα ξεκαθαρίσει του Τόμας και... μετά το «τεσσάρι»

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Πρώτα θα ξεκαθαρίσει του Τόμας και... μετά το «τεσσάρι»
Ο Γιώργος Βόβορας εξετάζει προσεκτικά τις κινήσεις που θα κάνει όσον αφορά τις επιλογές των ξένων, αλλά για τη θέση του πάουερ φόργουορντ θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει η αποδέσμευση του Ντεσόν Τόμας. Ουάιτ-Ουίτινγκτον τα φαβορί για το «τέσσερα», Μπράουν και Ουόλτερς «κοιτάζει» για τον «άσο».

Την ώρα που στον Παναθηναϊκό περιμένουν την οριστική εξέλιξη με το θέμα του Μάρκους Φόστερ ο οποίος θα αποτελέσει και την πρώτη... κίνηση των «πρασίνων», ο 43χρονος τεχνικός εξετάζει με κάθε λεπτομέρεια τις περιπτώσεις παικτών για τις υπόλοιπες θέσεις.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Για τη θέση του πάουερ φόργουορντ είναι δεδομένο ότι πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με τον Ντεσόν Τόμας και στη συνέχεια να γίνει οποιαδήποτε άλλη κίνηση.

Τα δεδομένα στην υπόθεση του Αμερικανού έχουν ως εξής: Αυτή τη στιγμή έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό με τις αποδοχές του για τη νέα σεζόν να φτάνουν και τα 750.000 ευρώ. Για να αποχωρήσει από την ομάδα από τη στιγμή που το συμβόλαιό του κρίνεται -πλέον- ιδιαίτερα βαρύ για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας θα πρέπει να γίνουν δύο πράγματα. Είτε να βρει ισόποση πρόταση ή καλύτερη πρόταση ή πρόταση που να τον ικανοποιεί απ' όλες τις απόψεις προκειμένου να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό χωρίς την παραμικρή «ζημιά» για το «τριφύλλι», είτε να βρεθεί «χρυσή τομή» για την αποδέσμευσή του. Και εκεί ενδεχομένως να υπάρξει... καθυστέρηση αφού ένα συμβόλαιο δεν μπορεί να λυθεί εύκολα και ούτε από τη μία στιγμή στην άλλη.

Από εκεί και πέρα ο Γιώργος Βόβορας έχει ξεχωρίσει ήδη δύο ονόματα. Τον Άαρον Ουάιτ για τον οποίο είχατε ενημερωθεί από το gazzetta.gr από τις 26 Μαΐου και τον Γκρεγκ Ουίτινγκτον. Τι ισχύει στις δύο περιπτώσεις; Ο μεν Ουάιτ αγωνίζεται στην Τενερίφη ως δανεικός από την Αρμάνι Μιλάνο αλλά αναμένεται να αποδεσμευτεί μετά το τέλος της σεζόν. Το «κασέ» του δεν είναι απαγορευτικό, σε αντίθεση με τον Ουίτινγκτον που φόρεσε τη φανέλα της Γαλατασαράι που είναι πιο... αλμυρό για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού. Όμως θεωρείται πολύ δύσκολο να προχωρήσει η περίπτωση του πάουερ φόργουορντ εάν και εφόσον δεν ξεκαθαρίσει πρώτα το τοπίο με τον Ντεσόν Τόμας.

ΜΠΡΑΟΥΝ ΚΑΙ ΟΥΟΛΤΕΡΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ... ΝΕΝΤΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΣΟ»

Όσον αφορά τη θέση του πλέι μέικερ και εκείνου που θα έχει τον ρόλο του αντί-Καλάθη στον Παναθηναϊκό, ο Λορέντζο Μπράουν πάντα αποτελούσε τον υπ' αριθμόν «1» (προσιτό) στόχο του Παναθηναϊκού. Για την ακρίβεια εκείνος που αρέσει περισσότερο στον Γιώργο Βόβορα είναι ο Κέβιν Πάνγκος αλλά το «κασέ» του φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ και κρίνεται απαγορευτικό για τους «πράσινους». Άλλωστε Ζενίτ και Βαλένθια τον έχουν βάλει ήδη στο... ραντάρ τους! Προς το παρόν επικρατεί στασιμότητα στο θέμα του Μπράουν και γι' αυτόν τον λόγο έχει μπει στο κάδρο και ο Νέιτ Ουόλτερς χωρίς όμως να αποτελεί και... διακαή πόθο. Είναι ωστόσο προσιτός, τον εξετάζουν στον Παναθηναϊκό ωστόσο προβληματίζονται για το βεβαρυμένο ιατρικό παρελθόν του. Κάτι που ισχύει και για την περίπτωση του Νέντοβιτς, ο οποίος υπάρχει στην «πράσινη» λίστα.

ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΣΤΕΡ, ΜΠΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΝΟΚΟ

Στο μεταξύ, στον Παναθηναϊκό περιμένουν την αίσια κατάληξη στο θέμα του Μάρκους Φόστερ όπως είχατε ενημερωθεί από το gazzetta.gr προκειμένου να είναι και ο πρώτος παίκτης που θα ανακοινωθεί στην... Βόβορα-εποχή ώστε να «φουλάρουν» για το «πεντάρι» που θα πλαισιώσει τον Γιώργο Παπαγιάννη. Μπορεί ακόμα να μην έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση, αλλά έχουν ενημερώσει τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ατζέντη του Λάντρι Νόκο, ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον Καμερουνέζο σέντερ. Βέβαια η Άλμπα δίνει αγώνες για το γερμανικό πρωτάθλημα και ακόμα δεν μπορεί να γίνει τίποτα απολύτως ωστόσο οι «πράσινοι» έχουν προετοιμάσει ήδη το έδαφος για τον αθλητικό σέντερ των Γερμανών.